Η Ανίτα Ρατσβελισβίλι στη Ρωμαϊκή Αγορά

Η Ανίτα Ρατσβελισβίλι στη Ρωμαϊκή Αγορά

Με αφορμή την επιστροφή της Ανίτας Ρατσβελισβίλι στην Ελλάδα για το πολυαναμενόμενο ντεμπούτο της στον ρόλο της Σαρλότ στον Βέρθερο του Μασνέ (έως 4/4 στην Αίθουσα Σταύρος Νιάρχος), η Εθνική Λυρική Σκηνή ανεβάζει για πρώτη φορά στην GNO TV το μοναδικό ρεσιτάλ που έδωσε η κορυφαία μεσόφωνος της εποχής μας στη Ρωμαϊκή Αγορά τον Ιούλιο του 2020. Το ρεσιτάλ θα είναι διαθέσιμο στη nationalopera.gr/GNOTV από τις 28 Μαρτίου και έως τις 31 Δεκεμβρίου 2023.

Για τους κατόχους των εισιτηρίων του Βέρθερου η παρακολούθηση του ρεσιτάλ στην GNO TV θα είναι δωρεάν, ενώ για το υπόλοιπο κοινό η τιμή του εισιτηρίου για την GNO TV είναι 5 ευρώ. 

Η GNO TV, η οποία αποτελεί έναν νέο άξονα προγραμματισμού της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, δημιουργήθηκε και λειτουργεί με τη στήριξη της δωρεάς του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) [www.SNF.org] για την ενίσχυση της καλλιτεχνικής εξωστρέφειας της Εθνικής Λυρικής Σκηνής. 

Στον μαγικό αρχαιολογικό χώρο της Ρωμαϊκής Αγοράς στη σκιά της Ακρόπολής, η Εθνική Λυρική Σκηνή παρουσίασε στις 18 Ιουλίου 2020 ένα ρεσιτάλ με την κορυφαία μεσόφωνο Ανίτα Ρατσβελισβίλι, σε μουσική διεύθυνση Λουκά Καρυτινού και με τη συμμετοχή της Ορχήστρας της ΕΛΣ. Το ρεσιτάλ αποτέλεσε τη μεγάλη πρεμιέρα του θεσμού του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού «Όλη η Ελλάδα ένας Πολιτισμός». 

Η Ανίτα Ρατσβελισβίλι, στο πλαίσιο της στενής συνεργασίας της με την Εθνική Λυρική Σκηνή, αποδέχθηκε με χαρά την πρόταση του Καλλιτεχνικού Διευθυντή της ΕΛΣ του Γιώργου Κουμεντάκη να συμμετάσχει αφιλοκερδώς - ο Λουκάς Καρυτινός και το πρόγραμμα της συναλίας περιλάμβανε δημοφιλείς άριες από όπερες των Βέρντι, Τσιλέα, Γκουνό, Σαιν-Σανς, Μπιζέ. Με μια παρουσία επιβλητική και δυναμική, με φωνή εντυπωσιακής ποιότητας και όγκου, με εξαιρετικά προσεκτικές επιλογές ρεπερτορίου, η Ανίτα Ρατσβελισβίλι ξεκίνησε από τη Γεωργία και σε λιγότερο από δέκα χρόνια κατέκτησε τα μεγαλύτερα λυρικά θέατρα και τα σπουδαιότερα φεστιβάλ όπερας του πλανήτη, λαμβάνοντας διθυραμβικές κριτικές από τα διεθνή ΜΜΕ κσι αποθεωτική αποδοχή από το κοινό της όπερας παγκοσμίως.

Μουσική διεύθυνση: Λουκάς Καρυτινός
Με την Ορχήστρα της Εθνικής Λυρικής Σκηνής

Οι θεατές της ΕΛΣ που έχουν αγοράσει ή πρόκειται να αγοράσουν εισιτήρια για τον Βέρθερο θα λάβουν στο e-mail τους κωδικούς για τη δωρεάν παρακολούθηση του ρεσιτάλ στην GNO TV.

Για τη μετάδοση του ρεσιτάλ Η Ανίτα Ρατσβελισβίλι στη Ρωμαϊκή Αγορά από την GNO TV προπωλούνται εισιτήρια των 5 ευρώ στην www.ticketservices.gr & στα ταμεία της ΕΛΣ (2130885700, καθημερινά 09:00-21:00). 

 

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.