Hypothetical Fluid: instant compositions for vision, sound & movement

Hypothetical Fluid: instant compositions for vision, sound & movement

Η ομάδα Hypothetical Fluid (Πέτρος Κολοτούρος, Ελίνα Δερμιτζόγλου, Σόφια Πουχτού, Μαρίσσα Μπίλη, Μελίνα Λασηθιωτάκη, Dave De Rose και Jeph Vanger) παρουσιάζει μια performance κατά την οποία μουσική, χορός, φωτισμός και κινηματογράφος συμπράττουν και έρχονται σε διάλογο.

Πέτρος Κολοτούρος: εικόνα

Ελίνα Δερμιτζόγλου: κίνηση

Σοφία Πουχτού: κίνηση

Μαρίσσα Μπίλη: ήχος

Μελίνα Λασηθιωτάκη: φώτα

Dave De Rose: ήχος

Jeph Vanger: ήχος

Ο οπτικοακουστικός καλλιτέχνης Πέτρος Κολοτούρος συνδυάζει τον ρεαλισμό του ντοκιμαντέρ με την αφαίρεση και την αισθητηριακή οπτικοακουστική ποίηση. Η αναζήτηση της κίνησης στη φωτογραφία (ICM τεχνικές) και η αγάπη του για τον κινηματογράφο τον οδήγησαν στη σκηνοθεσία ταινιών και στη διοργάνωση σεμιναρίων για την ιστορία του κινηματογράφου. Έχει σκηνοθετήσει μουσικά και χορευτικά βίντεο και έχει συμμετάσχει στο ντοκιμαντέρ "Εγώ κι ο ίσκιος μου". Η τελευταία του δουλειά, "Αυτοσχεδιασμοί σε παράλληλη λειτουργία", είναι ένα ποιητικό ντοκιμαντέρ στο οποίο ο ήχος αποτελεί το κύριο αφηγηματικό εργαλείο.

Η Ελίνα Δεμιρτζόγλου γεννήθηκε το 1997 στην Κωνσταντινούπολη. Αποφοίτησε από την Εθνική Σχολή Χορού. Έχει συνεργαστεί με τον Χρήστο Παπαδόπουλο, τον Ιωάννη Μανταφούνη, τη Μαρκέλλα Μανωλιάδη, την Καντέλα Καπιτάν, την Κατερίνα Φώτη, τη Σοφία Γεωργοβασίλη (Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου) και τον Justin Anderson. Ως χορογράφος έχει παρουσιάσει το έργο "ANASA" στο Διεθνές Φεστιβάλ της Κωνσταντινούπολης ("Beyoglu Kultur Yolu Festival"), στο M54 και στο 1ο Φεστιβάλ Σύγχρονου Χορού (Ηλιούπολη). Συνεργάζεται με τον εικαστικό Αριστείδη Λάππα για την παράσταση "The Portent Passage of Teras".

Η Σοφία Πουχτού είναι χορεύτρια και περφόρμερ. Αφού ολοκλήρωσε τις σπουδές της στην Αθήνα και στο εξωτερικό, συνεργάζεται με χορογράφους, εικαστικούς καλλιτέχνες και φωτογράφους, όπως η Patricia Apergi, η Ανδρονίκη Μαραθάκη, η Ermira Goro, η Ίρις Καραγιάν, η Madeline Hollander και ο Hiroaki Umeda. Το τελευταίο της έργο, "WHY DON'T YOU LIKE ME?", ντουέτο που δημιούργησε μαζί με τη Χρυσάνθη Φύτιζα, παρουσιάστηκε στην Αθήνα το 2022 και το 2023.

Η Μαρίσσα Μπίλη είναι vocal artist και μουσικός. Έχει σπουδάσει κλασικό τραγούδι με τη Maria Erlacher Forster στο Konservatorium Innsbruck (Αυστρία) και προχωρημένα θεωρητικά μαθήματα μουσικής στην Αθήνα. Ως κλασική τραγουδίστρια, έχει εργαστεί ως σολίστ και καλλιτέχνης φωνητικών συνόλων σε πολυάριθμες παραστάσεις, στην Ελλάδα και την Αυστρία. Τα τελευταία χρόνια, εξερευνά τη μουσική μέσα από στιγμιαίες συνθέσεις. Χρησιμοποιεί εκτεταμένες φωνητικές τεχνικές και αυτοσχεδιαστική φωνητική μουσική στο πλαίσιο διεπιστημονικών παραστάσεων, γεγονός που την έχει οδηγήσει στη συνεργασία με πολλούς καλλιτέχνες από διαφορετικούς τομείς της αθηναϊκής καλλιτεχνικής σκηνής.

Η Μελίνα Λασιθιωτάκη είναι αρχιτέκτονας και ανερχόμενη σχεδιάστρια φωτισμού. Έχει αποφοιτήσει από το Πολυτεχνείο Κρήτης και ολοκληρώνει ένα μεταπτυχιακό στον σχεδιασμό φωτισμού (ΜΑ) στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο. Έχει εργαστεί ως ελεύθερη επαγγελματίας αρχιτέκτονας και designer σε ποικίλα έργα, στους τομείς της αρχιτεκτονικής, της γραφιστικής και των εικαστικών. Προσπαθεί να συνθέσει λεπτομερή και πολυεπίπεδα έργα φωτισμού, με υφή και προσεγμένο σχεδιασμό.

Κρουστός, μπασίστας και πολυοργανίστας, ο Dave De Rose είναι πρώην ή νυν συνεργάτης των Moloko, Mulatu Astatke, Rokia Traoré ή Mark Ronson και μέλος των σχημάτων Electric Jalaba και Rave At Your Fictional Borders. Η δισκογραφική του εταιρεία, DDR Records, αριθμεί 25 ανεξάρτητες κυκλοφορίες ambient, funk, ελεύθερου αυτοσχεδιασμού, τζαζ ή ηλεκτροακουστικής techno. Ο Dave είναι επίσης ο δημιουργός του σχεδίου Agile Experiments που κυκλοφόρησε 11 άλμπουμ μέσα σε 5 χρόνια και τράβηξε το ενδιαφέρον του εμβληματικού προγράμματος "Sound Archive" της Βρετανικής Βιβλιοθήκης: προσαρτήθηκε στον κατάλογο του θεσμού ως μέρος της ηχητικής και πολιτιστικής κληρονομιάς της χώρας.

Ο Jeph Vanger είναι sound artist και συνθέτης: Eργάζεται κυρίως στους τομείς του θεάτρου, του χορού και της ηχητικής εγκατάστασης. Έχει συνεργαστεί με σκηνοθέτες, μουσικούς και χορογράφους όπως ο Mario Banushi, ο Άρης Μπινιάρης, ο Γιώργος Κουτλής, η Χαρά Κότσαλη, ο Χρήστος Παπαδόπουλος. Τα έργα του συνδυάζουν συχνά πολυκάναλα ηχητικά συστήματα, αρθρωτά συνθεσάιζερ και χειροποίητα ηχητικά γλυπτά και εστιάζουν στη φυσική παρουσία του ήχου στον χώρο.

κρατήσεις: www.more.com/music/hypothetical-fluid-april24 & 213 00 40 496

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.