Holy Purple | έργο χορού της Ανδρονίκης Μαραθάκη

Holy Purple | έργο χορού της Ανδρονίκης Μαραθάκη

«Επειδή τίποτα δεν μπορεί να πυκνώσει και να διασταλεί προς τα εμπρός αν δεν διαθέτει τη δυνατότητα να πάει και προς τα πίσω, κάτι σαν μια ζυγαριά, φαντάζομαι ένα μέλλον να πατάει πάντα σε γενεές.
Πάω πίσω λοιπόν στα βασικά του ανθρώπου.
Μέσα από το τρόπο με τον οποίο λειτουργεί η αντίληψη και επεξεργάζεται παρελθόν και παρόν, εικονικό και πραγματικό, μέσα από τις αλληλοεπικαλύψεις αισθησεων και σχέσης με τον κόσμο, εντοπίζω ένα μέλλον στην φύση του χορευτή: στην συνεχή του συνδιαλλαγή με το μεσοδιαστημα ή κενό και στο σθένος του απέναντι στο φόβο του να μην μεινει για πάντα εδώ,στο ίδιο σημείο.»

- Ανδρονίκη Μαραθάκη

hiding in holy purple έργο χορού με σκηνική παρουσία
gardening the holy purple ψηφιακό έργο
turning in holy purple  εγκατάσταση
jumping in holy purple εργαστήριο χορού

Αυτές οι τέσσερις μορφές, αλλά και τα ενδιάμεσα κενά που αυτές δημιουργούν,  συνθέτουν ένα πλέγμα, μια τεχνολογία σχέσεων. «Πλέκουν» επίσης το παρελθόν με ότι μοιάζει για μέλλον και εικάζουν για πιθανά σημεία επαφής, σημεία επικοινωνίας σχέσεων αποσπασμένων, ετεροχρονισμένων, με απόσταση ανάμεσά τους και άλλων που συγκρούονται.

Που; Πάνω σε εδάφη που δείχνουν ασταθή και μεταβάλλονται.

Μία εικαστική πλατφόρμα που αλλάζει κλίση με τις όποιες μετατοπίσεις των ανθρώπων, ένας ψηφιακός τοπος που οργανώνεται από φωνές τους και μία χορογραφική πρακτική που αναπτύσσεται από τις σχέσεις του Σώματος τους.

Σε τέτοια «τοπία» το holy purple κάνει εικασίες σήμερα για τη φύση του ανθρώπου, τη φύση του «χορού» του και αυτή ενός καλλιτεχνικού έργου (χορού).

Μέσα από την ιδιαιτερότητα  του χορευτή και τους τρόπους με τους οποίους ο ίδιος νοεί, βιώνει, εκπαιδεύεται, παρατηρεί και κατ’ επέκταση ερευνά το κόσμο, το holy purple μοιράζεται τρόπους επεξεργασίας ως ευκαιρίες για αναδιατάξεις και μεταμορφώσεις. Ως δυνατότητες συσχετισμένες, αλλά όχι κατευθυνόμενες για να μεθοδεύσουν γνώση.

Τον Απρίλιο 2021 η ομάδα μοιράζεται την τελική φάση προβών του έργου με σκηνική παρουσία σε έναν δημόσιο χώρο με σκοπό την κινηματογράφηση του | hiding in holy purple.

Παράλληλα συμπεριλαμβάνει μια σειρά συναντήσεων-συζητήσεων πάνω στην πλατφόρμα | turning in holy purple και ενεργοποιεί τη ψηφιακή του μορφή από τις 20 έως και τις 30 Απριλίου όπου οι θεατές-χρήστες μπορούν να ενημερώνουν περεταίρω το έργο με την ηχογράφηση των δικών τους φωνών στο www.holypurple.com | gardening the holy purple.

Δεδομένων των συνθηκών, για την ώρα αδυνατούμε να προβούμε σε κοινοποίηση του τόπου και των ημερομηνιών για ολες τις μορφές του έργου. Μοιάζει κάθε μία που κοινωνείται ή διαμοιράζεται, πότε να απομακρύνεται και πότε να προσεγγίζει την έννοια της όπως την γνωρίζαμε ήδη.

“Jump as carmine, Blue as to fall, turn as gardening, pas de deux knots.”

- the holy purples

Κάντυ Καρρά & Λουκιανή Παπαδάκη (έρευνα και ερμηνεία)
Λάμπρος Πηγούνης (σύνθεση ήχου και ηχητικός προγραμματισμός)
Νύσος Βασιλόπουλος (φωτιστικό περιβάλλον)
Φίλιππος Βασιλείου (επιμέλεια πλατφόρμας)
Στεριανή Τσιντζιλώνη (έρευνα και δραματουργία)
Ραλλού Αβραμίδου (επικοινωνιακές πρακτικές)
Γιάννης Κρανιδιώτης (ηχητικός προγραμματισμός ιστότοπου και εικαστική επιμέλεια ιστότοπου)
Ευτυχία Λιάπη (σχεδιασμός αφίσας)
Nick Strauss Klein-feldenkraisproject (Feldenkrais Method guidance)
Delta-Pi Productions (οργάνωση παραγωγής)
Ανδρονίκη Μαραθάκη (έρευνα και χορογραφία)
Cloudsdonthaveshape A.M.K.E.

Το “holy purple” ανήκει στην θεματική Ιt’s not about if you will love me tomorrow και πραγματοποιείται με την οικονομική υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.

gardening the holy purple ψηφιακό έργο
Ημερομηνία: 20 Απριλίου έως 30 Απριλίου
Τόπος: www.holypurple.com

Το ψηφιακό έργο αναπτύσσεται μέσα από το «διαζύγιο» ψηφιακού-φυσικού κόσμου και παρουσίας-απουσίας. Υπαινίσσεται την ανθρώπινη ζωή μέσα από έναν κοινό τόπο φωνών που δημιουργεί.Φωνών αποσπασμένων που ψιθυρίζουν, βγάζουν επιφωνήματα, λαχανιάζουν, αναπνέουν, κραυγάζουν και σιωπούν. Αναζητεί οτιδήποτε το ζωντανό σε ό,τι σχετίζεται και κοινωνεί το παρελθον του, διαμορφώνοντας κοινό τόπο με αλλους και αποτελεί μία εφαρμογή της χορογραφικής έρευνας γύρω από το πώς μπορεί ένα έργο χορού να υπάρχει στο ψηφιακό χώρο.

Ο ιστότοπος θα ανοιξει στις 20 Απριλίου και εως τις 30 Απριλίου και θα μπορεί να δέχεται ηχογραφήσεις από τους θεατές-χρήστες του ιστότοπου.

** Στη σελίδα www.holypurple.com βρίσκεται - εκτός από την περιοχή του gardening the holy purple - μια ακόμη διαθέσιμη περιοχή που παραθέτει όλες τις πληροφορίες για το συνολικό έργο holy purple.
***Ημερομηνίες διεξαγωγής για τις υπόλοιπες μορφές του έργου θα ανακοινωθούν εφόσον διασαφηνιστούν οι επιτρεπόμενες συνθήκες.

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.