Γιορτάζοντας την Φθινοπωρινή Ισημερία!

Γιορτάζοντας την Φθινοπωρινή Ισημερία!

Ελάτε να αποχαιρετίσουμε σιγά σιγά το φως και να μπούμε σε πιο ήσυχα μονοπάτια. Σας προσκαλούμε, πριν αποτραβηχτείτε μέσα στη φωλιά σας, να βρεθούμε μαζί στην Ακαδημία Πλάτωνος για να γιορτάσουμε τον τρύγο και τη ζωή, να γιορτάσουμε ο ένας τον άλλον, η μία την άλλη, μαζί με τραγούδια, χορούς, ισορροπίες και γλυκά σταφύλια.

Σημείωση: Η ισημερία συμβαίνει δύο φορές τον χρόνο, όταν ο άξονας της γης ευθυγραμμίζεται παράλληλα και σε ορθή γωνία με τον άξονα του ηλίου. Στη συγκεκριμένη στιγμή ο Ήλιος βρίσκεται σε ευθεία με το κατακόρυφο ισημερινό της γης, με αποτέλεσμα η νύχτα και η ημέρα να έχουν ίση διάρκεια σε οποιοδήποτε σημείο της γήινης επιφάνειας. Είναι η μόνη ημέρα του χρόνου όπου ο ήλιος δύει ακριβώς στη δύση. Ελάτε να το δείτε ή τσεκάρετε μόνοι σας με μια πυξίδα.

12:00 - 16:00 Τα Τρυγοπατήματα στο Πάρκο
Οι ομάδες της ΠΕΡΠΕΡΟΥΝΑΣ Περπερούνα και της ΑΝΙΜΑ ΑΝΙΜΑ - Σύλλογος Προστασίας και Περίθαλψης Άγριας Ζωής σας προσκαλούν σε μια αυθεντικά τρελή διασκέδαση, πατώντας τα σταφύλια για να βγάλουμε μούστο και να φτιάξουμε μουσταλευριές. Να γεμίσουμε το βαρελάκι μας για να φτιάξουμε γλυκόπιοτο κρασί και να συμμετάσχουμε στους χορούς και τα τραγούδια ολημερίς μέχρι το βράδυ. Θα έχουμε μουσικούς και την χορωδία της Περπερούνας.

13:00 - 14:00 Εργαστήριο κρουστών και ρυθμικής συνεργασίας με τον  Στράτο Κρυσταλλίδη Ekena Percussion και την Σωτηρία Οικονομοπούλου.
Ο απέραντος κόσμος της μουσικής είναι γεμάτος από όμορφες νότες.
Ο ρυθμός είναι το εργαλείο που φέρνει κάθε νότα στη θέση της, αναδεικνύοντας την ομορφιά και τη μοναδικότητά της.
Ένα ταξίδι στον κόσμο των κρουστών, με τον Μπαμπά Μπαμπoυμ και τη θεία Σισιρελα.
(Για παιδιά από 6 έως 66 χρονών)
Στο ταξίδι μας θα γνωρίσουμε και θα παίξουμε κρουστά μουσικά όργανα από διάφορα μέρη του κόσμου. Θα πούμε Ιστορίες για το παρελθόν και το μέλλον τους και όλοι μαζί θα φτιάξουμε μια παιδική ορχήστρα για να βοηθήσουμε την Θεία Σισιρελα να μας πει ένα μουσικό παραμύθι…

Μουσικοί Ταξιδευτές:
Θεία Σισιρελα: Σωτηρία Οικονομοπούλου
Μπαμπα Μπαμπoυμ: Στράτος Κρυσταλλίδης
Αν θέλετε μπορείτε να φέρετε και τα δικά σας κρουστά.

14:30 - 16:00 Φτιάχνουμε φθινοπωρινά στεφάνια για τα κεφάλια μας στο καφενείο.

16:30 - 18:00 Εργαστήρι Θεατρικού Αυτοσχεδιασμού με τον Felix Mets στο Πάρκο.
Θα μάθουμε να εκφραζόμαστε χωρίς περιορισμούς και να ακολουθούμε τις εσωτερικές παρορμήσεις με το να δρούμε ελεύθερα μέσα στην ομάδα. Θα κάνουμε ασκήσεις για το σώμα, τη φωνή και τη φαντασία μας...

16:00 - 17:00 Γιόγκα με την Irene Kolokytha στο πάρκο.
Ο αποχαιρετισμός όπως και το καλωσόρισμα όταν γίνονται με ανοιχτή καρδιά, κάνουν τη ζωή μαγεία και τη μαγεία ζωή.
Με το στρώμα μας γεμάτο πεφταστέρια, αποχαιρετάμε το καλοκαίρι και φωτίζουμε με ευχές και αυτό το φθινόπωρο με τον παλιό γιόγκικο τρόπο.

17:00 - 18:00 Κύκλος Thai Massage με την Irene Kolokytha και την Maria Gatsou

17:00 - 18:00 Καλωσορίζοντας την Ενέργεια του Φθινοπώρου με τον Elia Staris και την Αλεξία Φωτιάδου
Φαντάσου τον άνθρωπο σαν ένα δέντρο. Το φθινόπωρο η κατεύθυνση των χυμών αλλάζει φορά και στρέφεται προς τα κάτω. Τα φύλλα πέφτουν, βαθιά όμως μέσα στη γη αρχίζει μια διαδικασία θρέψης- φροντίδας των ριζών, μέσω της οποίας το δέντρο θα μπορέσει να ανθίσει και πάλι την επόμενη άνοιξη. Μέσα από αυτήν την «εσωστρέφεια», την παράδοση στις χθόνιες δυνάμεις της γης, τον απολογισμό και τον επαναπροσδιορισμό του εαυτού, γίνεται δυνατή η εκστατική εκδήλωση της ζωής την άνοιξη.
Σε αυτό το δρώμενο (όπου θα βρεθούμε μαζί ως φυλή, ως παιδιά της γης, καθώς είναι και αυτό μέρος της ουσίας μας και μας δίνει δύναμη για τη συνέχεια της πορείας μας), τελούμε συμβολικά το «πέρασμα» στις ανάγκες του φθινοπώρου. Επιβραδύνουμε τους έντονους ρυθμούς και την εξωστρέφεια, δίνουμε αγάπη και φροντίδα στον εαυτό μας, συνδεόμαστε με την ουσία μας, πειραματιζόμαστε με αυτή την «εσωστρεφή» εκδήλωση της ενέργειας.
Και αν τα πολλά λόγια ακούγονται σοβαρά, σας καλούμε να παίξουμε με όλα αυτά και να χαρούμε το μεγαλείο της ύπαρξης!

17:00 - 18:00 Θα βαδίσουμε στα μονοπάτια που βάδισε και ο Πλάτωνας..θα μυρίσουμε το φθινόπωρο και θα κάνουμε μια ενδιαφέρουσα περιήγηση στον Αρχαιολογικό χώρο της Ακαδημίας Πλάτωνος παρέα με τον Μιχάλη Βασίλα.

18:30 - 19:30 Εργαστήρι Πρωτόγονης Έκφρασης με την Laskarina Fegissa στο Πάρκο

19:30 - 20:30 Καθώς ο ήλιος δύει, αποχαιρετούμε το καλοκαίρι με μία στιγμή συγκέντρωσης για την ισημερία στο Πάρκο. Κρατάτε μερικούς σπόρους να αφήσετε (από τα φρούτα που τρώτε - καρπούζια, ροδάκινα κλπ.).

21:00 - 23:30 Θα υποδεχτούμε το φθινόπωρο χορεύοντας στους ατμοσφαιρικούς, παραδοσιακούς ήχους του Λευτέρη Γρηγορίου (Αακαυλοι,Djembe) μαζί με τα Global Daoulia.
Ετοιμαστείτε για ένα Multiethnic χορευτικό Πανδαιμόνιο στο Πάρκο του Πλάτωνα!

 

Όλη την ημέρα θα βγαίνουν φθινοπωρινά πιάτα ντεγκουστασιόν που θα ζαλίζουν και τις πιο ακλόνητες μύτες!

Οδηγίες για μία απολαυστική ισημερία: ελάτε νωρίς, φέρτε κάτι για να πάρετε υπνάκο στο γρασίδι, και κάτι δικό σας να βάλετε στη φωτιά.

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.