Γιάννης Λασηθιωτάκης / ΙΔΑΝΙΚΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ - ΕΡΓΑ ΣΕ ΧΑΡΤΙ

Γιάννης Λασηθιωτάκης / ΙΔΑΝΙΚΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ - ΕΡΓΑ ΣΕ ΧΑΡΤΙ

Η έκθεση αυτή αποτελεί μέρος και συνέχεια της ενότητας με τίτλο «Ιδανικές γραμμές» που παρουσιάστηκε στη γκαλερί ΔΛ, το Νοέμβριο του 2018.

Είναι το θεμελιακό κομμάτι της διερεύνησης της αφαιρετικής γλώσσας και των δυνατοτήτων της, όπως αυτή άρχισε να απασχολεί τον καλλιτέχνη πριν από τέσσερα περίπου χρόνια. Τα έργα μικρών διαστάσεων σε χαρτί που παρουσιάζονται σε αυτή την έκθεση είναι προσωπικές σημειώσεις, ιδέες, σκέψεις, με σκοπό να αποτελέσουν την πρώτη ύλη για την δημιουργία ενοτήτων, που πολλές φορές μετατρέπονται σε έργα μεγάλων διαστάσεων.

Τα κριτήρια αυτών των επιλογών ποικίλουν και στις μεγάλες διαστάσεις αυτά τα έργα μετασχηματίζονται ακολουθώντας τις ανάγκες των υλικών, της κλίμακας, της χειρονομίας κλπ. Για αυτό είναι μοναδικά.

Οι μικρές αυτές «τέμπερες» προσφέρουν τη δυνατότητα πειραματισμού, αυθορμητισμό και ελευθερία. Είναι οπτικά ερεθίσματα όπου μέσα τους διαφαίνεται η πορεία της δουλειάς, καθώς ξεδιπλώνονται σαν πυρήνες δημιουργικής εκρηκτικότητας.

Εγκαίνια Έκθεσης: Παρασκευή 1 Νοεμβρίου 2019 και ώρα 20:00
 

                                  
 

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.