Για να ζούμε ελεύθεροι | Online εκδήλωση για παιδιά

Για να ζούμε ελεύθεροι | Online εκδήλωση για παιδιά

H Ελληνοαμερικανική Ένωση και οι Εκδόσεις Μεταίχμιο προσκαλούν τους μικρούς  τους φίλους σε online εκδήλωση με αφορμή το νέο βιβλίο της Ελένης Σβορώνου, «Για να ζούμε ελεύθεροι».

Με αφορμή το βιβλίο και με καρτέλες ερωτήσεων, θα διοργανωθεί ένα παιχνίδι που  απαντά σε πολύ βασικά ερωτήματα που προκύπτουν στα παιδιά τα οποία δεν έχουν διδαχθεί ακόμη την Επανάσταση. Τι σημαίνει τελικά Επανάσταση; Ποιοι επαναστάτησαν πριν από 200 χρόνια και εναντίον ποιων; Τι ζητούσαν; Τι υπήρχε στον χώρο που σήμερα λέγεται Ελλάδα; Πόσο μεγάλη ήταν η Οθωμανική αυτοκρατορία; Και τι σημαίνει «αυτοκρατορία»; Σε τι διέφεραν ο Βυζαντινός αυτοκράτορας από τον Σουλτάνο; Ποιοι ήταν οι Έλληνες που επαναστάτησαν; Μιλούσαν με τον ίδιο τρόπο που μιλάμε εμείς σήμερα; Και πού ακριβώς ζούσαν; Γιατί δεν επαναστάτησαν πιο νωρίς, στα 400 χρόνια που ζούσαν κάτω από την  κυριαρχία του Σουλτάνου;  

Μια ευκαιρία για τα παιδιά να "παίξουν" διαδικτυακά, να φανταστούν, να σκεφτούν, να  συζητήσουν...επαναστατικά! 

Η Ελένη Σβορώνου είναι συγγραφέας παιδικής και νεανικής λογοτεχνίας. Εργάζεται ως Υπεύθυνη Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης στο WWF Ελλάς. Συντονίζει εργαστήρια δημιουργικής γραφής στον «Ιανό» και αρθρογραφεί στο  ηλεκτρονικό περιοδικό «Αναγνώστης». Το βιβλίο της «Η μπαλάντα της Ζηνοβίας» έχει αποσπάσει το πρώτο βραβείο εφηβικού μυθιστορήματος στον ετήσιο διαγωνισμό της Γυναικείας Λογοτεχνικής Συντροφιάς και το βιβλίο της «Σκληρό Καρύδι» έχει συμπεριληφθεί στη λίστα των βιβλίων “White Raven”. Αρκετά ακόμη βιβλία της έχουν συμπεριληφθεί στις υποψηφιότητες των λογοτεχνικών βραβείων του Κύκλου του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου, του περιοδικού «Διαβάζω», της  Γυναικείας Λογοτεχνικής Συντροφιάς και των βραβείων Public. Περισσότερα για το  λογοτεχνικό της έργο εδώ.

* Ημερομηνία εκδήλωσης Κυριακή 16 Μαΐου 2021, 12:00 
* Διεύθυνση Online μέσω Zoom 
* Παρακολούθηση ελεύθερη με προεγγραφές εδώ
* Πληροφορίες Διεύθυνση Πολιτιστικών (210 3680052) | culture@hau.gr

 

 

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.