Γεράσιμος Φλωράτος | TRAFFIX

Γεράσιμος Φλωράτος | TRAFFIX

Η Γκαλερί Ελένη Κορωναίου παρουσιάζει την τρίτη έκθεση του Ελληνοαμερικανού καλλιτέχνη Γεράσιμου Φλωράτου. Στην παρούσα έκθεση με τίτλο "TRAFFIX", ο καλλιτέχνης παρουσιάζει νέα ζωγραφικά έργα καθώς και κάποια γλυπτά.

Ο Φλωράτος γεννημένος και μεγαλωμένος στην εμπορική και τουριστική καρδιά της Νέας Υόρκης, που είναι η Times Square, συνεχίζει να ζει και να εργάζεται εκεί μέχρι σήμερα. Περικυκλωμένος από την ανησυχία του κέντρου του Μανχάταν, ο Φλωράτος χρησιμοποιεί την υπερφορτισμένη ατμόσφαιρα της γειτονιάς του και τις καθημερινές του συναντήσεις ως εφαλτήριο για βαθύτερες εξερευνήσεις της αστικής μήτρας και του ανθρώπινου υποσυνειδήτου. Η συνεχής εξερεύνηση των αστικών τοπίων και της πολυπλοκότητας της ανθρώπινης ύπαρξης μέσα σε αυτά αποτελούν βασικά θέματα στα έργα του. Εξετάζοντας τους τρόπους με τους οποίους το αστικό περιβάλλον επηρεάζει τη βιωμένη μας εμπειρία, ο Φλωράτος διαμορφώνει μια κωδικοποιημένη οπτική γλώσσα και ένα μοναδικό λεξικό για να αποτυπώσει τον χαοτικό και ανήσυχο ρυθμό της πόλης. Ο θεατής προσκαλείται να αποκρυπτογραφήσει τα κρυμμένα νοήματα μέσα στο έργο του.

Οι εξωστρεφείς πίνακές του, φωτεινοί και θωρυβώδεις, αποτελούν με τη ζωηρή παλέτα τους ένα ψυχο-γεωγραφικό απομνημόνευμα, από κοινόχρηστους χώρους και από το άμεσο περιβάλλον του. Ο καλλιτέχνης χρησιμοποιεί παχιές στρώσεις χρώματος, οριοθετώντας τις είτε με τη χρήση κηρομπογιάς είτε με τα χέρια του, για να δημιουργήσει πυκνούς χώρους όπου κατοικούν οι alter ego χαρακτήρες του, που συναντώνται στα έργα του. Στην έκθεση παρουσιάζονται επίσης δυο ανθρωπόμορφα γλυπτά τα οποία συμπληρώνουν τους πίνακες και μπορούν να θεωρηθούν ως τρισδιάστατες μεταφράσεις τους. 

Ο Γεράσιμος Φλωράτος (1986, Νέα Υόρκη) ζει και εργάζεται στη Νέα Υόρκη. Στις επιλεγμένες ατομικές εκθέσεις του περιλαμβάνονται οι: X-ing, Mitchell-Innes & Nash, New York, NY (2023), Compass, Pilar Corrias, Λονδίνο (2023), Grid Monk,Tanya
Leighton, Λός Άντζελες (2023), Hymn, Château de Boisgeloup, Gisors (2022) Maps, Almine Rech, Βρυξέλλες (2022), Heliotropic, Γκαλερί Ελένη Κορωναίου, Αθήνα (2018), Slangwich Motel, Schloss, Όσλο (2018), Soft Bone Journey, Armada, Μιλάνο (2017), Big Town, Pilar Corrias, Λονδίνο (2016), White Columns, Νέα Υόρκη (2016).

Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλώ επικοινωνήστε με την Γκαλερί [email protected] Τηλ. 210 3411748

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.