ΓΕΦΥΡΕΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ ΚΟΛΟΜΒΙΑΣ | Η κοινότητα ιθαγενών Αρουάκο της Κολομβίας

ΓΕΦΥΡΕΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ ΚΟΛΟΜΒΙΑΣ | Η κοινότητα ιθαγενών Αρουάκο της Κολομβίας

Πρόκειται για μια πολιτιστική προσέγγιση μεταξύ Ελλάδος και της κοινότητας ιθαγενών Αρουάκο της Κολομβίας ώστε το ελληνικό κοινό να γνωρίσει την κοσμογονία των Αρουάκο, την προφορική τους παράδοση και να εκπέμψει δυνατά το μήνυμα για τη σημασία της διαφύλαξης του περιβάλλοντος.

Η εκδήλωση θα προβληθεί ζωντανά στη Διεθνή Έκθεση Βιβλίου της Μπογκοτά (FILBo), η οποία φέτος είναι αφιερωμένη στο περιβάλλον και τους εναλλακτικούς τρόπους ζωής όπου θα ανακοινωθεί η συνεργασία για την αμοιβαία πρώθηση της κολομβιανής και της ελληνικής λογοτεχνίας μεταξύ FILBo και Φεστιβάλ ΛΕΑ.

«Στη FILBo 2024 θέλουμε να αφιερώσουμε το πολιτισμικό και ακαδημαϊκό πρόγραμμα μας στο περιβάλλον και στους εναλλακτικούς τρόπους ζωής, σε μια εποχή που η ανθρωπότητα φαίνεται να τους χρειάζεται».
Η έκθεση FILBo θα πραγματοποιηθεί στην Μπογκοτά της Κολομβίας στη Λατινική Αμερική από τις 17 Απριλίου ως τις 2 Μαΐου.

Η εκδήλωση «Πολιτιστικές γέφυρες στην Αθήνα: Ανακαλύπτοντας τη σοφία των Μάμου της κοινότητας Αρουάκο της Κολομβίας» διοργανώνεται από το Φεστιβάλ LEA, Literatura En Atenas, σε συνεργασία με το Όμιλο Libra και την υποστήριξη της Πρεσβείας της Κολομβίας στην Ελλάδα.

Με την παρουσία τους θα τιμήσουν μέλη της κοινότητας ιθαγενών Αρουάκο από την Κολομβία, όπως οι Άτι Γουνάουι Νοέλ Αλμπέρτο, Τόρες Ισκιέδρο, Μάμου Καμίλο, Μάμου Κούντσα και Λουίς Σαλσέδο (Ati Gunnawi, Noel Alberto, Torres Izquierdo, Mamu Camilo, Mamu Kuncha και Luis Salcedo). 

Το Φεστιβάλ ΛΕΑ είναι μια από τις πιο σημαντικές ετήσιες λογοτεχνικές εκδηλώσεις της Αθήνας από το 2008 και το μοναδικό μεγάλο πολιτιστικό γεγονός στην Ελλάδα με θέμα την Ιβηροαμερικανική λογοτεχνία.
Στις δεκάδες ομιλίες που γίνονται κάθε χρόνο με θέμα το βιβλίο και τη λογοτεχνία συμμετέχουν συγγραφείς από τη Λατινική Αμερική, την Ισπανία και την Πορτογαλία.

 

 

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.