Galan Trio | Παρουσίαση δίσκου "Kinesis, Vol. 2"

Galan Trio | Παρουσίαση δίσκου "Kinesis, Vol. 2"

«Αυτό ήταν ένα τόσο τεράστιο και εκτεταμένο μουσικό ταξίδι που όταν τελειώσει πρέπει να ξαναμπείς στην πραγματικότητα και αυτό για μένα είναι ένα δώρο στη μουσική συνολικά.»
Recording Artist Guild Magazine - www.ragtalent.com

Ένα χρόνο μετά την επιτυχημένη κυκλοφορία του album Kinesis, το Galan Trio επιστρέφει δυναμικά με το Kinesis, Vol. 2, το οποίο θα παρουσιάσουν ζωντανά στις 4 Απριλίου στις 20.00, στην Αίθουσα διδασκαλίας Μουσικής Βιβλιοθήκης "Λίλιαν Βουδούρη", στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

Επεκτείνοντας την πορεία τους στην αμερικανική ήπειρο με δύο ακόμα περιοδείες, από τη Μινεάπολη και το Σικάγο μέχρι το Ελ Πάσο και το Χιούστον, το καταξιωμένο piano trio από την Αθήνα προσθέτει έναν ακόμα διπλό δίσκο στο ενεργητικό του.

12 συνθέτες με 12 νέες αναθέσεις συμπληρώνουν την σταθερά αυξανόμενη δραστηριότητα του σχήματος όπου μπορεί κανείς να εντοπίσει επιρροές από ιρλανδικά τραγούδια και περσικούς παραδοσιακούς σκοπούς έως αναφορές σε μουσική των Pink Floyd και των Beatles. Στυλοβάτης της διαδρομής αυτής παραμένει η ιστορική αμερικάνικη δισκογραφική εταιρία Neuma Records.

 

Το ταξίδι του Kinesis project γεννήθηκε το 2021 σε μία εποχή που η ανθρωπότητα δοκιμάστηκε σε πολλά επίπεδα λόγω της πανδημίας. Το Galan Trio κατάφερε να αναγεννηθεί καλλιτεχνικά εν μέσω των συνθηκών αυτών θέτοντας σε κίνηση, όπως μαρτυρά και ο τίτλος του project, δυνάμεις στην άλλη μεριά του Ατλαντικού με αναθέσεις σε 10 συνθέτες με έδρα τις ΗΠΑ.

Στη δική τους ξεχωριστή γλώσσα και μουσικό στυλ, οι συνθέτες του Kinesis προσφέρουν μια διαφορετική οπτική για την έννοια της κίνησης, μια ιδέα που συνδέεται έντονα με τη δημιουργία μουσικής, τόσο με μεταφορικούς όσο και κυριολεκτικούς όρους.

Το επιστέγασμα του ταξιδιού αποτυπώνεται στον διπλό δίσκο Kinesis που κυκλοφόρησε την άνοιξη του 2023 με πολλαπλές αναμεταδόσεις σε ραδιοφωνικούς σταθμούς σε ΗΠΑ και Ευρώπη, την υποψηφιότητα για βραβείο σε δισκογραφική εργασία της Ενώσεως Ελλήνων Θεατρικών και Μουσικών Κριτικών (ΕΕΘΜΚ) κι ενθουσιώδεις κριτικές από έγκυρα μέσα όπως το Fanfare Magazine.

Με το Kinesis, Vol.2, τον έκτο κατά σειρά δίσκο του, το Galan Trio επικεντρώνεται σταθερά στην ανάδειξη νέων έργων και ειδικότερα στην πολυμορφικότητα του αμερικανικού μουσικού ιδιώματος του σήμερα.

Galan Trio

Πέτρος Μπούρας: Πιάνο 
Μπάμπης Καρασαββίδης: Βιολί 
Μαρίνα Κολοβού: Βιολοντσέλο

* Follow Galan Trio: WEBSITE | YOUTUBE | FACEBOOK | INSTAGRAM
Order the album Kinesis

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
* Προπώληση εισιτηρίων ΕΔΩ.
* τηλ. 210 728 2778

 

 

 

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.