Φorms in our minds | Two Thirds Project Space

[ΕΛ]
Μορφές.
Άγνωστες,
Φευγαλέες,
Αξιοπρόσεκτες,
Πολύπλοκες,
Παράξενες,
Αδιάφορες…
Πόσες σκέψεις περνούν καθημερινά από το μυαλό μας αντικρύζοντας την πληθώρα των μορφών που υπάρχουν δίπλα μας; Με ποιο τρόπο συμπληρώνουν τις εικόνες μας; Πώς πραγματικά τις αντιλαμβανόμαστε; Αν αφαιρέσουμε τα χαρακτηριστικά τους, θα παραμείνουν με τον ίδιο τρόπο εντυπωμένες στο μυαλό μας;
Η ομαδική έκθεση Φorms in our minds στο Two Thirds Project Space παρουσιάζει έναν διάλογο με έργα τεσσάρων εικαστικών, οι οποίοι αφηγούνται τις δικές τους προσεγγίσεις στην έννοια της μορφής. Ο Alex Bourlis, ο Elvis Sanxhaku, η Nagia Siouli και η Liza Stoitsi, με τη δική τους ξεχωριστή γραφή, θέτουν ερωτήματα και παρουσιάζουν τις μορφές να κινούνται, να αλλάζουν, να αντανακλούν με ένταση τα συναισθήματά τους, να ανακατεύονται με άλλες μορφές και να γίνονται αναπόσπαστο κομμάτι του χώρου, δημιουργώντας πολλές φορές την αίσθηση του μη πραγματικού και του ονείρου.
Τα έργα λειτουργούν ως οπτικά πεδία της σκέψης των εικαστικών και οι ίδιοι εξερευνούν με ποικιλομορφία τα ερωτήματα που προκύπτουν. Δημιουργώντας σχήματα χωρίς όρια και συγκεκριμένα χαρακτηριστικά, όλοι μαζί επικεντρώνονται στην ιδέα της μορφής που μπορεί να είναι απρόσωπη, ασώματη, ανοίκεια, αλλά παρόλα αυτά δημιουργεί σχέσεις, συνομιλεί και αποτελεί πάντα το μέρος μιας ιστορίας.
Επιμέλεια έκθεσης: Χριστίνα Κούτσιανου
Εγκαίνια: 09/06/23, 19:00-22:00