Φιλαρμόνια Ορχήστρα Αθηνών w/ Βύρων Φιδετζής

Φιλαρμόνια Ορχήστρα Αθηνών w/ Βύρων Φιδετζής

Η Φιλαρμόνια Ορχήστρα Αθηνών και ο Βύρων Φιδετζής φέρνουν κοντά τον δάσκαλο Άρνολντ Σαίνμπεργκ με τους μαθητές του, Νίκο Σκαλκώτα και Άντον Βέμπερν.

Βιέννη, 1908: Ο Βέμπερν πρόκειται να αποφοιτήσει από την τάξη σύνθεσης του Σαίνμπεργκ και επιλέγει να στραφεί στην Πασακάλια, μια προκλασική φόρμα παραλλαγών, δημιουργώντας ένα αξεπέραστο συνθετικά και ενορχηστρωτικά έργο. Ο Νίκος Σκαλκώτας έχει επιστρέψει στην Αθήνα του μεσοπολέμου, όπου το 1935 συνθέτει ένα εκφραστικό Κοντσερτίνο για δύο πιάνα, με υπέροχα ορχηστρικά χρώματα και ονειρικές αρμονικές ατμόσφαιρες. Και δύο χρόνια αργότερα, ο αυτοεξόριστος στη Νέα Υόρκη Σαίνμπεργκ δίνει συμφωνικές διαστάσεις στο αριστουργηματικό Πρώτο κουαρτέτο για πιάνο και έγχορδα του Μπραμς.

Μια σπάνια ευκαιρία να ακουστούν τρία καταπληκτικά έργα των εκπροσώπων της Δεύτερης Σχολής της Βιέννης.

Με την ορχήστρα συμπράττουν η Μπεάτα Πίντσετιτς και ο Χρήστος Σακελλαρίδης, ντουέτο στην τέχνη και στη ζωή, που γοητεύουν το κοινό τους σε όλη την Ευρώπη εδώ και 14 χρόνια.

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.