Φέτος αυτοσχεδιάζουμε... | Summer Camp 2021 στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης

Φέτος αυτοσχεδιάζουμε... | Summer Camp 2021 στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης

Το Summer Camp με τίτλο «Φέτος αυτοσχεδιάζουμε...», που διοργανώνει φέτος το Μουσείο Κυκλaδικής Τέχνης, θα κάνει το καλοκαίρι συναρπαστικό για τα παιδιά. Το Summer Camp θα πραγματοποιηθεί πέντε πενθήμερα, από 28 Ιουνίου μέχρι 30 Ιουλίου, προσφέροντας πέντε μέρες μέσα στο Μουσείο γεμάτες διαδραστικές ξεναγήσεις, προβολές, αφηγήσεις, ζωγραφική, χειροτεχνία, κατασκευές και ομαδικά παιχνίδια.

Στο φετινό summer camp, οι διοργανωτές δίνουν τα υλικά και τα παιδιά τις ιδέες. Μια άδεια αίθουσα, μερικά κουτιά γεμάτα υλικά και ένα σακούλι γεμάτο παραμύθια θα είναι οι πρώτες τους ύλες. Ακούγοντας τις ανάγκες των παιδιών για περισσότερη αυτονομία και αυτενέργεια, το φετινό summer camp τους δίνει την ευκαιρία να ξεδιπλώσουν τη φαντασία τους και να αφήσουν να τα οδηγήσει ο πειραματισμός. 

Έμπνευσή τους, ο πλούτος του παραδοσιακού παραμυθιού, τα μοναδικά εκθέματα του Μουσείου και καλλιτέχνες που καθόρισαν τη σύγχρονη Τέχνη. Ζωγραφική, γλυπτική, χαρακτική και κατασκευές θα είναι τα μέσα που θα χρησιμοποιηθούν για να εκφραστούν. Κάθε μέρα τα παιδιά θα αυτοσχεδιάζουν με ένα καινούργιο υλικό και θα παρεμβαίνουν σε μια γωνιά της αίθουσας δημιουργώντας σιγά σιγά το δικό τους βασίλειο. Στο τέλος, τα παιδιά θα παρουσιάσουν όχι μόνο τα δικά τους έργα, αλλά κι ένα ολόκληρο νέο κόσμο!

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
* Ημερομηνίες: 5 κύκλοι Συναντήσεων: 28/6-2/7, 5-9/7, 12-16/7, 19-23/7, 26-30/7
* Ώρες: Δευτέρα – Παρασκευή 10:00-15:00 (με διάλειμμα για ελαφρύ γεύμα, που τα παιδιά θα έχουν μαζί τους από το σπίτι).
* Ηλικίες: 7-10 ετών
* Αριθμός παιδιών: 11/πενθήμερο
* To summer camp απευθύνεται σε ελληνόφωνα παιδιά της Ελλάδας και του εξωτερικού.
Εισιτήρια στο viva.gr εδώ. Κόστος: €80/πενθήμερο.
* Υπεύθυνες εργαστηρίου: Αντωνία Βέλλιου, Δέσποινα Σακελλαρίου
* Πληροφορίες: 2107294220 / [email protected]
* Στο  summer camp, θα τηρηθούν όλοι οι κανόνες υγιεινής και οι χώροι του Μουσείου θα απολυμαίνονται συνεχώς.
* Το εργαστήριο θα πραγματοποιείται στον κήπο του Μεγάρου Σταθάτου και στον ανοιχτό, διαρκώς φυσικά αεριζόμενο χώρο του ρετιρέ,  στο κτήριο της Ν. Δούκα.* (​Στις αίθουσες θα τηρούνται οι απαιτούμενες αποστάσεις.
* Κατά την είσοδο στο Μουσείο από τη Νεοφύτου Δούκα, γονείς και παιδιά θα φορούν μάσκα και θα θερμομετρούνται.
* Η χρήση μάσκας για τα παιδιά,  κατά τη διάρκεια του εργαστηρίου, είναι υποχρεωτική.
​* Τα υλικά παρέχονται από το Μουσείο. Σε κάθε παιδί θα δίνεται ένα κουτί με τα υλικά της εβδομάδας.

* Το Summer Camp πραγματοποιείται με την υποστήριξη της Eurolife FFH, στρατηγικού συνεργάτη του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης. 


 

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.