Φεστιβάλ της Άνοιξης 2024 | Chamber Orchestra of Europe | Κωνσταντίνος Καρύδης

Φεστιβάλ της Άνοιξης 2024 | Chamber Orchestra of Europe | Κωνσταντίνος Καρύδης

 

Αρχιμουσικός με σημαντική διεθνή πορεία, προικισμένος σπάνιες μουσικές αρετές, ο Κωνσταντίνος Καρύδης [Constantinos Carydis] θα διευθύνει, το Σάββατο 20 Απριλίου στις 8:30 το βράδυ, την Chamber Orchestra of Europe (Ορχήστρα Δωματίου της Ευρώπης), η οποία απαρτίζεται από επίλεκτους μουσικούς με αξιοζήλευτες συνεργασίες και πολυβραβευμένες ηχογραφήσεις, σε ένα πρόγραμμα υψηλών ερμηνευτικών αξιώσεων, καθοδηγώντας το κορυφαίο σύνολο σε ένα ταξίδι στον μουσικό χρόνο.

Mε τη φημισμένη Ορχήστρα συμπράττει ο νεαρός βιρτουόζος πιανίστας Jan Lisiecki [Γιαν Λισέτσκι] που θα παίξει το Τέταρτο κοντσέρτο για πιάνο του Ludwig van Beethoven [Λούντβιχ βαν Μπετόβεν] καθώς και το Τρίτο από τα Είκοσι τέσσερα πρελούδια για πιάνο του Dmitri Shostakovich [Ντμίτρι Σοστακόβιτς].

Με τη μεγάλη συναυλία της Chamber Orchestra of Europe υπό τον Κωνσταντίνο Καρύδη ολοκληρώνεται το φετινό Φεστιβάλ της Άνοιξης που διοργανώνεται για τρίτη χρονιά στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.
 


Εκτός από το Κοντσέρτο για πιάνο αρ. 4 του Ludwig van Beethoven, το κοινό θα έχει ακόμη την ευκαιρία να απολαύσει και τη Συμφωνία αρ. 4 του μεγάλου γερμανού μουσουργού.

Ιδιαίτερη θέση στο πρόγραμμα της βραδιάς κατέχει ο Dmitri Shostakovich, ένας από τους σπουδαιότερους συνθέτες του 20ού αιώνα. Στη συναυλία της Chamber Orchestra of Europe, θα ακουστούν όχι μόνο το Τρίτο του πρελούδιο για πιάνο από τον Jan Lisiecki, αλλά και τα Δύο κομμάτια για οκτέκτο εγχόρδων σε μεταγραφή για ορχήστρα εγχόρδων, καθώς και το Πρελούδιο στη μνήμη του Ντμίτρι Σοστακόβιτς για δύο βιολιά του Alfred Schnittke [Άλφρεντ Σνίτκε].

σολιστικά μέρη για βιολί ερμηνεύουν τα μέλη της Ορχήστρας Steven Copes [Στήβεν Κόουπς] και Lucy Gould [Λούσυ Γκουλντ].

Στην ίδια συναυλία, η διακεκριμένη Ορχήστρα θα παρουσιάσει ακόμη το έργο Ύμνος: Largo Cantabile του αμερικανού συνθέτη Charles Ives [Τσαρλς Άιβς], καθώς και έργα ελλήνων μουσουργών: το Adagio για ορχήστρα εγχόρδων από την καντάτα Οι Πέρσες του Περικλή Κούκου και τους Πέντε ελληνικούς χορούς, επίσης για ορχήστρα εγχόρδων, του Νίκου Σκαλκώτα.

* Προπώληση εισιτηρίων ΕΔΩ & 210 72 82 333
ΧΟΡΗΓΟΣ | ΑΙΓΕΑΣ ΑΜΚΕ Πολιτιστικού & Κοινωφελούς Έργου

 

 

 

 

 

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.