Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου 2016

Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου 2016

Η μεγάλη οθόνη παραμένει ακμαία και η 17η διοργάνωση του Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου έρχεται να ενισχύσει αυτή την τάση και να μας προσφέρει, για επτά ημέρες στην Αθήνα και για άλλες επτά στη Θεσσαλονίκη, όλο τον πλούτο και τη μεγάλη ποικιλία αντιπροσωπευτικών ταινιών από τη γαλλική και γαλλόφωνη παραγωγή.

Φέτος οι ταινίες θα μας ταξιδέψουν στο Βέλγιο, στον Καναδά, στο Μαρόκο, στην Τσεχική Δημοκρατία, στη Ρουμανία, στην Ελβετία και στην Τυνησία. 
Ποικιλομορφία λοιπόν τόσο στις χώρες προέλευσης των ταινιών όσο και στα είδη του!
Έτσι με τη φετινή «λευκή κάρτα» στο φεστιβάλ Animasyros θα παρουσιαστούν ταινίες για διάφορες κατηγορίες θεατών, επιβεβαιώνοντας ότι αυτός ο αναπτυσσόμενος τομέας της κινηματογραφικής δημιουργίας δεν απευθύνεται μόνο στους νεότερους! 
Τις προβολές «ενός άλλου είδους» θα τις συναντήσουμε και στο σινε-κονσέρτο όπου ο πειραματικός κινηματογράφος θα έχει την τιμητική του: το ESCHATON, μια δημιουργία με φόντο την προφητεία για το τέλος του κόσμου θα μας δονήσει στον ρυθμό της μουσικής του Πάνου Αλεξιάδη σε ζωντανή εκτέλεση. 

Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα εδώ.

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.