ΦΑΤ & ΘΙΝ | Μία περφόρμανς της Δέσποινας Σανιδά - Κρεζία και του Κωνσταντίνου Χατζηνικολάου

ΦΑΤ & ΘΙΝ | Μία περφόρμανς της Δέσποινας Σανιδά - Κρεζία και του Κωνσταντίνου Χατζηνικολάου

Μια περφόρμανς της Δέσποινας Σανιδά-Κρεζία & του Κωνσταντίνου Χατζηνικολάου στο πλαίσιο του πρότζεκτ Μεταμορφώσεις σε επιμέλεια και διοργάνωση της miss dialectic. 

Στο πλαίσιο του πρότζεκτ Μεταμορφώσεις η επιμελητική ομάδα miss dialectic παρουσιάζει την Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2022 την περφόρμανς ΦΑΤ & ΘΙΝ της Δέσποινας Σανιδά-Κρεζία και του Κωνσταντίνου Χατζηνικολάου:

«Θα σας πω ένα από τα παραμύθια του λαού μας: είναι κάποιος που αιωρείται ενώ δεν θέλει να αιωρείται».

Οι επισκέπτες της εκδήλωσης και οι περαστικοί της οδού Καλλιδρομίου θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν την περφόρμανς στον χώρο A FOREST (Καλλιδρομίου 40, Αθήνα), που φιλοξενεί τη δράση.Η περφόρμανς έχει διάρκεια 15' και θα παρουσιαστεί δύο φορές : στις 8 και στις 9 μ.μ.

Η Δέσποινα Σανιδά-Κρεζία γεννήθηκε το 1998 στην Αθήνα, όπου ζει και εργάζεται ως χορεύτρια και performer. Είναι απόφοιτος της Κρατικής Σχολής Ορχηστικής Τέχνης και φοιτήτρια του τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας του ΕΚΠΑ.

Ο Κωνσταντίνος Χατζηνικολάου γεννήθηκε το 1974 στην Αθήνα. Είναι κινηματογραφιστής και συγγραφέας. Κινηματογραφεί σε φιλμ Σούπερ 8 και έχει εκδόσει τα βιβλία Ιάκωβος (αντίποδες, 2016) και Βόυτσεκ / Ουρανός Άουσβιτς (Άγρα, 2021).

Η δράση πραγματοποιείται στο πλαίσιο του διακαλλιτεχνικού πρότζεκτ Μεταμορφώσεις της miss dialectic, που πραγματοποιείται με την οικονομική ενίσχυση και υπό την αιγίδα του ΥΠ.ΠΟ.Α. και με την υποστήριξη του Οργανισμού Πολιτισμού και Ανάπτυξης ΝΕΟΝ. Φιλοξενία: A FOREST. 

Το πρόζεκτ Μρταμορφώσεις βασίζεται στο ερευνητικό έργο Μεταμορφώσεις. Τέχνες και Παραμύθια. Μια σύγχρονη ανθολογία της Ελεάννας Παπαθανασιάδη με συμμετέχοντες/ουσες τους/τις Γιαννίκο Βασιλούλη, Εύα Βασλαματζή, Πάκυ Βλασσοπούλου, Στάβια Γριμάνη, Ανδρέα Ράγκναρ Κασάπη, Μυρτώ Κατσιμίχα, Φανή Καφαντάρη, Δήμητρα Κονδυλάτου, Χρυσάνθη Κουμιανάκη, Καρολίνα Κρασούλη, Παναγιώτη Λουκά, Ναταλία Μαυρωτά, Ελένη Μπαγάκη, Παναγιώτη Μπάρα, Κοσμά Νικολάου, Μαλβίνα Παναγιωτίδη, Βασίλη Παπαγεωργίου, Αγνή Παπαδέλη Ρωσσέτου, Νίνα Παπακωνσταντίνου, Ελένη Ρήγα, Εύη Σουγκάρα, Στεφανία Στρούζα, Κατερίνα Τριχιά, Εβίτα Τσοκάντα, Φωτεινή Χανδρά, Κλέα Χαρίτου, Κωνσταντίνου Χατζηνικολάου, CLOTHESLINES (Ελευθερία Αράπογλου & Μέτυ Τσουκάτου), Fake Office & hush-hush, Hypercomf, Jacob Moe και Phantom Investigations (Ινώ Βαρβαρίτη & Γιάννη Δελαγραμμάτικα).

Επιμέλεια

Η ομάδα επιμέλειας miss dialectic ιδρύθηκε στην Αθήνα το 2019 και αποτελέιται από την Ελεάννα Παπαθανασιάδη, την Κέλυ Τσιπνή-Κιλαζά και την Κλέα Χαρίτου. Έχοντας ως αφετηρία τον προβληματισμό για τον κοινωνικό αντίκτυπο και τον επιμορφωτικό χαρακτήρα της τέχνης, η miss dialectic επιθυμεί να αναδείξει την καλλιτεχνική διαδικασία δοκιμάζοντας διαφορετικές επικοινωνιακές οδούς. Πρόκειται για ένα εγχείρημα που στοχεύει στην τόνωση της εγχώριας καλλιτεχνικής παραγωγής και στη γεφύρωση τόσο της σύγχρονης τέχνης με την εκπαίδευση, όσο και της παράδοσης με τις νεότερες τεχνολογικές πρακτικές και επιστημονικές μεθόδους. Η miss dialectic επιχειρεί να καταδείξει τα στάδια της έρευνας και παραγωγής που απαιτούνται για τη δημιουργία ενός καλλιτεχνικού έργου, ενώ παράλληλα, να επανανοημαδοτήσει την κληρονομιά και την ιστορία στον παρόντα χώρο και χρόνο, στην παρούσα συνθήκη. 
 

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.