ΑΝΑΒΟΛΗ | Fabrika Night :: She Past Away / Selofan / No More

ΑΝΑΒΟΛΗ | Fabrika Night :: She Past Away / Selofan / No More

Μία μοναδική φορά κάθε χρόνο η Fabrika ετοιμάζει μία βραδιά λιγάκι πιό σκοτεινή απ’ ότι συνήθως. Αυτήν την φορά το παρελθόν καί το παρόν της dark wave, goth και synth μουσικής θα μοιραστούν την σκηνή, με κοινό γνώρισμα πως και οι τρείς μπάντες σημάδεψαν ανεξίτηλα το σάουντρακ της νύχτας μας.

Οι She past away δεν χρήζουν πλέον συστάσεων, είναι οι goth ήρωες της εποχής μας! Το τρίτο τους άλμπουμ με τίτλο Disko Anksiyete τους εκτόξευσε σε όλα τα μήκη και πλάτη της υφηλίου. Οι δύο δίσκοι που προηγήθηκαν κατατάσσονται στά κλασσικά και πλέον αγαπημένα ακούσματα του είδους. 

Οι Selofan εισήλθαν το 2012 στίς ζωές μας και έκτοτε μας χαρίζουν απλόχερα ένα άλπουμ τον χρόνο, εισxωρόντας έτσι ένα βήμα πιό βαθιά μέσα στίς καρδιές μας. Η ειλικρινής και βαθία συναισθηματική προσέγγιση τους στόν ήχο του ‘80 τους οδήγησε σε περιοδείες σε όλο τον κόσμο, η καρδιά τους όμως χτυπάει στήν Αθήνα, γι αυτό και η ζωντανή τους εμφάνιση εδώ είναι ιδιαίτερης σημασίας και για εμάς αλλά κυρίως για τους ίδιους.

Οι No More ξεκίνησαν να πειραματίζονται με συχνότητες και drum machines το 1979 στο Kiel της Γερμανίας. Το αποτέλεσμα ήταν ένα μείγμα ηλεκτρονικής μουσικής με No Wave και post punk στοιχεία, στό όποιο το New Musical Express εκείνης της χρονιάς αναφέρεται ως «οι Γερμανοί πού μοιάζουν να ξεπήδησαν από τό “Berlin” του Lou Reed».

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.