Event/Horizons | O.Art.Ath Gallery

Event/Horizons | O.Art.Ath Gallery

Το Event/Horizons είναι μια μοναδική και πρώτη στο είδος της καθηλωτική εγκατάσταση που φέρνει στην Αθήνα τα τελευταία έργα- παραστάσεις που δημιουργήθηκαν από πάνω από 69 καλλιτέχνες σε είκοσι τέσσερις πόλεις σε όλο τον κόσμο κατά τη διάρκεια δεκατριών μηνών από τον Οκτώβριο του 2020 έως τον Νοέμβριο του 2021.

Μια πρωτοβουλία από τη χορογράφο Ana Sánchez-Colberg και τους καλλιτέχνες της αθηναϊκής εταιρείας Theater enCorps Collectif σε είκοσι τέσσερις παγκόσμιες τοποθεσίες, αφοσιωμένοι σε ένα δημιουργικό, διαρκές και συνεργατικό έργο δεκατριών μηνών εμπνευσμένο από τον αστερισμό Οφιούχου - τον 13ο αστερισμό, το ζώδιο του φιδιού , ο θεραπευτής. Μέσω μιας αυτοκατευθυνόμενης και αυτόνομης δυναμικής ομάδας, οι καλλιτέχνες διερεύνησαν διαφορετικούς τρόπους συμμετοχικής και κοινωνικής δημιουργίας παραστάσεων σε μια περίοδο όπου τα συνήθη μέσα κοινής χρήσης δημιουργικής παραγωγής (διαμονή - έρευνα στο εξωτερικό, περιοδείες, κ.λπ.) δεν ήταν δυνατά. Ενάντια σε μια κουλτούρα ακύρωσης και αναβολής, αυτοί οι γενναίοι καλλιτέχνες επινόησαν από κοινού μια πλατφόρμα για να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν (βιωσιμότητα, κοινωνικός αντίκτυπος, συνάφεια της τέχνης, συμπεριληπτικότητα και ποικιλομορφία), που ήδη υπήρχαν πριν από την πανδημία, αλλά που είχαν αποκτήσει και συνεχίζουν να έχουν την μορφή επείγοντος εξαιτίας αυτού. 

Ο τίτλος του έργου έγινε Event/Horizons με αναφορά στα αστροφυσικά φαινόμενα που ήταν θέμα του Βραβείου Νόμπελ 2020, που περιγράφονται ως εξωτικά αντικείμενα που επαναπροσδιορίζουν την κατανόησή μας για το χρόνο και το χώρο. Αυτή η ιδέα φαινόταν να είναι μια κατάλληλη μεταφορά για την επίδραση της παγκόσμιας πανδημίας της αίσθησης του να είμαστε στον κόσμο. 

Η καθηλωτική έκθεση είναι το τελικό στάδιο, μοιραζόμενη με το κοινό τα έργα που κατέληξαν σε ξεχωριστά έργα. 

Σε μια εποχή που τα σύνορα δεν έχουν ακόμη ανοίξει πλήρως και φαίνεται να εισερχόμαστε σε μια άλλη δύσκολη περίοδο, η έκθεση επέτρεψε μια βιώσιμη ανταλλαγή έργων και δημιουργικότητας μέσω μιας καινοτόμου χρήσης Τεχνητής Νοημοσύνης τεχνολογία.  

Η Πορτορικανή χορογράφος Ana Sánchez-Colberg με έδρα την Αθήνα και ο Εσθονός καλλιτέχνης παραστατικών τεχνών και σχεδιασμού Joonas Tagel μεταμόρφωσαν τον καθημερινό κώδικα QR σε κωδικό Q(a)R(t).  Κάθε κώδικας Q(a)R(t) είναι μια μοναδική εικόνα από κάθε έργο, σχεδιασμένη να λειτουργεί ως τοπικό παράθυρο σε παγκόσμια τοπία. Σε μια καινοτόμο ανατροπή της ηλεκτρονικής διανομής, τα έργα υπάρχουν μόνο στην έκθεση Q(a)R(t), προσκαλώντας το κοινό να συγκεντρωθεί σε έναν κοινωνικό και κοινόχρηστο χώρο και να βιώσει μια διαφορετική πρόταση για βιώσιμη και υβριδική παρακολούθηση παραστάσεων. Η επαφή ανάμεσα στο έργο τους καλλιτέχνες και το κοινό παραμένει μοναδική, την ίδια στιγμή που παραμένει ένας προς έναν αλλά και με άλλους.

Η έκθεση θα περιοδεύσει σε όλες τις διεθνείς τοποθεσίες το 2022.

Διαδικασία

Η είσοδος στην έκθεση είναι δωρεάν. Παρέχεται δωρεάν internet από τον χώρο.

Το κοινό καλείται να φέρει το τηλέφωνο/tablet και τα ακουστικά του για να έχει πρόσβαση στα έργα σαρώνοντας κάθε εικόνα κωδικού Q(a)R(t).  

Παρέχονται καθίσματα για την εξυπηρέτησή σας.

Υπάρχουν μοναδικά 26 έργα χορού και παράστασης, διάρκειας 13-37 λεπτών το καθένα, μην διστάσετε να παρακολουθήσετε όσα θέλετε. Ευπρόσδεκτη η επαναλαμβανόμενη παρουσία σας στην έκθεση!

Πρόσβαση: Η είσοδος του χώρου έχει δύο σκαλοπάτια. Η (προσωρινή) πρόσβαση με ράμπα είναι δυνατή κατόπιν προηγούμενης συνεννόησης, επικοινωνήστε μαζί μας μέσω email για να κανονίσουμε (δείτε email παρακάτω).

ΑΤΟΜΙΚΗ ΚΑΙ ΟΜΑΔΙΚΗ ΠΡΟΒΟΛΗ ΣΕ ΑΛΛΕΣ ΩΡΕΣ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΘΕΣΙΜΗ ΜΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ.

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ:  info@theatreencorpscollectif.com

Παρακαλούμε σημειώστε: για την ασφάλεια και την ευημερία όλων, θα τηρούνται αυστηρά οι κανονισμοί Covid19 που ισχύουν την ώρα της έκθεσης.

Το πλήρες αρχείο των δεκατριών μηνών των συνεργασιών μπορείτε να το δείτε στην ιστοσελίδα: www.eventhorizons2021.com

 

* Η εγκατάσταση έχει χρηματοδοτηθεί εν μέρει από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού.

 

ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΩΝ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΩΝ ΚΑΙ ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΩΝ

ΑΘΗΝΑ, ΕΛΛΑΔΑ

Ana Sánchez-Colberg

Ντέμη Παπαθανασίου

 

ΜΠΑΝΓΚΟΚ, ΤΑΪΛΑΝΔΗ

Naporn Praew Wattanasakaem and Bangkok City Ballet Dancers

 

ΜΠΟΓΚΟΤΑ ΚΟΛΟΜΒΙΑ/ΚΑΛΙΦΟΡΝΙΑ

Natalia Orozco

Rene Arriaga

Juliana Borrero

Paola Escobar

 

BYBLOS, ΛΙΒΑΝΟΣ

Nadra Assaf

Jimmy Bechara

Μέλη του Al-Sarab Dance Company

 

ΤΣΕΝΝΑΙ, ΙΝΔΙΑ

Preethi Athreya

 

FREMONT, ΚΑΛΙΦΟΡΝΙΑ Η.Π.Α

Angela Arteritano

 

GOMA, ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΟΥ ΚΟΝΓΚΟ

Mboko Lopiki και Heartiste Dance Company

 

 

HABANA ΚΟΥΒΑ/ ΔΟΜΙΝΙΚΑΝΗ ΔΗΜ.

Marianela Boán 

 

ΛΑ ΠΛΑΤΑ, ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ

Gabriel Lugo Parodi

Anyelen Demichelis     

Hernan Bengoa            

Alejandro Lonac           

Diana Rogovsky

Indira Bogado,

Gabriel Drah,

Gonzalo Monzón

Victoria Parada

 

ΛΟΝΔΙΝΟ, ΑΓΓΛΙΑ

Ivana Ostrowski

 

MANTI, UTAH, Η.Π.Α

Dmitri Peskov  

 

ΜΙΑΙΜΙ, ΦΛΟΡΙΔΑ, Η.Π.Α

Pioneer Winter 

Damaris Ferrer

 

ΜΙΛΑΝΟ, ΙΤΑΛΙΑ

Simona Medolago

 

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ, ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ, Η.Π.Α.

Preeti Vasudevan

 

ORANGE COUNTY, CA Η.Π.Α.

Amanda White

 

ΡΕΪΚΙΑΒΙΚ, ΙΣΛΑΝΔΙΑ

Harpa Kjartans

 

ΣΑΝ ΦΡΑΝΤΣΙΣΚΟ, ΚΑΛΙΦΟΡΝΙΑ, Η.Π.Α. 

Joe Landini and SafeHouse Arts

 

ΣΑΝ ΧΟΥΑΝ, ΠΟΥΕΡΤΟ ΡΙΚΟ

Lolita Villanua, Andanza Dance Company

 

ΣΕΟΥΛ, ΝΟΤΙΑ ΚΟΡΕΑ

AhYoon Jung

 

ΤΑΛΙΝ, ΕΣΘΟΝΙΑ

Joonas Tagel

 

ΣΤΟΚΧΟΛΜΗ ΣΟΥΗΔΙΑ

Tanja Tuurala

 

ΒΑΝΚΟΥΒΕΡ, ΚΑΝΑΔΑΣ

Paula Bridget Johnson

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.