«Έτη, Χρόνια και Ζαμάνια» | Μια ταινία μικρού μήκους από τα παιδιά για όλους!

«Έτη, Χρόνια και Ζαμάνια» | Μια ταινία μικρού μήκους από τα παιδιά για όλους!

Μια γηραιά σοφή κουκουβάγια αφηγείται ιστορίες από το παρελθόν της. Επισκέπτεται τους εκθεσιακούς χώρους τριών διαφορετικών ιστορικών περιόδων στο Μουσείο Μπενάκη και φέρνει στο νου της στιγμές κατά τις οποίες ορισμένες μορφές από τα αντικείμενα ζωντανεύουν.

Κάθε ιστορία λαμβάνει χώρα σε ένα περιβάλλον σύμφωνο με την ιστορική εποχή που αφηγείται, ενώ οι πρωταγωνιστές της χρησιμοποιούν τη γλώσσα της εποχής. Όλο το «tableau vivant» των μικρών ιστοριών, καθώς και η σοφή κουκουβάγια που συνδέει τις τρεις ιστορικές περιόδους γεννήθηκαν από σκίτσα, ιδέες, συζητήσεις και πολύ γέλιο κατά τη διάρκεια των εργαστηρίων!

Ο τίτλος της ταινίας: «Έτη Χρόνια και Ζαμάνια» αποτελείται από τρεις λέξεις με την ίδια σημασία που εκπροσωπούν τις τρεις διαφορετικές ιστορικές περιόδους στις οποίες ανήκει το μεγαλύτερο μέρος των εκθεμάτων του Μουσείου που παρουσιάζονται στην ταινία.

Η ταινία δημιουργήθηκε από μια ομάδα εννέα παιδιών ηλικίας 8-11 ετών κατά τη διάρκεια πέντε εργαστήριων στο πλαίσιο των Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων του Μουσείου Μπενάκη. 
Υπεύθυνη εργαστηρίου: Χριστίνα Ντεπιάν

Δείτε την εδώ.

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.