Εθνικό Θέατρο | «Η Φάρμα των ζώων»

Εθνικό Θέατρο | «Η Φάρμα των ζώων»

Τα ζώα μιας φάρμας ξεσηκώνονται ενάντια στο σύστημα εξουσίας του ιδιοκτήτη της, του Κυρίου Τζόουνς, και επιβάλλουν μια αυτοδιαχειριστική διοίκηση με επικεφαλής τα γουρούνια, τα πιο έξυπνα ζώα της φάρμας. Πολύ γρήγορα, οι παλιοί καταπιεζόμενοι  γίνονται οι νέοι δυνάστες υιοθετώντας όλες τις κατακριτέες μεθόδους του προηγούμενου καθεστώτος. Έτσι, η προεπαναστατική ουτοπία μετατρέπεται σε μια αβίωτη δυστοπία. 

Ο Τζωρτζ Όργουελ στο πιο γνωστό, ίσως, έργο του, τη Φάρμα των ζώων, που εκδόθηκε στα 1945, μετά το τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου και στην αυγή του Ψυχρού Πολέμου, μας καταθέτει μια  αλληγορία για τις συνέπειες μιας ελλιπούς πολιτικής επανάστασης και διερευνά πώς το όραμα για μια κοινωνία δικαιοσύνης και αλληλεγγύης εκτροχιάζεται και μετατρέπεται σε ένα εφιαλτικό απολυταρχικό καθεστώς που βλέπει παντού εχθρούς.

Η Φάρμα των ζώων, που πολλοί φορείς έχουν κατατάξει ανάμεσα στα 100 καλύτερα αγγλικά μυθιστορήματα του 20ού αιώνα, έχει διασκευαστεί για τη σκηνή και τον κινηματογράφο πάρα πολλές φορές αποδεικνύοντας το διαρκές ενδιαφέρον του κοινού για τις ιδέες και τους δυστοπικούς κόσμους του Όργουελ, αλλά και τα διδάγματα της Ιστορίας.

Συντελεστές παράστασης:
Θεατρική Διασκευή, Σύμβουλος δραματουργίας: Έλενα Τριανταφυλλοπούλου
Θεατρική Διασκευή, Σκηνοθεσία: ​Άρης Μπινιάρης
Θεατρική Διασκευή: Βύρων Θεοδωρόπουλος
Σκηνικά, Κοστούμια: Πάρις Μέξης
Μουσική: Φώτης Σιώτας
Φωτισμοί: Στέλλα Κάλτσου
Επιμέλεια κίνησης: Εύη Οικονόμου
Βοηθός φωτίστριας: Στέβη Κουτσοθανάση
Βοηθός σκηνοθέτη: Άννα Παπαγεωργίου
Δραματολόγος παράστασης: Βιβή Σπαθούλα

Διανομή ρόλων:
Προμηθέας Αλειφερόπουλος
Μιχάλης Βαλάσογλου
Πάνος Ζυγούρος
Άννη Θεοχάρη
Βάσω Καβαλλιεράτου
Ιωάννα Μαυρέα
Γρηγορία Μεθενίτη
Κώστας Μπερικόπουλος
Άρης Μπινιάρης
Ελένη Μπούκλη
Μάριος Παναγιώτου
Πάνος Παπαδόπουλος
Μαριάμ Ρουχάτζε
Γιώργος Τριανταφυλλίδης

Μουσικός επί σκηνής: Χρήστος Πετεβής

Οι Σκηνές του Εθνικού Θεάτρου λειτουργούν ως «αμιγείς» χώροι για εμβολιασμένους και νοσήσαντες σύμφωνα με τις ισχύουσες υγειονομικές διατάξεις. Η είσοδος των θεατών θα γίνεται αυστηρά με την επίδειξη πιστοποιητικού εμβολιασμού ή νόσησης.

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.