ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΠΥΛΑΙΩΝ 8 | Café στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΠΥΛΑΙΩΝ 8 | Café στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο

Μια έκθεση ζωγραφικής από απλούς καθημερινούς ανθρώπους που μέσα από τα έργα τους εκφράζουν κοινωνικούς  προβληματισμούς αλλά και μας μαθαίνουν πώς μπορούμε να περνάμε καλά και δημιουργικά με όπλο μας την Τέχνη. Οι δημιουργοί είναι όλοι μαθητές του εργαστηρίου της Μάτως Ιωαννίδου, εικαστικού, που συγκέντρωσε τα έργα των μαθητών της, τα οποία σύμφωνα με την ίδια έχουν "ως εργαλείο την εικαστική γλώσσα, όχι με φιλολογικές, διδακτικές προσεγγίσεις ούτε με εικονογραφική τάση".

Τα αυτούσια λόγια ενός απο τους συμμετέχοντες, του Κώστα Καστραντά, ηλεκτρολόγου μηχανικού, έρχονται να εκφράσουν τις σκέψεις όλων των δημιουργών της ομάδας:
"Είμαστε απλοί καθημερινοί άνθρωποι με διαφορετικά backgrounds, τρόπο σκέψης και ερεθίσματα και εκφραζόμαστε ζωγραφίζοντας. Προσπαθούμε να αποτυπώσουμε τις κοινωνικές μας ανησυχίες αλλά και "κομμάτια" του εαυτού μας σε μια εποχή με τρομερές αντιφάσεις: πλούτος-φτώχεια, τεχνολογικά θαύματα-οικολογική καταστροφή, πόλεμοι- άγνοια πολέμου."

Τα έργα που εκτίθενται αφορούν την περίοδο 2020 – 2022.

Συμμετέχουν:
Καλλιόπη Αλεξοπούλου, ξεναγός
Κώστας Καστραντάς, ηλεκτρολόγος-μηχανικός
Kaynar Antoinette, εμπορική δραστηριότητα
Εύα Λεωνίδη, παιδοψυχίατρος, ψυχαναλύτρια
Παπαφράγκου Αικατερίνη, ιατρός
Πιπίνη Ελένη, ιατρός
Σωτηρίου Βίκη, οικονομολόγος


Επιμέλεια έκθεσης: Μάτω Ιωαννίδου, εικαστικός

Περισσότερες πήροφορίες για την Μάτω Ιωαννίδου: https://matoioannidou.gr/

Συντονισμός & Υπεύθυνη Επικοινωνίας: Αιμιλία Κουγιά
Εmail: [email protected]

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.