ΑΝΑΒΟΛΗ | Εργαστήρια Φωτογραφίας με τον Βασίλη Γεροντάκο στη Luminous Eye

ΑΝΑΒΟΛΗ | Εργαστήρια Φωτογραφίας με τον Βασίλη Γεροντάκο στη Luminous Eye

ΑΝΑΒΟΛΗ

Με αφορμή τη σειρά εργαστηρίων που εισηγείται στα πλαίσια του εκπαιδευτικού προγράμματος της Luminous Eye, ο φωτογράφος Βασίλης Γεροντάκος ξεκινά δύο νέα φωτογραφικά σεμινάρια. Ειδικότερα:  

Διερεύνηση – Προσεγγίσεις – Φωτογραφικές Πρακτικές
Πρώτη συνάντηση: 12 Οκτωβρίου 
Το σεμινάριο αυτό αφορά όλους αυτούς που δουλεύουν συστηματικά και θέλουν να δημιουργήσουν ένα προσωπικό έργο ή έχουν ήδη συγκροτήσει ένα έργο και αναζητούν την εξέλιξη του. Για τον σκοπό αυτό το σεμινάριο εστιάζει στα εξής :
Kριτική φωτογραφιών
Προσεγγίσεις στο έργο σημαντικών φωτογράφων που επηρέασαν με τον τρόπο τους αυτό που βλέπουμε σήμερα
Κυρίαρχες τάσεις και ρεύματα στην σύγχρονη φωτογραφία
Νεωτερικότητα και παράδοση. Εχθροί ή σύμμαχοι;
Η σημειολογία ως ερμηνευτικό εργαλείο
Η φωτογραφία ως τόπος συνάντησης δημιουργού και θεατή
Η σχέση της φωτογραφίας με τις άλλες τέχνες
Ο ρόλος της φωτογραφίας στην σύγχρονη τέχνη.

Στόχος σεμιναρίου: Η προοπτική εξέλιξης προσωπικού έργου

Διάρκεια: 12/10/20 – 31/5/21
Ημέρα: Δευτέρα
Ώρες μαθημάτων: 20:00 – 22:00

Δημιουργία Portfolio
Πρώτη συνάντηση: 14 Οκτωβρίου
Στο σεμινάριο αυτό οι συμμετέχοντες καλούνται να ολοκληρώσουν μια προσωπική ενότητα φωτογραφικών έργων σε μορφή Portfolio. Για τον σκοπό αυτό ο κάθε συμμετέχων ανοίγει ένα διάλογο με τον επιβλέποντα, έτσι ώστε να δημιουργηθεί η αναγκαἰα συνθἠκη που θα φέρει το επιθυμητό αποτέλεσμα. Αναλύονται οι ιδιαιτερότητες της εργασίας στην οποία αναφέρεται ο συμμετέχων, και προτείνονται μεθοδολογίες, έτσι ώστε το υπάρχον υλικό αλλά και αυτό που θα παραχθεί στην διάρκεια του σεμιναρίου να οργανωθεί και να ολοκληρωθεί. Η κριτική αξιολόγηση των επί μέρους φωτογραφιών από την μία μεριά αλλά και και η ενσωμάτωση μέσα από τρόπους δόμησης σε μια ενότητα που δεν θα προδίδει το περιεχόμενο τους αλλά θα αναδεικνύει την ιδιαιτερότητα αυτού του έργου είναι ο βασικός άξονας που θα κινηθεί αυτό το σεμινάριο.
H εξοικεἰωση με τις θεμελιώδεις ιδιότητες της συσχέτισης των εικόνων, η δημιουργία ενός δομημένου αισθητικού χώρου, η αίσθηση του ρυθμού μέσω της επανάληψης, η πιθανή εννοιολογική τοποθέτηση, η ετερογένεια των εικόνων που τελικά δημιουργούν μια ένταση αλλά και βαθύτερες σχέσεις που αναπτύσσονται μέσα στο έργο είναι ζητούμενα. Οι ενδιαφερόμενοι θα συγκεντρώνονται δύο φορές τον μήνα ημέρα Τετάρτη, και θα πραγματοποιείται ένα τρίωρο σεμινάριο με πρακτικές και θεωρητικό υλικό που κρίνεται αναγκαίο για την εξέλιξη και τελική παρουσίαση των εργασιών.
Το αποτέλεσμα αυτής της εργασίας προορίζεται πιθανώς για έκθεση, δημοσίευση ή βιβλίο.
Ο αριθμός των συμμετεχόντων είναι περιορισμένος.

Διάρκεια : 14/10/20-26/5/21
Ημέρα : Τετάρτη
Ώρες μαθημάτων : 19:00 - 22:00

Δίνεται η δυνατότητα διαδικτυακής παρακολούθησης μέσω zoom
Πληροφορίες -Εγγραφές: gerontakosv@gmail.com | 694 6772 461

 

 

 

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.