ΑΝΑΒΟΛΗ | Εργαστήρια ενηλίκων στο Modus Vivendi στα Βριλήσσια

ΑΝΑΒΟΛΗ | Εργαστήρια ενηλίκων στο Modus Vivendi στα Βριλήσσια

ΑΝΑΒΟΛΗ

Η θεατρική ομάδα Μικρός Νότος διοργανώνει νέα εκπαιδευτικά & ψυχαγωγικά εργαστήρια στον Πολυχώρο Modus Vivendi by Krateros Katsoulis στα Βριλήσσια.  

Ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα που απευθύνεται και σε ενήλικες οι οποίοι με τη βοήθεια έμπειρων εμψυχωτών θα μπορέσουν να ανακαλύψουν τρόπους έκφρασης και να δημιουργήσουν δικές τους εμπειρίες μάθησης.

Τα τμήματα είναι ολιγομελή, σε έναν χώρο μέσα στη φύση, ανοιχτό και με μία υπέροχη αυλή, διαμορφωμένο έτσι ώστε να λειτουργεί λαμβάνοντας όλα τα μέτρα προστασίας. 

Προγράμματα για ενήλικες

Κάθε Δευτέρα | Αυτοσχεδιασμός για συμπεριληπτικές ομάδες
DanceAbility method για ενήλικες χωρίς ή με αναπηρία*  (10:00-11:00)
με την Άννα Βεκιάρη (Δασκάλα χορού, χορεύτρια, χοροθεραπεύτρια)

Ο αυτοσχεδιασμός είναι ένα μάθημα προσωπικής και ελεύθερης έκφρασης μέσα από τα εργαλεία της κίνησης, του χορού και της μουσικής. Κεντρικός άξονας του μαθήματος είναι η ιδέα της μοναδικότητας στην κίνηση. Στόχος είναι ο κάθε μαθητής και η κάθε μαθήτρια να μπορέσει να βρει τη θέση του/της στο σύνολο διατηρώντας το δικό του/της μοναδικό χαρακτηριστικό και αναπτύσσοντας μία προσωπική καλλιτεχνική ταυτότητα. Αυτή η ελευθερία της έκφρασης είναι μία αφορμή για προσωπική έρευνα, για διερεύνηση προσωπικών μοτίβων και για ανακάλυψη νέων τρόπων κίνησης.Το μάθημα απευθύνεται σε ανθρώπους με και χωρίς αναπηρία χωρίς κανένα ηλικιακό περιορισμό.  

Αυτοσχεδιάζοντας με Σύγχρονο χορό– Release technique
για ηλικίες 55+ 
με την Άννα Βεκιάρη (Δασκάλα χορού, χορεύτρια, χοροθεραπεύτρια)

Μάθημα σχεδιασμένο για να αναπτύξει τις τεχνικές δεξιότητες των μαθητών/τριών στην τεχνική του σύγχρονου χορού, να αυξήσει την αντοχή και τη μυϊκή δύναμη. Οι συμμετέχοντες, θα γνωρίσουν τις πλούσιες, διαφορετικές και αντιθετικές ποιότητες, ταχύτητες και δυνατότητες που έχει το σώμα, μέσα από συνδυασμούς και χορογραφίες. Θα δουλέψουν με θεματικές ανά μήνα έτσι ώστε να μπορέσει το σώμα να εστιάσει σε ένα τεχνικό στοιχείο κάθε φορά για να το εν-σωματώσει καλύτερα. Το μάθημα απευθύνεται σε ανθρώπους ηλικίας 55+ που αγαπούν το σύγχρονο χορό, θέλουν να τον γνωρίσουν, να γυμναστούν και να εκφραστούν μέσα από αυτόν.

Κάθε Τρίτη και Παρασκευή | ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΚΙΝΗΣΗΣ βασισμένα στη μέθοδο Feldenkrais 
για ενήλικες (13:30-14:45)
Με την Μάρθα Κλουκίνα, BA (Hons) Δασκάλα Κίνησης-Σύμβουλος Κινητικής Ανάπτυξης και πιστοποιημένη Child'Space Practitioner 

Τhe Child'Space Method για ενήλικες Η σειρά μαθημάτων «Εξερευνώντας τα Κινητικά Πρότυπα τηςΑνάπτυξης» 
(Developmental Movement Exploration)  απευθύνεται αποκλειστικά σε ενηλίκους και δημιουργήθηκε από την Dr.Chava Shelhav. Η εξερεύνηση της ποικιλίας της κίνησης που χρησιμοποιεί το ανθρώπινο σώμα μέσα από τη σειρά μαθημάτων «Εξερευνώντας τα Κινητικά Πρότυπα της Ανάπτυξης» είναι μία εμπειρία με πολλαπλά οφέλη:
- Βελτίωση της στάσης και την κίνησης του σώματος
- Ανάπτυξη  ευελιξίας,  ευλυγισίας και σταθερότητας του.
- Μείωση των σκελετικών και μυϊκών πόνων.
- Κατανόηση των προκλήσεων που αντιμετωπίζει ένα νεογέννητο καθώς μαθαίνει να ρολάρει, να μπουσουλάει, να στέκεται και να περπατάει.
- Αναπλήρωση των κενών που μπορεί να υπήρξαν στην δική μας ανάπτυξη.
- Εξάσκηση στην παρατήρηση και την συνειδητότητα της κίνησης.
- Αλλαγή σε κινητικές συνήθειες που μπορεί να προκαλούν δυσκολίες.

Πληροφορίες:
* Υπεύθυνη καλλιτεχνικού σχεδιασμού: Χρύσα Διαμαντοπούλου
* Υπεύθυνη εκπαιδευτικού σχεδιασμού: Φλώρα Σπύρου
* Οργάνωση εργαστηρίων: Θεατρική ομάδα Μικρός Νότος
* Οι εγγραφές έχουν αρχίσει, ενώ τα εργαστήρια ξεκινούν στις 5 Οκτωβρίου.
* Εγγραφείτε εδώ: kraterosmodusvivendi@gmail.com Τ: 6981806728 (καθημερινές και Σάββατα 11.00 π.μ. - 18.00 μ.μ.)
* Για περισσότερη ασφάλεια και για όσο το επιτρέπει ο καιρός τα εργαστήρια θα γίνονται στην όμορφη αυλή.

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.