Εργαστήρια DIY στο Γκαίτε | Μετατρέψτε το παλιό σε νέο!

Εργαστήρια DIY στο Γκαίτε | Μετατρέψτε το παλιό σε νέο!

Η βιώσιμη κατανάλωση και η περιβαλλοντικά συνειδητή συμπεριφορά διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο παγκοσμίως. Η καλλιέργεια της οικολογικής συνείδησης και της κοινωνικής ευθύνης είναι το κλειδί για την ευαισθητοποίηση όλων μας καθώς και η συνειδητοποίηση της έννοιας «περιβαλλοντικό αποτύπωμα».

Με τα εργαστήρια και τις δράσεις μας επιδιώκουμε να πετύχουμε μακροπρόθεσμη αλλαγή συνηθειών σε επίπεδο κοινότητας στο παρόν και βαθύτερη αλλαγή νοοτροπίας σε επίπεδο πόλης στο μέλλον.

Σε συνεργασία με την απ’Ουσία

Πέμπτη 11 Απριλίου 2024, 19:00 – 20:30
DIY χρηστικά αντικείμενα από ύφασμα

Στο DIY εργαστήριο μας, θα σας δείξουμε πώς να φτιάχνετε τσάντες από παλιές μπλούζες καθώς και DIY τσαντάκια για το κινητό! Ανανεώνουμε τα παλιά μαξιλάρια μας, τους αλλάζουμε χρώμα, τους δίνουμε νέο στυλ και μεταμορφώνουμε τον καναπέ μας. Με χειροποίητα πομ-πον θα διακοσμήσουμε τις γωνίες των μαξιλαριών μας και θα χαρίσουμε στα μαξιλάρια ένα νέο στυλ.

Σάββατο 11 Μαίου 2024, 11:00 – 14:00
May Swap

Ανταλλαγή ρούχων και βιβλίων και εργαστήριο με βασικές τεχνικές πλεξίματος

Προσκαλούμε μικρούς και μεγάλους στο May Swap – μια ημέρα αφιερωμένη στην δωρεάν ανταλλαγή ρούχων! Με αυτό τον τρόπο δίνουμε νέα ζωή στα ρούχα μας, κάνουμε κάτι καλό για το περιβάλλον και εξοικονομούμε χρήματα.

Και επειδή η ανταλλαγή είναι μια διασκεδαστική διαδικασία, θα σας προσφέρουμε επιπλέον την δυνατότητα ανταλλαγής και βιβλίων!

Η ημέρα Swap θα πλαισιωθεί επίσης και με ένα εργαστήριο όπου θα μάθετε βασικές τεχνικές πλεξίματος με βελονάκι.

Πέμπτη 5 Μαίου 2024, 19:00 – 20:30
DIY χρηστικά αντικείμενα για το σπίτι

Στο DIY-εργαστήριο μας θα φτιάξουμε από διάφορα χρηστικά αντικείμενα όπως παλιές κασέτες, κονσέρβες, ξυλάκια, κουτάκια και χαρτιά τουαλέτας νέες δημιουργίες για τον χώρο του σπιτιού μας όπως γλαστράκια, κλειδοθήκες, θήκες για κεριά, θήκες για μαχαιροπίρουνα άλλα και αντικείμενα κουζίνας.

Τα εργαστήρια DIY συνεχίζονται από τον Σεπτέμβριο και θα ολοκληρωθούν στο τέλος της χρονιάς.

Πρόγραμμα

Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2024, 19:00 – 20:30
Upcycling DIY-Ιδέες για διακόσμηση

Θέλατε πάντα να διακοσμήσετε τον χώρο σας μόνοι σας με DIY-ιδέες, αλλά σας έλειπε η έμπνευση; Τότε είστε όλοι και όλες ευπρόσδεκτοι στο Upcycling εργαστήριο μας!

Είτε πρόκειται για ένα κρεμαστό καλάθι μακραμέ από κορδόνι δεμάτων, είτε για πολύχρωμα δοχεία από Tetra Pak ή βάζα από παλιά γυάλινα μπουκάλια δεν χρειάζεστε πολλά χρήματα.

Συχνά μπορείτε να δημιουργήσετε μοναδικά δώρα για τους αγαπημένους σας και κομψές διακοσμήσεις για το σπίτι σας από απλά καθημερινά αντικείμενα. Το μότο μας είναι: μετατρέψτε το παλιό σε νέο!

Τρίτη 19 Νοεμβρίου 2024, 19:00 – 20:30
Πράσινη Βιβλιοθήκη

Στο DIY-εργαστήριο μας μαθαίνουμε τι φυτά, φρούτα, λαχανικά φυτεύουμε ανά εποχή. Με παλιά αντικείμενα δημιουργούμε ιδέες για μποστάνια βοτάνων και λαχανικών στο μπαλκόνι.

Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου 2024, 19:00 – 20:30
DIY ρούχα και μπογιές

Σε αυτό το DIY-εργαστήριο μαθαίνουμε να μεταποιούμε τα ρούχα μας με ευφάνταστους τρόπους. Στένσιλ με μοτίβα, δημιουργία χρωμάτων από φυσικά υλικά και στη συνέχεια βάψιμο ρούχων με φυσικές μπογιές -  απόλυτα φιλικό προς το περιβάλλον και δημιουργικό!

Μπορείτε να δώσετε νέα ζωή στα παλιά σας ρούχα χρησιμοποιώντας φυσικές βαφές που θα βρείτε εύκολα από υλικά που υπάρχουν ήδη στην κουζίνα, στον κήπο ή στο μπαλκόνι σας. Σας περιμένουμε για δημιουργίες γεμάτες χρώμα και φαντασία!

ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Απαραίτητη δήλωση συμμετοχής στο [email protected]
Περιορισμένος αριθμός συμμετεχόντων
Η συμμετοχή είναι δωρεάν.

Λίγα λόγια για την ΑΠ’ΟΥΣΙΑ

Η απ’Ουσία ασχολείται με τον σχεδιασμό και την υλοποίηση εκπαιδευτικών και πολιτιστικών προγραμμάτων βιωματικού χαρακτήρα για παιδια από 3 έως 103 ετών, σε συνεργασία με σχολεία, εκδοτικούς οίκους, δήμους, πολιτιστικούς φορείς και μουσεία. Κοινή αφετηρία των μελών της ομάδας απ’Ουσία, είναι το ενδιαφέρον για τη βιωματική και μη τυπική μάθηση καθώς και η πεποίθηση πως το παιχνίδι και η αυτορρύθμιση έχουν πρωταρχικό ρόλο στην εκπαιδευτική διαδικασία. Στόχος είναι η διαθεματική προσέγγιση όλων των προγραμμάτων, αξιοποιώντας την ξεχωριστή εμπειρία και τα διαφορετικά πεδία ενδιαφέροντος των μελών της απ’Ουσία.

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.