Έργα Ελλήνων συνθετών για βιολί, σαξόφωνο και πιάνο

Έργα Ελλήνων συνθετών για βιολί, σαξόφωνο και πιάνο

To πρόγραμμα που θα παρουσιάσουν η βιολονίστα Στέλλα Τσάνη, ο σαξοφωνίστας Αθανάσιος Ζέρβας και ο πιανίστας Κωνσταντίνος Δεστούνης στη συναυλία της Δευτέρας 12 Δεκεμβρίου, στις 8.30 το βράδυ, στην Αίθουσα Συναυλιών Φίλιππος Νάκας, περιλαμβάνει έργα Ελλήνων μουσουργών γραμμένα κατά την τελευταία εικοσιπενταετία.

Μπορεί να χαρακτηριστεί ως πολυστιλιστικό γιατί τα συγκεκριμένα έργα, αν και γραμμένα εντός ενός σχετικά περιορισμένου χρονικού πλαισίου, αντανακλούν διαφορετικές αισθητικές τάσεις που αναπτύσσονται κυρίως μεταξύ μοντερνισμού, τροπικότητας, νεοτονικότητας και δάνειων μουσικών στοιχείων από την ελληνική παράδοση. Τα έργα στο σύνολό τους είναι δεξιοτεχνικά και προβάλλουν τις ηχητικές και ηχοχρωματικές δυνατότητες των οργάνων για τα οποία είναι γραμμένα, ενώ τα ταυτόχρονα υπογραμμίζουν την δεξιοτεχνική ευελιξία των σολιστών.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
Χρήστος Σαμαράς -  EGOMION VII [α’ εκτέλεση]
Σωτήρης Δεσπότης -  Metallaxi για σόλο πιάνο
Γιώργος Ζερβός - Νυμφαίες (Claude Monet)
Αθανάσιος Ζέρβας -  Elegy for Antigone
Dinos Constantinides -  Trio No 3
Θόδωρος Αντωνίου -  Entrata

* Προπώληση εισιτηρίων ΕΔΩ.
 

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.