Επόμενος σταθμός: Βικτώρια | Γερμανικά ίχνη κι ένα νέο αφήγημα στην πλατεία Βικτωρίας

Επόμενος σταθμός: Βικτώρια | Γερμανικά ίχνη κι ένα νέο αφήγημα στην πλατεία Βικτωρίας

Το Victoria Square Project σας προσκαλεί στην ολοκλήρωση του προγράμματος  Επόμενος Σταθμός: Βικτώρια | Nächste Station: Victoriaplatz. 

Την Παρασκευή 16 Οκτωβρίου, 16:00 – 20:00 στην οδό Ελπίδος 13 μπορείτε να επισκεφτείτε τη φωτογραφική έκθεση μαθητών και κατοίκων της Βικτώριας και την ίδια ημέρα στις 19:00 την e-Συζήτηση Ίχνη διαπολιτισμικότητας στο αστικό τοπίο: Το προσωπικό βλέμμα και η συλλογική αφήγηση.

Μαθητές του 2ου ΓΕΛ Αθηνών - Θεόδωρος Αγγελόπουλος και κάτοικοι της Βικτώριας αποτυπώνουν μέσα από τον φωτογραφικό φακό τη γειτονιά τους. Οι φωτογραφίες τους θα φιλοξενηθούν από την Παρασκευή 16 έως την Κυριακή 25 Οκτωβρίου στο σαλόνι του Victoria Square Project. Η έκθεση θα παραμείνει ανοιχτή Τρίτη - Κυριακή 16:00 - 20:00.

Παράλληλα, αρχιτέκτονες, ιστορικοί και καλλιτέχνες συνομιλούν με τους συντελεστές του προγράμματος επιχειρώντας να δώσουν απαντήσεις σε θέματα που αφορούν στην ανάπτυξη κοινοτικής συνείδησης/ταυτότητας στις σύγχρονες πόλεις: 

Πώς εγγράφονται η μνήμη και η κληρονομιά στο αστικό τοπίο; Πώς αποτυπώνεται η πολιτισμική ταυτότητα μιας περιοχής με δημιουργικά μέσα; Ποιες είναι οι βιώσιμες πρακτικές για την ένταξη παλαιών και νέων κατοίκων στη ζωή της σύγχρονης πόλης; Πώς επέδρασε το #NextStationVictoria στον τρόπο που βλέπουν τη γειτονιά τους οι κάτοικοι, έφηβοι και ενήλικες;

Οι συνεργάτιδες του προγράμματος Ειρήνη Γρατσία, Μαρία Λεωνίδα και Αγγελική Τσέλιου θα συνομιλήσουν με τους Μαρία Σαμπατακάκη, ιστορικό και ιδρύτρια του συνεργατικού σχήματος παραγωγής Δημόσιας Ιστορίας "hιστορισταί", Γιώργο Σαχίνη, σκηνοθέτη και διαχειριστή στην ομάδα “Όχι Παίζουμε / UrbanDig Project”, Αγγελική Ηλία, διευθύντρια 2ου ΓΕΛ Αθήνας – Θεόδωρος Αγγελόπουλος και Χάρη Μπίσκο, αρχιτέκτονα, επικεφαλής του συνΑθηνά.

Η μαγνητοσκοπημένη συζήτηση θα προβληθεί στο κανάλι του Victoria Square Project στο Facebook και στο YouTube την Παρασκευή 16 Οκτωβρίου στις 19:00.

Δείτε εδώ αναλυτικά το πρόγραμμα της e-συζήτησης.

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.