Επόμενη Στάση: Κυψέλη! | Θεατρική διαδρομή

Επόμενη Στάση: Κυψέλη! | Θεατρική διαδρομή

Η Δημοτική Αγοράς Κυψέλης επιστρέφει στη γειτονιά και μαζί της φέρνει πολιτιστικές δράσεις που μας φέρνουν κοντά της! Μαζί με το Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου, φέρνει τη θεατρική διαδρομή ΕΠΟΜΕΝΗ ΣΤΑΣΗ: ΚΥΨΕΛΗ με στόχο να μας ψυχαγωγήσει και να μας ταξιδέψει κυριολεκτικά και μεταφορικά!

κυψέλη ουσιαστικό / θηλυκό

1. κατασκευή που χρησιμεύει ως κατοικία ενός σμήνους μελισσών

2. οι μέλισσες που κατοικούν σε αυτή την κατασκευή

3. (μεταφορικά) μέρος που χαρακτηρίζεται από εντατική και συντονισμένη εργασία ενός συνόλου ανθρώπων*

Η Κυψέλη είναι μία περιοχή, πολύχρωμη, πολυπληθής, πολυπολιτισμική. Συνδυάζει αρμονικά την κλασική Αθήνα με τις πιο μοντέρνες τάσεις, ενώ η ιστορία της απλώνεται από τις αρχές του 20ου αιώνα μέχρι σήμερα. Μια πόλη, μια γειτονιά, που κοιτάζει νοσταλγικά προς το παρελθόν αλλά κλείνει το μάτι στο μέλλον αναζητώντας τη σύγχρονη ταυτότητά της. Με ποια γεγονότα συνδέεται; Ποιοι έζησαν ή πέρασαν από εδώ; Ποιος ήταν επιτέλους ο Φωκίων Νέγρης; Υπήρξε πράγματι το ρεμάλι της Φωκίωνος Νέγρη;

Ακολουθώντας μια περιπατητική διαδρομή, δύο «θεατρικοί ξεναγοί» μας ταξιδεύουν στο χρόνο, σε μεγάλα γεγονότα ή μικρές ιστορίες, που χαρακτήρισαν την πορεία της Κυψέλης. Προσωπικές μαρτυρίες, πολιτιστικά και ιστορικά αρχεία, ταινίες, τραγούδια και αστικοί μύθοι συνθέτουν το υλικό της βόλτας μας.

Συναντιόμαστε στην αρχή του πεζόδρομου της Φωκίωνος Νέγρη, μπροστά στο άγαλμα του Κοτζιά, φορώντας άνετα ρούχα και παπούτσια, με διάθεση για περπάτημα… και η διαδρομή ξεκινάει!

Διάρκεια δράσης: 70’

Συντελεστές:
Ομάδα Θεάτρου Ανεμόμυλοι

Έρευνα / Δραματουργία: Χρήστος Χριστόπουλος

Αντικείμενα / κατασκευές: Κατερίνα Χατζοπούλου

Επιμέλεια κίνησης: Κική Μπάκα

Φωτογραφίες: Σωτηρία Ψαρού

Θεατρικοί ξεναγοί: Μάγδα Γκουβέρου, Χρήστος Χριστόπουλος

Συνοδός / διαχείριση κοινού: Άντζη Βαλσαμή

Προπώληση εισιτηρίων: https://shorturl.at/eijK3 
*Θα λειτουργεί φυσικό ταμείο και στο κτίριο της Δημοτικής Αγοράς Κυψέλης, μία ώρα πριν από την έναρξη του μαθήματος.

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.