Επιτρέποντες του Μενάνδρου | Σκην.: Β. Μαυρογεωργίου

Επιτρέποντες του Μενάνδρου | Σκην.: Β. Μαυρογεωργίου

Οι Επιτρέποντες είναι μία από τις σημαντικότερες κωμωδίες του Μενάνδρου. Η υπόθεση πλέκεται γύρω από μια ερωτική συνεύρεση που συντελείται σε μια νυχτερινή γιορτή για τη θεά Άρτεμη, σε μια εποχή όπου η έννοια της συναίνεσης είναι αμφισβητήσιμη και η επιβολή του άντρα θεωρείται θεμιτή. Η ηρωίδα της ιστορίας αναζητά ισότητα, ανεξαρτησία και κοινωνική απελευθέρωση, ακριβώς όπως οι γυναίκες του σήμερα. Τα πάντα όμως τείνουν να γίνονται κρυφά και μυστικά, δημιουργώντας αστείες παρεξηγήσεις και μπερδέματα που μοιάζουν κωμικά ή τραγικά, ανάλογα με την οπτική. Μέσα από τα παιχνίδια της τύχης, της κοινωνίας και των θεών, οι δυο ήρωες παντρεύονται και... τέλος καλό, όλα καλά. Αυτό το τέλος, που προσπαθεί να καθαγιάσει ό,τι έχει προηγηθεί, φωτίζει με αμφίσημο τρόπο τα πρόσωπα και τις πράξεις τους και αποτελεί το κεντρικό ζήτημα της παράστασης. Μια μουσική κωμωδία που ανοίγει, με όχημα το χιούμορ, έναν χώρο συζήτησης για τον έρωτα και τις σχέσεις των δύο φύλων στην εποχή μας.

Συντελεστές

Απόδοση - Διασκευή - Σκηνοθεσία: Βασίλης Μαυρογεωργίου
Σκηνικά: Θάλεια Μέλισσα
Κοστούμια: Βασιλική Σύρμα
Φωτισμοί: Αλέκος Αναστασίου
Μουσική: Νίκος Κυπουργός
Moυσική διδασκαλία: Γιώργος Φουντούκος
Στίχοι: Τζούλια Διαμαντοπούλου
Κίνηση: Πάρης Μαντόπουλος
Α' βοηθός σκηνοθέτη: Διαλεχτή Πουρσανίδου
Β' βοηθός σκηνοθέτη: Καλή Βοϊκλή
Βοηθός σκηνογράφου: Έλλη Παπαδάκη
Βοηθοί ενδυματολόγου: Έλλη Παπαδάκη, Κωνσταντίνα Δακτυλίδη
Φωτογραφίες: Πάτροκλος Σκαφίδας
Παίζουν (αλφαβητικά): Δάφνη Δαυίδ, Άννα Καλαϊτζίδου, Γιώργος Πυρπασόπουλος, Μάριος Σαραντίδης, Λυδία Τζανουδάκη, Ιώβη Φραγκάτου

Συμμετέχουν (αλφαβητικά): Χρήστος Δαλκυριάδης, Διαλεκτή Πουρσανίδου

Μουσικοί (αλφαβητικά): Άρτεμις Βαβάτσικα, Νίκος Γκούμας, Γιώργος Φουντούκος

Εκτέλεση παραγωγής: POLYPLANITY Productions/ Γιολάντα Μαρκοπούλου & Βίκυ Στρατάκη

Βοηθός παραγωγής: Νίκος Χαραλαμπίδης

Με ελληνικούς και αγγλικούς υπέρτιτλους

Προσφορά 15-25 Ιουνίου

Όσοι αγοράσουν εισιτήριο για ΟΛΕΣ τις παραγωγές του Μικρού Θεάτρου Αρχαίας Επιδαύρου –Περιπλανώμενο (2/7), Τα Κυπο-Θεατρικά (9/7), Ρίζες από Βαμβάκι (15-16/7), Επιτρέποντες (22-23/7), ΤΟΥΡΝΕ (29-30/7), Φάκελος Βάνκαου (5-6/8)– έχουν τιμή κανονικού εισιτηρίου στα 12,50 ευρώ.

Όσοι έχουν ήδη αγοράσει εισιτήριο και δεν μπορούν να επωφεληθούν της προσφοράς για αγορά από τις 15 έως και τις 25 Ιουνίου, εξασφαλίζουν έκπτωση 50% για μία παραγωγή του Φεστιβάλ στην Πειραιώς 260 ή στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού, κατόπιν αιτήματος τους στο email: tickets@aefestival.gr ή από τα εκδοτήρια του Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου.

*Η προσφορά δεν ισχύει για τα εκπτωτικά εισιτήρια. Επίσης, μετά την εξαργύρωση, δεν θα δίνεται η δυνατότητα να ξεκλειδώσει έκπτωση σε άλλη παραγγελία με το ίδιο barcode.

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.