Έναρξη εισαγωγικού προγράμματος εκπαίδευσης από τον ΕΔΑΣΑ (Eθελοντές Δασοπυροπροστασίας Αττικής)

Έναρξη εισαγωγικού προγράμματος εκπαίδευσης από τον ΕΔΑΣΑ (Eθελοντές Δασοπυροπροστασίας Αττικής)

Ο ΕΔΑΣΑ (Eθελοντές Δασοπυροπροστασίας Αττικής) ανακοινώνει την έναρξη του προγράμματος εκπαίδευσης ενόψει της αντιπυρικής περιόδου 2021. Η εισαγωγική φάση του προγράμματος, η οποία ξεκινά την Τετάρτη 3 Μαρτίου, περιλαμβάνει τρεις παρουσιάσεις που επικεντρώνονται στον τομέα ευθύνης του ΕΔΑΣΑ, τον Εθνικό Δρυμό Πάρνηθας, και προσφέρουν μια βάση γνώσης για το πολύ σημαντικό αυτό οικοσύστημα, τις ιδιαιτερότητές του και το νομικό πλαίσιο που το διέπει. Οι παρουσιάσεις αυτές είναι δωρεάν και απευθύνονται σε όλους όσους επιθυμούν: α) να αποκτήσουν μια καλύτερη γνώση, β) να ενταχθούν στις ομάδες Υπευθύνων Δασοπυροφύλαξης και Δασοπυρόσβεσης του ΕΔΑΣΑ. Αναλυτικότερα το πρόγραμμα:

Τετάρτη 3/3/2021 |  20:30 
Οι επιπτώσεις της φωτιάς στην Πάρνηθα το 2007 και ο Εθνικός Δρυμός Πάρνηθας ως Θύλακας Άγριας Ζωής
Χρονικό, επιπτώσεις της φωτιάς του 2007 στην Πάρνηθα και αποκατάσταση. Ο Εθνικός Δρυμός Πάρνηθας ως Θύλακας Άγριας Ζωής – Η ισορροπία του οικοσυστήματος του Δρυμού – Χλωρίδα και σπάνια ενδημικά είδη.

Τετάρτη 10/3/2021 | 20:30
Εθνικός Δρυμός Πάρνηθας (Αρμόδιες Αρχές-Νομικό και Διαχειριστικό Πλαίσιο)
Θεσμικό Πλαίσιο, Κανονισμός, Αρμοδιότητες, Ζώνες Προστασίας, Ανθρώπινες Δραστηριότητες-Δασική αναψυχή, Συνεργασία Αρμόδιων Αρχών και εθελοντικών ομάδων.

Τρίτη 23/3/2021 | 20:30
Κανόνες Πεζοπορίας – Ορειβατικά Μονοπάτια – Σημεία Ενδιαφέροντος Εθνικού Δρυμού Πάρνηθας
Βασικοί κανόνες πεζοπορίας-εξοπλισμός-καιρός. Εθνικά Μονοπάτια, κατασκευή και συντήρηση ορειβατικών μονοπατιών, Σημάνσεις, Ορειβατικά Καταφύγια. Σημεία Ενδιαφέροντος Εθνικού Δρυμού Πάρνηθας.

* Οι παρουσιάσεις θα πραγματοποιηθούν διαδικτυακά μέσω της πλατφόρμας Zoom. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να λάβουν τα στοιχεία σύνδεσης μόνο κατόπιν δήλωσης συμμετοχής (ξεχωριστή ανά παρουσίαση).
* Για ενημέρωση και δήλωση συμμετοχής στις παρουσιάσεις δείτε εδώ.
* Για την επόμενη φάση του προγράμματος θα ακολουθήσει νέα ανακοίνωση.
* Η παρακολούθηση του εκπαιδευτικού προγράμματος του ΕΔΑΣΑ δεν αποτελεί πιστοποίηση σε οποιοδήποτε αντικείμενο και δεν οδηγεί σε απονομή διπλωμάτων η βεβαιώσεων.

 

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.