ένα τζουκ μποξ στον ουρανό | Γεωργία Δρακάκη & Θωμάς Φώτης live

ένα τζουκ μποξ στον ουρανό | Γεωργία Δρακάκη & Θωμάς Φώτης live

Μία κιθάρα
και δύο φωνές
συναντήθηκαν πριν χρόνια στην μέση του πουθενά 
γιατί η αθήνα εκτός από χωνευτήρι
είναι και ωδείο
είναι και μουσείο
είναι και αλφαβητάρι ερώτων
είναι και συναξάρι αγρίων

για όλα αυτά και γι' άλλα τόσα
η κιθάρα κι οι φωνές 
παίζουν και τραγουδούν
κάτω από τον γενικό τίτλο

ένα τζουκ μποξ στον ουρανό

όχι επειδή οι λέξεις έχασαν το νόημά τους
αλλά επειδή τα νοήματα χρειάζονται και λέξεις για να' χουν να πατάνε

Η δημοσιογράφος και συγγραφέας Γεωργία Δρακάκη, μετά από δέκα χρόνια τραγούδι στα καφενεία, στις ταβέρνες των φίλων με τα «σκέτα» λάιβ, αλλά και την πολυσυζητημένη της φετινή συνεργασία με τον Βασίλη Λέκκα στο Χαμάμ συναντά, σαν για πρώτη φορά, τον αγαπημένο της συμπαίκτη, τον Θωμά Φώτη, στην σκηνή του Faust το Σάββατο 28 Μάη και ώρα 21:30.

Η σημαντική πορεία του τραγουδοποιού που ξεκίνησε από την Άρτα και έφτασε απ' άκρη σ' άκρη της Ελλάδας μετρά δισκογραφία, σπουδαίες συνεργασίες, ζωντανές εμφανίσεις σε ροκ και λαϊκά πάλκα, σε πανηγύρια, σε συναυλίες, αλλά και διδασκαλία μουσικής και φωνητικής.

Οι δυο τους ενώνουν τις αγαπημένες τους μουσικές και κομμάτια, αλλά παρουσιάζουν και δικά τους τραγούδια, κυρίως εκείνα που έφτιαξαν μαζί, ανακατεύοντάς τα, ταιριαστά ή αταίριαστα, στην χοάνη της φιλίας και της αισθητικής τους.

Όπως λέει ο Θωμάς Φώτης: «Και έντεχνα παίζουμε και ροκ και λαϊκά τραγουδάμε, στήνοντας μικρή γιορτή όπου βρεθούμε. Και δεχόμαστε και παραγγελιές γιατί είμαστε τζουκ μποξ!» Για να συμπληρώσει η Γεωργία Δρακάκη: «Για κάθε παραγγελιά όμως απαιτούμε και μια απογείωση,γιατί κυρίως είμαστε στον ουρανό

Στο Faust μαζί τους, ο Θοδωρής Μπρουτζάκης στο πιάνο και special guests: η σπουδαία τραγουδοποιός και ερμηνεύτρια Κατερίνα Κυρμιζή και δύο «ανερχόμενα αστέρια» στην ελληνική μουσική σκηνή, ο Νίκος Χριστόπουλος και ο Ανδρέας Τσουβαλάς.
 

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.