Ένα μικρό βήμα 2016 στην Κέρκυρα

Ένα μικρό βήμα 2016 στην Κέρκυρα

Το φεστιβάλ σύγχρονου χορού σε αστικό τοπίο «ένα μικρό βήμα», με καλλιτεχνικούς διευθυντές τους Χριστίνα Μερτζάνη και Ευάγγελο Πουλίνα (Ελεύθερη Πτώση), επιστρέφει φέτος για έβδομη συνεχόμενη χρονιά στην Κέρκυρα. 

Το «ένα μικρό βήμα» 2016 θα διαρκέσει δύο εβδομάδες (18-30 Ιουλίου). Κατά τη διάρκειά του θα πραγματοποιηθούν παραστάσεις Ελλήνων και ξένων καλλιτεχνών με ελεύθερη είσοδο, σεμινάρια τεχνικής σύγχρονου χορού για επαγγελματίες χορευτές και ερασιτέχνες. Για ακόμα μια χρονιά θα δοθεί η ευκαιρία σε επιλεγμένους χορευτές να δουλέψουν με καταξιωμένους χορογράφους και να εμφανιστούν επί σκηνής στο πλαίσιο των τριών performance project (Sita Ostheimer, Jos Baker, Χριστίνα Μερτζάνη & Ευάγγελο Πουλίνα).

Για φέτος με ιδιαίτερη χαρά πραγματοποιείται μια νέα συνεργασία με τον καθηγητή του Ιονίου Πανεπιστημίου Θοδωρή Λώτη, καθώς και με τις σχολές χορού της Κέρκυρας.

Το φεστιβάλ αξιοποιεί δρόμους, πλατείες, κτίρια με αρχιτεκτονικό ενδιαφέρον, θέτοντας ως στόχο να εξαπλωθεί η εμβέλεια προσέγγισης του σύγχρονου χορού, αποκαλύπτοντας το δημόσιο χώρο ως τον ιδανικό τόπο έκφρασης της σύγχρονης καλλιτεχνικής δημιουργίας. Παράλληλα, συνεισφέρει στο να ξεδιπλωθούν οι ιδέες και οι εικόνες του σύγχρονου χορού, οι δημιουργοί να ανταλλάξουν εμπνεύσεις, εμπειρίες και οράματα και οι καλλιτέχνες να δώσουν νέα πνοή στην πόλη.

Φέτος, για πρώτη φορά, μαθητές και μαθήτριες των σχολών χορού της Κέρκυρας χορογραφούν και χορεύουν το δικό τους έργο στο Φεστιβάλ. Το βλέμμα στρέφεται προς τη νέα γενιά. Για να εκφραστεί δημιουργικά, να παράγει καλλιτεχνικό έργο, να επικοινωνήσει με διακεκριμένους καλλιτέχνες του χορού Ελλάδας και εξωτερικού, και να συμβάλλει στην ανάδειξη της Κέρκυρας ως τόπο Τεχνών και Πολιτισμού.

Η μεγάλη επιτυχία των προηγούμενων διοργανώσεων και η ανταπόκριση του κοινού μας γεμίζει με αισιοδοξία να συνεχίσουμε το φεστιβάλ. Καταξιωμένοι καλλιτέχνες, όπως οι: Sita Ostheimer, Jos Baker, Johannes Wieland, Χριστίνα Μερτζάνη & Ευάγγελος Πουλίνας, Αθανασία Κανελλοπούλου, Liadain Herriott, Giovanni Leonarduzzi, Αναστασία Μπρουζιώτη θα παρουσιάσουν παραστάσεις και θα δώσουν σεμινάρια.  
 

Παραστάσεις 2016

Σάββατο 23 Iουλίου
Νεφέλη Μηλιωτάκη  & Αγγελική Μαρίτσα (Νέοι δημιουργοί από την Κέρκυρα) 
Sita Ostheimer
Liadain Herriott
Performance project από την Sita Οstheimer 

Παρασκευή 29 Ιουλίου
Αθανασία Κανελλοπούλου
Jos Baker 
Johannes Wieland 
Performance project από τους Χριστίνα Μερτζάνη και Ευάγγελο Πουλίνα (με την συμμετοχή του καθηγητή του ιονίου πανεπιστημίου Θοδωρή Λώτη) 

Σάββατο 30 Ιουλίου
Aθηνά Λιμπάντζη (Νέοι δημιουργοί από την Κέρκυρα)
Giovanni Leonarduzzi
Αναστασία Μπρουζιώτη 
Performance project απο τον Jos Baker

Κωνσταντίνος Κούκος

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.