Ένα μικρό δώρο, μία μεγάλη σκέψη | Δωρεάν εκπαιδευτικό σεμινάριο στη Sianti Gallery

Ένα μικρό δώρο, μία μεγάλη σκέψη | Δωρεάν εκπαιδευτικό σεμινάριο στη  Sianti Gallery

Η Sianti Gallery το Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 2022 στις 11:30 με αφορμή την καθιερωμένη χριστουγεννιάτικη ομαδική έκθεση «Μικρά Ζωγραφικά Έργα 2022-2023» ξαναπιάνει το νήμα των εκπαιδευτικών προγραμμάτων.

Έτσι, δίνει ραντεβού με τους μικρούς της φίλους για μία νεα εικαστική περιπέτεια με τίτλο «Ένα μικρό δώρο, μία μεγάλη σκέψη». Ένας τίτλος, που αποδεικνύει για την τέχνη ότι το “μεγάλο” έργο δεν είναι απαραίτητα ζήτημα διάστασης, αλλά έκφρασης, βάθους και κυρίως, συγκίνησης.

Ήδη από το 2018 η Sianti Gallery σε συνεργασία με την Πόπη Γεωργοπούλου (μουσειολόγο-μουσειοπαιδαγωγό) απευθύνεται σε παιδιά, έχοντας σχεδιάσει και προσφέρει εκπαιδευτικά προγράμματα για την Τέχνη με αφορμή τις εκθέσεις κάποιων από τους σημαντικότερους Έλληνες καλλιτέχνες.

Τα εκπαιδευτικά προγράμματα εντάσσονται στη γενικότερη επιδίωξη της εξοικείωσης των παιδιών ως αυριανών φιλότεχνων με την γκαλερί που αποτελεί τον ενδιάμεσο χώρο ανάμεσα στο καλλιτεχνικό εργαστήρι και το μουσείο

Στόχος όλων των προγραμμάτων είναι η εξοικείωση και η πολυαισθητηριακή αλληλεπίδραση των παιδιών με το έργο σύγχρονων Ελλήνων καλλιτεχνών. Παράλληλος στόχος είναι τα παιδιά να κατανοήσουν την ιδιαιτερότητα του χώρου μιας γκαλερί, που αποτελεί τον δεύτερο σημαντικό χώρο για τον καλλιτέχνη, μετά το εργαστήριό του, αλλά και το διαμεσολαβητικό κρίκο ανάμεσα στον καλλιτέχνη και το ευρύ κοινό.

Φέτος τα Χριστούγεννα οι μικροί επισκέπτες να ξαναπιάσουν το νήμα της εικαστικής δημιουργίας, στο πλαίσιο της καθιερωμένης πλέον ετήσιας έκθεσης «Μικρά Ζωγραφικά Έργα 2022-2023». Στην εποχή μας, με τα μεγάλα και τα φαντασμαγορικά, η Sianti Gallery θυμίζει ότι μια απαλή μικρή κίνηση, μια γλυκιά μικρή λέξη, ένα συμβολικό μικρό δώρο, μπορούν να προέρχονται από μια μεγάλη σκέψη, ένα μεγάλο συναίσθημα

Η Sianti Gallery προσκαλεί παιδιά ηλικιών 7 – 10 ετών να συμμετέχουν σε ένα εικαστικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα στις 17 Δεκεμβρίου. Μία ιστορία για «δύο χριστουγεννιάτικα δώρα που αγοράστηκαν με δυσκολία» γίνεται η αρχή για να αναζητήσουν τα παιδιά στα μικρά ζωγραφικά έργα γύρω τους, κρυμμένες ιστορίες των καλλιτεχνών. Θα περιηγηθούν στα έργα για να παρατηρήσουμε συμβολικές πινελιές και χρωματικές εκπλήξεις. Στη συνέχεια, θα συνθέσουν το ατομικό τους έργο, χρησιμοποιώντας υλικά της φύσης αλλά και πολλά χρώματα.

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.