«Ένα Μηδέν Τέσσερα» | σκην.: Γιώργος Τριανταφύλλου

«Ένα Μηδέν Τέσσερα» | σκην.: Γιώργος Τριανταφύλλου

Ένα έργο με αστυνομικά στοιχεία και γραφή θρίλερ ανεβαίνει για πρώτη φορά στη σκηνή του θεάτρου Νους σε σκηνοθεσία Γιώργου Τριανταφύλλου. Το «Ένα Μηδέν Τέσσερα» θα κάνει πρεμιέρα στις 13 Μαΐου με μια ταλαντούχα ομάδα νέων ηθοποιών επί σκηνής. 

Λίγα λόγια για την υπόθεση:

Η δολοφονία μιας γυναίκας φέρνει πέντε ανθρώπους, κλεισμένους σε ένα δωμάτιο με έναν κοινό στόχο. Ο ένοχος βρίσκεται ανάμεσά τους και πρέπει να αποκαλυφθεί. Θα καταφέρουν να ανταπεξέλθουν σε αυτό το παιχνίδι απόδοσης της δικαιοσύνης, που τους φέρνει υπόλογους με την ωμή αλήθεια και τα μη ειπωμένα ψέματα και μυστικά; Το τέλος θα τους βρει όλους αντιμέτωπους με τις πράξεις τους και κανείς δεν θα φύγει ίδιος και ανεπηρέαστος. 

Σημείωμα σκηνοθέτη: Το έργο περιγράφει με γλαφυρό τρόπο την ψυχρότητα και ωμότητα στην οποία έρχεται η ανθρώπινη ύπαρξη και ψυχολογία σε στιγμές πίεσης, φόβου και έντασης. Τα στενά όρια της αντοχής επανεξετάζονται υπό το πρίσμα των αποκαλύψεων. Υπάρχει ένας μόνο ένοχος; Αντέχουμε άραγε να βιώσουμε την στιγμή της απόλυτης απογυμνωμένης αποκάλυψης ανεξαρτήτως αν είμαστε ή όχι, συμμέτοχοι στο έγκλημα; 
Γιώργος Τριανταφύλλου

Σημείωμα συγγραφέα: Η ιστορία έχει πέντε πρωταγωνιστές. Ή μάλλον έξι. Γιατί μπορεί η νεκρή Βιολέτα να μην εμφανίζεται ποτέ με φυσική παρουσία στη σκηνή αλλά είναι ο βασικός πυρήνας γύρω απ’ τον οποίο περιστρέφονται όλοι οι άλλοι. Ψάχνοντας να βρουν ποιος/α ήταν αυτός/η που της πήρε την ζωή, βγαίνουν στην επιφάνεια κρυμμένα μυστικά, βαθιά ριζωμένα στις ψυχές τους. Οι ζωές τους γίνονται «φύλλο και φτερό». Τα προσωπεία πέφτουν και η φρίκη αντί να πάψει να υφίσταται, γιγαντώνεται. Σε αυτή την ιστορία μερίδιο έχουν όλοι στην ευθύνη. Η κάθαρση θα έρθει, αλλά θα αφήσει πίσω νεκρά κορμιά γεμάτα πληγές, με ψυχές που την αναζητούν ακόμη. 
Παρασκευή Ανεβλαβή

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:

Σκηνοθεσία: Γιώργος Τριανταφύλλου 
Σκηνογραφία - Ενδυματολογία: Παρασκευή Ανεβλαβή 
Βοηθός Σκηνοθέτη: Λευτέρης Πασπαράκης
Επιμέλεια Φωτισμών: Γιώργος Τριανταφύλλου 
Φωτογραφίες: Ειρήνη Αγγελίδη – ΑΠStudio
Graphic design - Video: Στάθης Στασινός – ΑΠStudio
Επικοινωνία: Γιώτα Δημητριάδη 

ΔΙΑΝΟΜΗ: 

Ελισάβετ Γιαννακού ( στο ρόλο της Μαίρης Πετροπούλου) 
Τάσος Δέδες (στο ρόλο του Νίκου Παπά)
Μιχάλης Κατσούδας (στο ρόλο του Κωστή Γαλανού)
Τζώρτζης  Παπαδόπουλος (στο ρόλο του Παύλου Μιχαηλίδη)
Μόσχα Χατζηευσταθίου (στο ρόλο της Όλγας Μώραλη)

Διάρκεια: 80 λεπτά 

 

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.