Ελληνική Συμφωνική Ορχήστρα Νέων / Ζωή Τοσκάνου / Anneleen Lenaerts στο Μέγαρο Μουσικής

Ελληνική Συμφωνική Ορχήστρα Νέων / Ζωή Τοσκάνου / Anneleen Lenaerts στο Μέγαρο Μουσικής

Με δύο ξεχωριστές προσκεκλημένες, τη Βελγίδα Anneleen Lenaerts [Αννελέην Λέναρτς], σολίστ της άρπας και κορυφαία της Φιλαρμονικής της Βιέννης, και την ελληνίδα μαέστρο Ζωή Τσόκανου, εγκαινιάζει η Ελληνική Συμφωνική Ορχήστρα Νέων τον φετινό κύκλο συναυλιών της στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

Τη Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου στις 8:30 το βράδυ, η καταξιωμένη αρχιμουσικός και καλλιτεχνική διευθύντρια της Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης θα παρουσιάσει με την ΕΛΣΟΝ-Oρχήστρα Νέων in Residence του Μεγάρου τρεις δημοφιλέστατες συνθέσεις, εμπνευσμένες από τη μουσική παράδοση της Ισπανίας: το Ισπανικό καπρίτσιο, έργο 34 του Nikolay Rimsky-Korsakov [Νικολάι Ρίμσκι-Κόρσακοφ], το Κοντσέρτο του Αρανχουέθ του Joaquín Rodrigo [Χοακίν Ροδρίγο] (σε μεταγραφή για άρπα και ορχήστρα του συνθέτη) και τις Σουίτες Κάρμεν αρ. 1 και αρ. 2 του Georges Bizet [Ζωρζ Μπιζέ].

Η συναυλία της Ελληνικής Συμφωνικής Ορχήστρας Νέων αποτελεί συμπαραγωγή της ΕΛΣΟΝ και του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών.

Λίγα λόγια για το πρόγραμμα
Πολλά σπουδαία έργα μεγάλων συνθετών είναι εμπνευσμένα από την ισπανική μουσική παράδοση και έχουν αγαπηθεί από το μουσικό κοινό όλης της υφηλίου. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η θρυλική όπερα Κάρμεν του Georges Bizet, την οποία ο ίδιος ο γάλλος συνθέτης επεξεργάστηκε και διαμόρφωσε από το υλικό της ορχηστρικές σουίτες. Εξίσου αγαπητά έργα είναι το γοητευτικό Ισπανικό καπρίτσιο του Nikolay Rimsky-Korsakov και το αιθέριο Κοντσέρτο του Αρανχουέθ του Joaquín Rodrigo.

Εργαστήρια και δράσεις με αφορμή το καλλιτεχνικό πρόγραμμα
Mentoring Workshops για εφήβους από 12 ετών

Τα εργαστήρια συμβουλευτικής και ενδυνάμωσης (Mentoring Workshops) του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών προσφέρουν μια συναρπαστική ευκαιρία πρακτικής εξερεύνησης και πειραματισμού σε εφήβους που σπουδάζουν μουσική ή χορό και θα ήθελαν να ασχοληθούν επαγγελματικά με αυτές τις τέχνες. Οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα να γνωρίσουν από κοντά τους συντελεστές μιας παράστασης ή μιας συναυλίας, να παρακολουθήσουν πρόβα τους, βιώνοντας τον παλμό και τις προκλήσεις μιας επαγγελματικής εκτέλεσης σε πραγματικό χρόνο.

Έτσι, στο πλαίσιο των Mentoring Workshops, το Σάββατο 10 Δεκεμβρίου (12:00-13:30) διοργανώνεται εργαστήριο για την ορχηστρική μουσική με την Ελληνική Συμφωνική Ορχήστρα Νέων υπό την καθοδήγηση της μαέστρου Ζωής Τσόκανου.
* Κόστος συμμετοχής στο εργαστήριο: 12 €
* Πληροφορίες-δήλωση συμμετοχής με τηλεφωνική κράτηση: 210 72 82 348 & 363 (Δευτέρα-Παρασκευή 10:00-17:00)

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
* Διάρκεια: 1 ώρα και 36 λεπτά (με διάλειμμα)
* Προπώληση εισιτηρίων: ● τηλεφωνικά στο 210 72 82 333
                                       ● ηλεκτρονικά ΕΔΩ

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.