Ελληνική Επανάσταση – Έτος Σαιν-Σανς «Aσκήσεις φαντασίας»

Ελληνική Επανάσταση – Έτος Σαιν-Σανς «Aσκήσεις φαντασίας»

Με τη διπλή επετειακή συναυλία «Ασκήσεις φαντασίας», που είναι αφιερωμένη στα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση και στο Έτος Camille Saint-Saëns [Καμίγ Σαιν-Σανς], εγκαινιάζεται ο κύκλος των φετινών συμπαραγωγών του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών και της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών, την Παρασκευή 15 Οκτωβρίου στις 20:30 στην Αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης

Στην πρώτη του συνεργασία με την ΚΟΑ, ο λευκορώσος μαέστρος Βιατσεσλάβ Βόλιτς, πρώτος αρχιμουσικός της Εθνικής Όπερας της Οδησσού, διευθύνει την Τρίτη Συμφωνία του Camille Saint-Saëns, ανοίγοντας έτσι ένα ευρύτερο αφιέρωμα στον σπουδαίο γάλλο μουσουργό, από τον θάνατο του οποίου συμπληρώνεται φέτος ένας αιώνας. Στην αρχή της βραδιάς ακούγεται ένα νέο συμφωνικό έργο του προβεβλημένου συνθέτη Δημήτρη Σκύλλα, εμπνευσμένο από το χορό του Ζαλόγγου (παραγγελία της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών), ενώ στη συνέχεια ο βιρτουόζος πιανίστας Συπριέν Κατσαρής ερμηνεύει δύο φαντασμαγορικές συνθέσεις υψηλών δεξιοτεχνικών απαιτήσεων του Franz Liszt [Φραντς Λιστ].

Στις 19:30, πριν την έναρξη της συναυλίας, στην Αίθουσα Συνεδριακού Κέντρου 1 έχει προγραμματιστεί δωρεάν εισαγωγική ομιλία του Χαράλαμπου Γωγιού για τους κατόχους εισιτηρίων.

Τo πρόγραμμα της βραδιάς συνοπτικά:

Δημήτρης Σκύλλας (γενν. 1987)
 ● Ο χορός του Ζαλόγγου (παραγγελία ΚΟΑ για τα 200 χρόνια της Ελληνικής Επανάστασης)

Franz Liszt (1811 – 1886)
 ● Φαντασία πάνω σε μοτίβα από τα «Ερείπια των Αθηνών» του Ludwig van Beethoven
 ● Ουγγρική Φαντασία για πιάνο και ορχήστρα

Camille Saint-Saëns (1835 – 1921)
 ●Συμφωνία αρ. 3 σε ντο ελάσσονα, έργο 78, «του εκκλησιαστικού οργάνου»

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
* Περισσότερες πληροφορίες για τους συντελεστές θα βρείτε εδώ.
* Εισιτήρια: €9 (φοιτητές, νέοι έως 25 ετών, άνεργοι, ΑμεΑ, 65+, πολύτεκνοι)  - €22 - €28 - €36 -  €42  - €50 
* Διάρκεια: 77 λεπτά περίπου (χωρίς διάλειμμα) 
* Θα τηρηθούν όλα τα προβλεπόμενα μέτρα υγειονομικής προστασίας. Περισσότερες πληροφορίες εδώ.
* Eισιτήρια στο 210 72 82 333, megaron.gr και σε όλα τα καταστήματα public.

 

 

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.