Έλληνες σολίστ στο Μέγαρο: Αντώνης Σουσάμογλου - Σταμάτης Βλαχοδημήτρης

Έλληνες σολίστ στο Μέγαρο: Αντώνης Σουσάμογλου -  Σταμάτης Βλαχοδημήτρης

O βιολονίστας Αντώνης Σουσάμογλου, ένας από τους πιο ενεργούς μουσικούς της γενιάς του, με πλούσια καλλιτεχνική δράση ως σολίστ, συνθέτης και ενορχηστρωτής, συναντά στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών τον βραβευμένο πιανίστα Σταμάτη Βλαχοδημήτρη, σε ένα ρεσιτάλ με αντιπροσωπευτικά έργα για βιολί και πιάνο της ρομαντικής εποχής αλλά και νεότερες και σύγχρονες δημιουργίες, το οποίο θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 23 Μαρτίου στις 8:30 το βράδυ στην Αίθουσα Δημήτρης Μητρόπουλος

Στον κεντρικό άξονα του προγράμματός τους βρίσκονται η Σονάτα για βιολί και πιάνο αρ. 1 σε λα ελάσσονα του Robert Schumann [Ρόμπερτ Σούμαν] και η Σονάτα για βιολί και πιάνο αρ. 3 σε ρε ελάσσονα του Johannes Brahms [Γιοχάννες Μπραμς], που γράφτηκαν από τους δύο συνθέτες ‒αμφότεροι υπήρξαν αριστοτέχνες της μουσικής δωματίου‒ κατά το δεύτερο μισό του 19ου αιώνα.   

Η τετραμερής Σουίτα «Πολύ κακό για το τίποτα», έργο 11 του Aυστριακού Εrich Korngold [Έριχ Κόρνγκολντ], που έκανε μεγάλη καριέρα στις Ηνωμένες Πολιτείες κυρίως ως κινηματογραφικός συνθέτης, είναι εμπνευσμένη από την ομώνυμη κωμωδία του Ουίλλιαμ Σαίξπηρ. Αρχικά είχε γραφτεί για μικρή ορχήστρα, αλλά αργότερα ο Korngold τη μετέγραψε για βιολί και πιάνο.

Ο Αντώνης Σουσάμογλου και ο Σταμάτης Βλαχοδημήτρης επέλεξαν για το ρεσιτάλ τους στο Μέγαρο και μια σύγχρονη δημιουργία, τη Φαντασία για βιολί και πιάνο του ελληνικής καταγωγής Αμερικανού Christopher Theofanidis [Κρίστοφερ Θεοφανίδης], η οποία αποτελεί μεταγραφή, από τον ίδιο τον συνθέτη, του δεύτερου μέρους του Κοντσέρτου του για βιολί και ορχήστρα. Η μελωδία του βιολιού, με έκδηλα τα συναισθήματα της τρυφερότητας και της στοργής, γράφτηκε από τον Θεοφανίδη την ημέρα της γέννησης της κόρης του. 

Η εμφάνιση του Αντώνη Σουσάμογλου και του Σταμάτη Βλαχοδημήτρη στο Μέγαρο εντάσσεται στο πλαίσιο του κύκλου Έλληνες σολίστ στην Αίθουσα Δημήτρης Μητρόπουλος.

* Προπώληση εισιτηρίων ΕΔΩ και τηλεφωνικά στο 210 72 82 333.

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.