«Ελένη» του Ευριπίδη | Από τους μαθητές του 1ου Γυμνασίου Παπάγου

«Ελένη» του Ευριπίδη | Από τους μαθητές του 1ου Γυμνασίου Παπάγου

Η «Ελένη» του Ευριπίδη σε μετάφραση-σκηνοθεσία Τάσου Λέρτα παρουσιάζεται στο Κηποθέατρο Παπάγου από τους μαθητές της τρίτης τάξης του 1ου Γυμνασίου Παπάγου. Στην παράσταση συμμετέχουν 21 μαθητές και μαθήτριες της Γ’ Τάξης του Γυμνασίου, οι οποίοι υποστηρίχθηκαν στην προετοιμασία του έργου από εκπαιδευτικούς του σχολείου (φιλόλογο, μουσικό και καθηγήτρια φυσικής αγωγής), τον καταξιωμένο σκηνοθέτη και έμπειρους επαγγελματίες (βοηθούς σκηνοθέτη, ενδυματολόγο–σκηνογράφο), οι οποίοι εργάστηκαν όλοι εθελοντικά και με μεγάλη ενθουσιασμό.

Αφορμή για την παράσταση αποτέλεσε η διδασκαλία του αρχαίο δράματος «Ελένη», που περιλαμβάνεται στο πρόγραμμα σπουδών των μαθητών της Γ’ τάξης και αποσκοπεί στην εξοικείωση των μαθητών με την αρχαία ελληνικά λογοτεχνία.

Η παράσταση πρωτοπαίχτηκε στο Αμφιθέατρο «Μίκης Θεοδωράκης» του Δημαρχείο Παπάγου-Χολαργού, στις 6 Απριλίου 2019, στο πλαίσιο του εορτασμού του ετήσιο πλέον θεσμού «Ημέρες Νεολαίας 2019». Ακολούθησε η συμμετοχή, κατόπιν επιλογής, της θεατρικής ομάδας του Γυμνασίου στο ΧΧV Διεθνές Φεστιβάλ Εφηβικού Δράματος στις Συρακούσες. Η παράσταση επί ιταλικού εδάφους δόθηκε στις 22 Μαΐου 2019 στο αρχαίο ελληνικό θέατρο της πόλης Palazzolo Acreide, όπου έγινε δεκτή με ενθουσιασμό από το εφηβικό κοινό και τους εκπροσώπους του διοργανωτή ΙΝDA FONDAZIONE.

Συντελεστές:
Σκηνοθεσία – Μετάφραση: Τάσος Λέρτας
Βοηθοί Σκηνοθέτη: Ελένη Καταλιακού,  Πελαγία Κατέλη, Χρίστος Σαββάκης
Σκηνικά – Κοστούμια: Μπέττυ Λυρίτη, Βασιλική Κεχαγιόγλου
Δημιουργία κοστουμιών: Χριστίνα Καλογεράκη
Μουσική: Μάρθα Παπαθεοδώρου (Καθηγήτρια Μουσικής), Πέτρος Τζάθας
Χορογραφία – Κινησιολογία: Αικατερίνη Κινιάκου (Καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής)
Teaser: geonik
Φωτογραφίες: Βασιλική Δρακοπούλου
Γενικός Συντονισμός: Αικατερίνη Δημητροκάλλη (Φιλόλογος 1ου Γυμν. Παπάγου)
Διοικητικός Συντονισμός: Αγγελική Κοσμάτου (Διευθύντρια 1ου Γυμν. Παπάγου)
Παίζουν: Αναστασία Βογιατζή – Ελένη, Νεοκλής Παγιάντζας – Μενέλαος, Βέργος Γκουβάκης – Τεύκρος, ΄Αλκης Βαλσαμίδης – Θεοκλύμενος, Χριστίνα Τσακλόγλου – Θεονόη, Βασιλική Σαββανάκη – Γερόντισα, Γιάννης Μακμίλλαν – Αγγελιαφόρος Α΄, Θάνος Παπαπαναγιώτου – Αγγελιαφόρος Β΄, Παναγιώτης Μερέας – Υπηρέτης, Γεώργιος – Φίλιππος Τσολακίδης – Κάστορας, Βασίλης Τόμα - Πολυδεύκης
Χορός: Κορυφαίες: Μυρτώ-Τζένη Μακμίλλαν, Φαίδρα Σκαλτσά Μέλη: Ελένη Ανυφαντή, Νόννα Δημητρακοπούλου, Ελένη Κατερέλου, Νεφέλη Μαυράκη, Μαρία Παπαβαρσάμη, Μαρία Ρεμούνδου, Ναταλία Σαφάκα, Μαριάννα Σκυλάκη.


 

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.