Ελένη Ταπτά | Ατομική έκθεση ζωγραφικής

Ελένη Ταπτά | Ατομική έκθεση ζωγραφικής

Η έκθεση της εικαστικού Ελένης Ταπτά, που θα παρουσιαστεί  στο κτίριο Amalias 36, περιλαμβάνει μια σειρά μικρών και μεγάλων διαστάσεων έργων ζωγραφικής που αντικατοπτρίζουν και εστιάζουν στην ιδιαιτερότητα της καλλιτέχνιδος.

Τα έργα αυτά, που είναι μέρος του πλούσιου έργου της, δημιουργήθηκαν τα τελευταία χρόνια και διακρίνονται από ένα έντονο μεταφυσικό στοιχείο με σουρεαλιστικές προεκτάσεις. Τα συναισθήματά της Ελένης Ταπτά αναδεικνύονται με μεγάλη ευαισθησία, αφήνοντας τα στοιχεία της φύσης να παίξουν έναν πρωταγωνιστικό ρόλο πάνω στον καμβά της.

 

Η ζωγράφος μέσα από τα έργα της μοιράζεται με νοσταλγία τις αναμνήσεις των παιδικών της χρόνων από το Καντιλί του Βοσπόρου στην Κωνσταντινούπολη. Ο ορίζοντας αποτελεί δομικό και κυρίαρχο στοιχείο σε κάθε έργο της, ενώ η θάλασσα αποδεικνύεται ως σημείο αναφοράς το οποίο ενισχύει την αισθητική της δημιουργία. Το ελληνικό φως, συναντά τη γαλλική αισθητική και τη λιτότητα και μαζί δημιουργούν μια μοναδική ισορροπία στο έργο της. Η Ελένη Ταπτά, σπούδασε γραφικές τέχνες στο Παρίσι και εργάστηκε ως γραφίστρια σε μεγάλες διαφημιστικές εταιρείες. Είναι εταίρος του Salon d’ Autumne, του μεγαλύτερου θεσμού σύγχρονης τέχνης στη Γαλλία που φέτος συμπληρώνει τα 120 χρόνια λειτουργίας. Τα έργα της κοσμούν ιδιωτικές συλλογές και ιδρύματα της Ελλάδας και του εξωτερικού.

 

Ένα σημείο σταθμός στην έκθεση ζωγραφικής της Ελένης Ταπτά είναι η καλλιτεχνική της συνάντηση με την γνωστή κεραμίστρια Χριστίνα Μόραλη. Η σειρά χρηστικών κεραμικών της Χριστίνας Μόραλη μέσω της εικαστικής παρέμβασης της Ελένης Τάπτα παίρνουν μια άλλη μορφή η οποία αντανακλά το ταλέντο και τη δημιουργικότητα τους.

 

Βιογραφικό Ελένης Ταπτά:

Η Ελένη Ταπτά γεννήθηκε στην Κωνσταντινούπολη. Σπούδασε γραφικές τέχνες στο Παρίσι στην “Ecole Supérieure des Arts Modernes”. Εργάστηκε ως γραφίστας στις διαφημιστικές εταιρείες: “PARIS MATCH”, “AXE Publicité”, “SYNODIS”,“SYNERGIE”.

Ως ελεύθερος επαγγελματίας στο Παρίσι ζωγράφισε τοίχους και εικονογράφησε βιβλία. Κατά τη διαμονή της στην Ν. Υόρκη, διακόσμησε εκθεσιακά περίπτερα.

Γυρίζοντας στην Ελλάδα εξακολούθησε την μελέτη της ζωγραφικής στην οποία τελικά αφοσιώθηκε, με καθηγητή τον ζωγράφο Θανάση Στεφόπουλο.

• Είναι εταίρος του Salon D’Autumne

• Eίναι μέλος του Ιδρύματος TAYLOR - Σύλλογος Καλλιτεχνών (Παρίσι)

• Είναι μέλος του Επιμελητηρίου Εικαστικών Τεχνών Ελλάδος.

• Είναι μέλος του Φωτογραφικού Κύκλου.

• Είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΠΝΟΗΣ - Φίλοι Εντατικής Θεραπείας Παιδιού, Σωματείο μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα (www.pnoe.gr)

 

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.