ΑΝΑΒΟΛΗ | Ελάτε να παίξουμε! Με τη θεατρική ομάδα Μικρός Νότος

ΑΝΑΒΟΛΗ | Ελάτε να παίξουμε! Με τη θεατρική ομάδα Μικρός Νότος

ΑΝΑΒΟΛΗ

Η θεατρική ομάδα Μικρός Νότος παρουσιάζει με χαρά τα νέα εκπαιδευτικά & ψυχαγωγικά εργαστήριά της στον Πολυχώρο Modus Vivendi by Krateros Katsoulis στα Βριλήσσια. 

Ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα που απευθύνεται σε όλες τις ηλικίες. Βρέφη, παιδιά προσχολικής και σχολικής ηλικίας, έφηβοι και γονείς, συναντιούνται για να ανακαλύψουν με τη βοήθεια έμπειρων εμψυχωτών τρόπους έκφρασης και να δημιουργήσουν δικές τους εμπειρίες μάθησης μέσα από το παιχνίδι.

Τα τμήματα είναι ολιγομελή, σε έναν χώρο μέσα στη φύση, ανοιχτό και με μία υπέροχη αυλή, διαμορφωμένο έτσι ώστε να λειτουργεί λαμβάνοντας όλα τα μέτρα προστασίας. 

Τα προγράμματα για παιδιά

Κάθε Δευτέρα | Θεατρική προπαιδεία
για παιδιά 24-30 μηνών και γονείς (16:50-17:30)
και για παιδιά 30-36 μηνών και γονείς (17:40-18:20)
με την Ζωλίνα Ποδαρά, παιδαγωγό-εμψυχώτρια θεατρικού παιχνιδιού.

Με οδηγό το θεατρικό παιχνίδι, τη μουσική, τον χορό, το κουκλοθέατρο, τα εικαστικά και με πολλή φαντασία, μικροί και μεγάλοι θα εξερευνήσουν τις περιπέτειες μιας παιχνιδιάρικης παρέας μικρών ζώων. «Ακολουθώντας» τις διαδρομές τους στο δάσος, στην πόλη, στη θάλασσα, στο βουνό, θα έχουν την ευκαιρία να ζωντανέψουν στιγμές από τις περιπέτειές τους. Με τη χρήση αντικειμένων, μουσικών οργάνων, εικαστικών υλικών και μέσα από τεχνικές αφήγησης και δραματοποίησης, θα παίξουν, θα παρατηρήσουν, θα κατασκευάσουν και θα ανακαλύψουν παρέα τοπία παράξενα και αληθινά.

Κάθε Τρίτη | Child'SpaceAthens για βρέφη
από 5 εβδομάδων ως 5 μηνών (10:00-10:50),
από 5 μηνών ως 10 μηνών (11:00-11:50)
και για βρέφη που μπουσουλάνε, στέκονται και μετακινούνται στηριζόμενα από επιφάνειες στον χώρο (12:00-12:50).
με την Μάρθα Κλουκίνα, BA (Hons) Δασκάλα Κίνησης-Σύμβουλος Κινητικής Ανάπτυξης και πιστοποιημένη Child'Space Practitioner.

Πώς ένα βρέφος μαθαίνει τις πρώτες δεξιότητες; Πώς οι γονείς και όσοι το φροντίζουν παίρνουν μέρος σε αυτή τη διαδικασία; Γιατί κάθε βρέφος μαθαίνει με διαφορετικό τρόπο και τι μπορεί να κάνει ο γονέας για να υποστηρίξει την ανάπτυξη σε αυτά τα πρώτα στάδια; Τα παραπάνω ερωτήματα απαντώνται μέσα στα προγράμματα του Child’SpaceAthens για βρέφη και νήπια από τη γέννηση μέχρι το ανεξάρτητο περπάτημα και τους γονείς τους. Tα προγράμματα βασίζονται στη μέθοδο Child’Space που δημιουργήθηκε από την Dr. Chava Shelhav, υποστηρίζει την κινητική, συναισθηματική και κοινωνική ανάπτυξη και προσφέρει στον γονέα τη γνώση και τον τρόπο να παρατηρεί με ευαισθησία το βρέφος του, να ενθαρρύνει τα αναπτυξιακά ορόσημα στη διαδρομή που διανύει αυτό μεγαλώνοντας και να εμπλουτίσει την επικοινωνία μαζί του.

Κάθε Πέμπτη | Παιχνίδια αισθήσεων, ανακάλυψης και εμπειρίας (Αισθητηριακά εργαστήρια και Messy Play)
για βρέφη 6-18 μηνών (10:00-10.50),
για βρέφη 18-24 μηνών (11:10-12:00)
και βρέφη 24-36 μηνών (12:20-13:10)
με την ηθοποιό και εμψυχώτρια Μαρίζα Τσάρη.

Η πρώτη ομάδα, οι πρώτες στιγμές κοινωνικοποίησης. Μυρωδιές, θερμοκρασίες, γεύσεις, ήχοι, ιστορίες που ζωντανεύουν... Με οδηγό τις βασικές αισθήσεις και χρησιμοποιώντας φυσικά υλικά, χρώματα, υφές, αντικείμενα και ιστορίες δημιουργούμε «μικρόκοσμους» και προσκαλούμε την ομάδα να εξερευνήσει «παίζοντας» χώρους και αντικείμενα, ν’ ανακαλύψει και να πειραματιστεί με τις δυνατότητες των υλικών, να ζωντανέψει και να εμψυχώσει ιστορίες μέσα από τη διάδραση. Με έμφαση στη σχέση γονέα-παιδιού, βασικός στόχος των συναντήσεων είναι η αισθητηριακή καλλιέργεια και η αξιοποίησή της ως τρόπο έκφρασης και επικοινωνίας. Μέσα από τα αισθητηριακά εργαστήρια ενισχύεται ο δεσμός βρέφους-φροντιστή, ενισχύεται η αυτοπεποίθηση του βρέφους, επιλύονται προβλήματα, ενισχύεται η συγκέντρωση του βρέφους, διερευνώνται έννοιες και σωματικά και νοητικά θέματα, ενισχύεται ο οπτικοκινητικός συντονισμός και η λεπτή/αδρή κινητικότητα, διευρύνεται η φαντασία, ενώ καλλιεργούνται η ομαδικότητα και η αυτοοριοθέτηση.

Κάθε Πέμπτη | Μουσικοκινητική Αγωγή Carl Orff
για παιδιά από 2,5 έως 4 ετών με γονείς (16:40-17.20)
και παιδιά 4-6 ετών (17:35-18:20)
με την μουσικοπαιδαγωγό Μαρία Σαπλαούρα.

Με γνώμονα τη σχέση γονέα-παιδιού σε αυτή την τρυφερή και ευαίσθητη ηλικία, πρωταρχικός στόχος των εργαστηρίων είναι το παιδί μαζί με τον γονιό του να βιώσουν νέες μουσικές εμπειρίες και να εξερευνήσουν «παίζοντας» παρέα τρόπους έκφρασης και δημιουργίας. Μέσα από το παιδαγωγικό πλαίσιο που παρέχει η Μουσικοκινητική Αγωγή Carl Orff, η ομάδα θα έχει την ευκαιρία να παρατηρήσει, να αφουγκραστεί, να αλληλεπιδράσει και να ανακαλύψει βιωματικά μουσικές έννοιες, ρυθμούς, τραγούδια και χορούς. Επίσης, η επαφή με τα μουσικά όργανα της ορχήστρας Carl Orff θα δώσει τη δυνατότητα στους συμμετέχοντες να συνθέσουν τους δικούς τους ρυθμούς και να φτιάξουν τη δική τους ξεχωριστή ορχήστρα!

Κάθε Παρασκευή | Θεατρικό εργαστήρι
για παιδιά Δ,’ Ε και ΣΤ’ Δημοτικού (17:30-19:20)
για εφήβους (Α' Γυμνασίου+) (19:30-21:30)
με τον ηθοποιό και εμψυχωτή Νίκο Αξιώτη.

Κάθε Σάββατο | Θεατρικό εργαστήρι
για παιδιά νηπιαγωγείου και Α’ Δημοτικού (9:45-11:15)
και για παιδιά Β’ και Γ’ Δημοτικού (11:30-13:15)

με την ηθοποιό, θεατροπαιδαγωγό και αρχιτέκτονα Άννα Μαντά.

Μέσα από μια σειρά συναντήσεων με βασικό εργαλείο τη θεατρική διαδικασία και το εκπαιδευτικό δράμα, αλλά και τη μουσική, τον ρυθμό, τα εικαστικά, τον χορό, οι μικροί μας φίλοι καλούνται να εμπλακούν, να εμβαθύνουν, να αισθανθούν. Και φυσικά να παίξουν! Μέσω του παιχνιδιού, οι νεαροί συμμετέχοντες έρχονται σε επαφή με την υποκριτική, τον αυτοσχεδιασμό, την έκφραση συναισθημάτων αλλά και την ομαδικότητα, τη συνεργασία και τη συν-δημιουργία. Μια ευχάριστη βιωματική διαδρομή ανακάλυψης του κόσμου αλλά και του εαυτού μας, συντροφιά με άλλους. Στο τέλος όλοι μαζί θα χαρούμε το αποτέλεσμα αυτού του μοιράσματος επί σκηνής.

Πληροφορίες
* Υπεύθυνη καλλιτεχνικού σχεδιασμού: Χρύσα Διαμαντοπούλου
* Υπεύθυνη εκπαιδευτικού σχεδιασμού: Φλώρα Σπύρου
* Οργάνωση εργαστηρίων: Θεατρική ομάδα Μικρός Νότος
* Οι εγγραφές έχουν αρχίσει, ενώ τα εργαστήρια ξεκινούν στις 5 Οκτωβρίου.
* Εγγραφείτε εδώ: kraterosmodusvivendi@gmail.com Τ: 6981806728 (καθημερινές και Σάββατα 11:00  - 18.00 )
* Για περισσότερη ασφάλεια και για όσο το επιτρέπει ο καιρός τα εργαστήρια θα γίνονται στην όμορφη αυλή!

 

 

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.