«ΕΚΤΗ και άλλες αφηγήσεις»

«ΕΚΤΗ και άλλες αφηγήσεις»

Με αφορμή το βιβλίο της Βίκυς Κοσμοπούλου «ΕΚΤΗ και άλλες αφηγήσεις» (Εκδόσεις Εύμαρος) 12 καλλιτέχνες εμπνέονται από τα κείμενα του βιβλίου και παρουσιάζουν τα έργα τους στο Black Duck Multiparte από τις 21 Δεκεμβρίου και ώρα 19:00.

Συμμετέχουν οι καλλιτέχνες (αλφαβητικά): Μαρία Αργυρακοπούλου, Άρτεμη Ζάννα, Πάνος Γιάκας, Κλέμη Διαμαντοπούλου, Όλγα Λαθύρη, Ιωάννα Μιχοπούλου, Δημήτρης Παππούς, Αικατερίνη Πουλιάση, Μαρία Σακκά, Στέλλα Σεβαστοπούλου, Κατερίνα Σταυρίδη, Καίτη Χόρτη και η ίδια η συγγραφέας. 

Η συγγραφέας θα βρίσκεται στο χώρο για να συνομιλήσει με αναγνώστες και να υπογράψει βιβλία. 

Λίγα λόγια για την ΕΚΤΗ και άλλες αφηγήσεις (από το οπισθόφυλλο)

Η τρέλα είναι καλός αγωγός της αλήθειας. Όταν η αντοχή εγκαταλείπει το τελευταίο ξέφτι και το περίγραμμα των ορίων χάσκει επικίνδυνα, δεν απομένει τίποτε άλλο παρά η φωνή μας. Μια διαφορετική γυναίκα, η Έκτη, η ευρωπαία Καρυάτιδα, βρίσκει τη φωνή της. Αφηγείται τα παθήματα και τα κατορθώματα των θνητών μες τα χρόνια που στέκει μόνη. Και το δικό της πένθος, γαντζωμένο στο υφαντό της, παλινδρομεί και μπλέκεται στα λόγια της. Συνοδοιπόροι της στην αφήγηση, σαν χορός τραγωδίας, γυναίκες και άντρες που πάλεψαν, επέζησαν, έζησαν και δημιούργησαν. 

Μαζί της κι άλλα Υφαντά που στέκουν μακριά από τον τόπο τους. Όλα επιζητούν την επιστροφή τους, Ή μια επανάσταση.

Επιμέλεια έκθεσης / artwork: Δήμητρα Αποστόλου
 

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.