Έκθεση Design της Paula Lakah | "Unfolding Attitudes"

Έκθεση Design της Paula Lakah |  "Unfolding Attitudes"

Η Art Appel Gallery παρουσιάζει έργα από όλες τις ενότητες της δουλειάς της designer και εικαστικής καλλιτέχνιδας Paula Lakah από 22 Οκτωβρίου έως 9 Νοεμβρίου 2019.
Φωτιζόμενα γλυπτά από plexiglas και μέταλο, χρηστικά και διακοσμητικά αντικείμενα και κοσμήματα από διαφορετικά υλικά σε μία συνύπαρξη με διάθεση παιχνιδιού.
Μια πολύ ιδιαίτερη και εξαιρετικά ενδιαφέρουσα έκθεση που υπογραμμίζει όλο το φάσμα της δημιουργικης έμπνευσης της καλλιτέχνιδας.
Όλα τα έργα της είναι εμπνευσμένα από μύθους.

Η δουλειά της Paula Lakah επικεντρώνεται στην αρχιτεκτονική και γλυπτική σχέση μεταξύ σώματος και χώρου. Οι δημιουργίες της φανερώνουν την αμφίδρομη ενέργεια, τους αλληλοσυσχετισμούς και τις μεταξύ τους συναρτήσεις. Είναι μεσολαβητές-σύμβολα ανάμεσα στον κόσμο του αισθητού και την επικράτεια του πνευματικού.

Τα έργα, είτε γλυπτά και αντικείμενα design, είτε φωτιστικά και κοσμήματα είναι, πολύ συχνά, εξελιγμένα παιχνίδια. Οι καλλιτεχνικές επινοήσεις της κρύβουν εκπλήξεις που δεν φαίνονται με την πρώτη ματιά. Ο παρατηρητής αποκτά την απροσδόκητη ικανότητα να γίνεται συνδημιουργός τους. Εξετάζοντάς τα, ανακαλύπτει τις δυνατότητές τους να αλλάζουν, να μεταμορφώνονται, να ζωντανεύουν. Μετατρέπονται με αυτό τον τρόπο σε «αντικείμενα – φετίχ» με «υπερφυσικές» ιδιότητες.

(Ευγενία Μίγδου / Δημοσιογράφος - Αρθρογράφος)

ΣΥΝΤΟΜΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Γεννήθηκε στην Αίγυπτο το 1954. Ολοκλήρωσε τις εγκύκλιες σπουδές της στη Γερμανική Σχολή της Αθήνας.
Αποφοίτησε από την Αρχιτεκτονική Σχολή του Πολυτεχνείου του Μονάχου / Technical University of Munich και συνέχισε μεταπτυχιακά με αντικείμενο την αναστήλωση παλαιών κτηρίων.
Οι σπουδές της στην αρχιτεκτονική αποτέλεσαν εφαλτήριο για τη διερεύνηση των πλαστικών τεχνών και την ενασχόληση με το design, τη σκηνογραφία και την ενδυματολογία. Παράλληλα, καταπιάστηκε με την κεραμική, τη χρυσοχοΐα και τον πειραματισμό με πληθώρα υλικών.

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.