Έξι Concerti Grossi, του G. F. Händel

Έξι Concerti Grossi, του G. F. Händel

Οι Μουσικοί της Καμεράτας – Ορχήστρας των Φίλων της Μουσικής σε όργανα εποχής και ο διεθνώς καταξιωμένος αρχιμουσικός Γιώργος Πέτρου, που παρουσιάζουν για πρώτη φορά τα περίφημα Έξι Concerti Grossi, έργο 3 του George Frideric Händel.

Το φημισμένο σύνολο και ο μαέστρος του, ο οποίος είναι επίσης καλλιτεχνικός διευθυντής του Διεθνούς Φεστιβάλ Händel στο Γκαίτινγκεν της Γερμανίας, θεωρούνται ιδανικοί ερμηνευτές των έργων του σπουδαίου προκλασικού συνθέτη και έχουν προσεγγίσει κατά καιρούς, με μεγάλη επιτυχία, γνωστές και άγνωστες πτυχές του έργου του («Messiah», «Alcina», «Theodora», «Alessandro» κ.ά.). Μάλιστα, ο ψηφιακός δίσκος «Alessandro» απέσπασε το βραβείο καλύτερης ηχογράφησης λυρικού έργου για το 2013, ενώ, το 2018, ο Γιώργος Πέτρου ήταν υποψήφιος για Grammy στην κατηγορία «Καλύτερη ηχογράφηση για όπερα» για την ερμηνεία του στον «Ottone» του Händel.

Παρακολουθήστε online την συναυλία εδώ: https://www.megaron.gr/season/onlineel/

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.