Εκπαιδευτικό πρόγραμμα στη Sianti Gallery

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα στη Sianti Gallery

Με την έκθεση «Αντάμωμα-Μνήμες» του Απόστολου Χαντζαρά η Sianti Gallery ξαναπιάνει το νήμα των εκπαιδευτικών προγραμμάτων μετά τις συνθήκες που επιβλήθηκαν από την πανδημία του Covid-19. Έτσι, το ραντεβού της με τα παιδιά ανανεώνεται για το Σάββατο 27 Νοεμβρίου 2021 με αφορμή το επετειακό έτος 2021 από τα διακόσια χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση.

Ο πολυσύνθετος εικαστικός κόσμος του καλλιτέχνη με αναφορά στο 1821 θα ενθουσιάσει τα παιδιά, ενώ η πηγαία μετα-ποπ σχεδόν φολκλορ ζωγραφική του αναδεικνύει τους έντονους συμβολισμούς των έργων του. Με διάθεση εξπρεσιονιστική, χρησιμοποιώντας έντονα χρώματα, συνδυάζει την ιστορία με την παράδοση, το κλασικό με το σύγχρονο. Διατηρώντας τον σεβασμό του παρελθόντος μέσα από την σύγχρονη δυναμική του αποτύπωση ο καλλιτέχνης δίνει μια ευκαιρία περιήγησης στον μοναδικό κόσμο που μόνο ο ίδιος ξέρει να δημιουργεί.

Στόχος του ειδικά σχεδιασμένου προγράμματος είναι η εξοικείωση και η πολυαισθητηριακή αλληλεπίδραση των παιδιών με το έργο του καλλιτέχνη. Ταυτόχρονα, τα παιδιά κατανοούν έναν ακόμα φυσικό χώρο για τα έργα τέχνης, μία γκαλερί, η οποία αποτελεί τον δεύτερο σημαντικό χώρο για τον καλλιτέχνη, μετά το εργαστήριό του, αλλά και το διαμεσολαβητικό κρίκο ανάμεσα στον καλλιτέχνη και το ευρύ κοινό.

Οι ηρωικές προσωπικότητες στο συμβολικό τους καλλιτεχνικό πλαίσιο, η μορφή του αλόγου, τα άνθη και τα χρώματα της παλέτας του Απόστολου Χαντζαρά συνθέτουν έναν κόσμο όπου η μνήμη συναντάται με την φαντασία, δίνοντας στα παιδιά το έναυσμα για το δικό τους ταξίδι στην τέχνη.

‘Όπως επισημαίνει και ο Freeland, “Όταν, ως θεατές, κατανοούμε τις προσπάθειες του καλλιτέχνη, αναδημιουργούμε τη διαδικασία της αυτό-ανακάλυψης, συνεπώς γινόμαστε κι εμείς καλλιτέχνες.”. Στον ίδιο δρόμο θα οδηγήσει τα παιδιά  και η μουσειολόγος Πόπη Γεωργοπούλου, όπου μέσα από εικόνες, αντικείμενα, αποσπάσματα γνωστών λογοτεχνών και ομαδικό παιχνίδι με κάρτες, θα γνωρίσουν και θα κατανοήσουν το έργο του καλλιτέχνη. Στη συνέχεια, τμήμα σχεδίου του καλλιτέχνη θα λειτουργήσει ως οδηγός για ατομική δημιουργία. Μνήμη και φαντασία άλλωστε είναι εφόδια εξέλιξης!

* Για παιδιά 7-11 χρονών.
* Περισσότερες πληροφορίες για το εκπαιδευτικό πρόγραμμα εδώ.
* Δήλωση συμμετοχής τηλεφωνικά ή μέσω e mail:Τηλ: 210 7245432, 210 3648335 | Email: info@siantigallery.com
* Είσοδος στην γκαλερί με πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης, με rapid test εντός 48 ωρών για τους γονείς. Για τα παιδιά αρκεί το self test του σχολείου.

 

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.