ΑΝΑΒΟΛΗ | Εκπαιδευτικές και κοινωνικές δράσεις της ΕΛΣ για ενήλικες και άτομα 65+

ΑΝΑΒΟΛΗ | Εκπαιδευτικές και κοινωνικές δράσεις της ΕΛΣ για ενήλικες και άτομα 65+

ΑΝΑΒΟΛΗ ΔΡΑΣΕΩΝ

Οι Εκπαιδευτικές & Κοινωνικές Δράσεις της ΕΛΣ συνεχίζουν τις δραστηριότητές τους λαμβάνοντας υπόψη τις ευμετάβλητες συνθήκες που επικρατούν, τηρώντας και εφαρμόζοντας όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα όπως αυτά ορίζονται από τις αρμόδιες αρχές. Σε μια χρονιά που η παρουσία της καλλιτεχνικής εκπαίδευσης και της επαφής με τις τέχνες κρίνεται σημαντικότερη, οι Εκπαιδευτικές & Κοινωνικές Δράσεις παρουσιάζουν για την καλλιτεχνική περίοδο 2020/21, με αποκλειστική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, ένα πλούσιο πρόγραμμα δράσεων καλλιτεχνικής συμμετοχικής μάθησης για ενήλικες, άτομα 65 ετών και άνω, ερασιτέχνες και επαγγελματίες καλλιτέχνες της Αθήνας και της περιφέρειας. Αναλυτικότερα:

Διαπολιτισμική Ορχήστρα Εναλλακτικής Σκηνής ΕΛΣ 
Σεπτέμβριος 2020 – Ιούνιος 2021
Η Διαπολιτισμική Ορχήστρα της Εναλλακτικής Σκηνής της ΕΛΣ συνεχίζει για τρίτη χρονιά το ταξίδι της στον κόσμο της μουσικής, λειτουργώντας παράλληλα ως σημείο συνάντησης και αλληλεπίδρασης διαφορετικών αντιλήψεων και πολιτισμών. Με πλήθος εμφανίσεων σε σημαντικές σκηνές της Αθήνας και μια σειρά από συνεργασίες με καταξιωμένους καλλιτέχνες στον χώρο της μουσικής παράδοσης της Ανατολικής Μεσογείου, τη φετινή καλλιτεχνική περίοδο τα μέλη της Διαπολιτισμικής Ορχήστρας προχωρούν ένα βήμα παραπέρα, συμμετέχοντας ενεργά στην παραγωγή Μέσα Χώρα της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, σε μουσική του Άγγελου Τριανταφύλλου και σκηνοθεσία του Νίκου Καραθάνου.  
Υπεύθυνος ορχήστρας: Χάρης Λαμπράκης
Ημερομηνίες υλοποίησης: Κάθε Δευτέρα (17.30-21.00) 
Πληροφορίες / Εγγραφές: education@nationalopera.gr

Διαπολιτισμική Χορωδία Εναλλακτικής Σκηνής ΕΛΣ 
Σεπτέμβριος 2020 – Μάιος 2021 
Διανύοντας την πέμπτη χρονιά από τη δημιουργία της, η Διαπολιτισμική Χορωδία της Εναλλακτικής Σκηνής της ΕΛΣ αποτελεί πόλο συνάντησης ανθρώπων από κάθε γωνιά της γης, διαμορφώνοντας ένα μοναδικό, πολυπολιτισμικό μουσικό πεδίο έκφρασης και δημιουργίας για τα μέλη αλλά και τους ακροατές της Αθήνας. Η Χορωδία αριθμεί πάνω από 25 μέλη, ενώ τα τελευταία χρόνια έχει πραγματοποιήσει εργαστήρια σε δομές φιλοξενίας μεταναστών και προσφύγων, καθώς και ανοιχτές συναυλίες στις πλατείες της Κυψέλης και της Ομόνοιας, στο αεροδρόμιο της Αθήνας αλλά και στο Summer Nostos Festival του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος. Τη φετινή καλλιτεχνική σεζόν, η Διαπολιτισμική Χορωδία θα λάβει μέρος στην παραγωγή Τα γεγονότα του Ντέιβιντ Γκρέιγκ, που θα παρουσιαστεί στην Εναλλακτική Σκηνή της ΕΛΣ.
Μαέστρος χορωδίας: Βασούλα Δελλή
Ημερομηνίες υλοποίησης: Κάθε Τρίτη (18.30-20.00) 
Πληροφορίες / Εγγραφές: education@nationalopera.gr

Εργαστήριο μουσικής στο Κατάστημα Κράτησης Κορυδαλλού 
Σεπτέμβριος – Νοέμβριος 2020
Το εργαστήριο μουσικής στην ανδρική πτέρυγα του Καταστήματος Κράτησης Κορυδαλλού συνεχίζεται με τον έκτο κύκλο συναντήσεων. Μέσα από τον πειραματισμό και με την καθοδήγηση έμπειρων μουσικών, οι συμμετέχοντες από όλες τις πτέρυγες του Καταστήματος Κράτησης θα αποκτήσουν βασικές μουσικές και ερμηνευτικές δεξιότητες. 
Σχεδιασμός / Υλοποίηση: Μαρία-Χριστίνα Χάρπερ (μουσικός, μουσικοθεραπεύτρια), Ανδρέας Γυφτάκης (μουσικός) 

Κιθάρα Express  65+ | #HomeEdition 
Οκτώβριος – Δεκέμβριος 2020
Το αγαπημένο πρόγραμμα επιστρέφει για τέταρτη χρονιά –αυτή τη χρονιά διαδικτυακά– και δίνει πρόσβαση σε άτομα 65+ από όλη την Ελλάδα σε μια πρωτόγνωρη μουσική εμπειρία με εργαλεία από τη συγχρονισμένη και ασύγχρονη διαδικτυακή μάθηση. Η πρότερη γνώση κιθάρας και μουσικής δεν είναι απαραίτητη. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει εβδομαδιαία βίντεο παράδοσης νέου μαθήματος, πρόσθετο ηχητικό υλικό για εξάσκηση και ακουστική καλλιέργεια, ειδικά διαμορφωμένα διαδικτυακά κουίζ και εβδομαδιαίες διαδικτυακές συναντήσεις ανά μικρές ομάδες συμμετεχόντων.
Σχεδιασμός / Υλοποίηση: Κική Κέρζελη
Επιστημονική υπεύθυνη: Ιωάννα Ετμεκτσόγλου
Πληροφορίες / Εγγραφές: education@nationalopera.gr

Χορωδία 65+ | #HomeEdition
Εναλλακτική Σκηνή ΕΛΣ
Νοέμβριος 2020 – Μάρτιος 2021
Αξιοποιώντας σύγχρονα ψηφιακά εργαλεία, το εργαστήριο Χορωδία 65+ συνεχίζει τη λειτουργία του μέσα από την υλοποίηση εξ αποστάσεως ασύγχρονων δραστηριοτήτων και την ανταλλαγή οπτικοακουστικού υλικού, ηχογραφήσεων, σκέψεων, ιδεών και προτάσεων. Ακολουθώντας τις χρονικές και τεχνικές δυνατότητες ή τους αντίστοιχους περιορισμούς πρόσβασης των συμμετεχόντων, οι δραστηριότητες αυτές θα έχουν μαθησιακό χαρακτήρα, μέσω της σταθερής επικοινωνίας, της δημιουργικής διάθεσης και του χιούμορ. Σε συνέχεια της προηγούμενης καλλιτεχνικής περιόδου, η χορωδία θα επικεντρωθεί στη συμμετοχή της στην παραγωγή Μέσα Χώρα της ΕΛΣ, σε μουσική του Άγγελου Τριανταφύλλου και σκηνοθεσία του Νίκου Καραθάνου. Η συμμετοχή στην παράσταση που θα παρουσιαστεί στην Αίθουσα Σταύρος Νιάρχος στο ΚΠΙΣΝ –μια πρωτόγνωρη εμπειρία για τα μέλη της Χορωδίας− σηματοδοτεί μια μοναδική και σπουδαία συνθήκη προβών και συναντήσεων, διαμορφώνοντας έτσι ένα μαθησιακό πεδίο μεγάλων συγκινήσεων.
Μαέστρος χορωδίας: Δήμητρα Παπασταύρου
Βοηθός συντονιστής / Πιάνο: Κωνσταντίνος Παπαθύμνιος
Πληροφορίες / Εγγραφές: education@nationalopera.gr

Νέοι καλλιτέχνες | Miniatures for revolution
Οκτώβριος 2020 – Ιούνιος 2021 
Σε συνεργασία με το Μπαλέτο και με την Ανώτερη Επαγγελματική Σχολή Χορού της ΕΛ

Με αφορμή την ιδέα της επανάστασης, νέοι συνθέτες και χορογράφοι συνεργάζονται και συνδημιουργούν ολοκληρωμένα καλλιτεχνικά έργα, τα οποία αποτυπώνονται κινηματογραφικά. Οι νέοι συνθέτες και χορογράφοι θα έχουν την ευκαιρία να συνεργαστούν με σπουδαστές της Ανώτερης Επαγγελματικής Σχολής Χορού της ΕΛΣ και μουσικούς της Διαπολιτισμικής Ορχήστρας. Το τελικό αποτέλεσμα θα παρουσιαστεί στο πλαίσιο των Διαδικτυακών Φεστιβάλ της ΕΛΣ. Οι νέοι συνθέτες και χορογράφοι θα επιλεγούν μέσω διαδικασίας ανοιχτού καλέσματος που θα ανακοινωθεί με αναλυτικές πληροφορίες στο αμέσως επόμενο διάστημα.
Πληροφορίες / Εγγραφές: education@nationalopera.gr

* Μέγας Δωρητής Εκπαιδευτικών & Κοινωνικών Δράσεων ΕΛΣ: Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.