Εκπαιδευτικά προγράμματα στον Ελληνικό Κόσμο | Νοέμβριος 2019

Εκπαιδευτικά προγράμματα στον Ελληνικό Κόσμο | Νοέμβριος 2019

Το Τμήμα Μουσειοπαιδαγωγών του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού έχει σχεδιάσει για τα Σαββατοκύριακα του Νοεμβρίου πρωτότυπες και ενδιαφέρουσες δραστηριότητες για τα παιδιά. Αναλυτικότερα:

Σαββατιάτικα Οικογενειακά Εκπαιδευτικά Προγράμματα για παιδιά προσχολικής ηλικίας (3 έως 5 ετών με τους γονείς τους)

2/11/2019 - Παίζοντας με τις αισθήσεις
Τίποτα δεν μπορεί να φτάσει στο νου, αν δεν περάσει πρώτα από τις αισθήσεις! Μας επιτρέπουν να αντιλαμβανόμαστε εικόνες, ήχους, μυρωδιές, γεύσεις και αγγίγματα. Μέσα από βιωματικές δραστηριότητες και παιχνίδια τα παιδιά ανακαλύπτουν τις πέντε αισθήσεις και τη μαγεία του να απολαμβάνουν την καθημερινότητά τους μέσα από αυτές.

9/11/2019 - Από μήλο.. σε μήλο, ξεχωριστές ιστορίες αλλά και μυστικά
Στη μηλιά τη φορτωμένη, μία κάμπια ανεβασμένη. Να ξέρετε… Είναι μηλογυρισμένη κι έχει πολλές ιστορίες να διηγηθεί. Από το μήλο της Εύας και του Αδάμ, της Χιονάτης, μέχρι του Γουλιέλμου Τέλου και πολλά άλλα. Τα παιδιά ανακαλύπτουν πόσες ιστορίες και πόσα διαφορετικά παιχνίδια έχουν πρωταγωνιστή … ένα μήλο.

16/11/2019 -  Ο Τζίκης ο Τζιτζίκης
Καλοκαίρι, τραγούδι, χορός και ξεγνοιασιά... ή μήπως δεν είναι έτσι; Στο δάσος της ΙΜΕοχώρας, τα Τζιτζίκια έπαψαν να τραγουδούν και να χορεύουν. Ο Τζίκης ο Τζιτζίκης, ένας φοβερός μαέστρος και τενόρος, έχασε τη χορωδία του και ψάχνει να βρει καινούριους φίλους για να τον βοηθήσουν να ξαναφέρει το χορό και το τραγούδι. Με ερέθισμα την ιστορία της χορωδίας των τζιτζικιών τα παιδιά μπαίνουν σε μελωδικά μονοπάτια και ανακαλύπτουν τις νότες, τα μουσικά όργανα και τα μυστικά του κόσμου της μουσικής.

23/11/2019 - Μια μέρα με τον Χουμ και την Νταν
Ο Χουμ και η Νταν υποδέχονται τα παιδιά στη καθημερινότητα τους που σήμερα φαντάζει μυθική. Ίχνη ζώων οδηγούν τα παιδιά στην σπηλιά τους για να ανακαλύψουν μία εστία, πέτρες, βραχογραφίες, κοχύλια, εργαλεία, καρπούς ή αλλιώς τον τρόπο με τον οποίο ζούσαν ου άνθρωποι στα προϊστορικά χρόνια.
Τα ονόματα των Χουμ και Νταν προέρχονται από το βιβλίο της Καλλιόπης Κύρδη «Μια πήλινη χούφτα», έκδοση του Κέντρου Μελέτης Νεώτερης Κεραμεικής - Ίδρυμα Ψαροπούλου

30/11/2019 - Φεγγαράκι μου λαμπρό…θα’ ρθω τώρα να σε βρω, να σε δω από κοντά, να μου μάθεις μυστικά
Ένα μαγικό ταξίδι στη σελήνη για μικρούς και μεγάλους αστροναύτες. Μια περιπέτεια ανάμεσα σε κρατήρες, φεγγαρόσκονη, κομήτες και πεφταστέρια.

Πληροφορίες:
Ώρα έναρξης: 11:30
Διάρκεια προγραμμάτων: 70'
Κόστος συμμετοχής ανά πρόγραμμα: €8/παιδί, €4/ενήλικας (είναι απαραίτητη η συνοδεία ενήλικα)

Κυριακάτικα εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά νηπιαγωγείου και μαθητές Δημοτικού

3 Νοεμβρίου 2019 - Παρέα με τον Αίσωπο
Ο ψεύτης βοσκός, η αλεπού και τα σταφύλια, η χελώνα και ο λαγός και άλλοι μύθοι του Αισώπου ζωντανεύουν μέσα από κινητικό και θεατρικό παιχνίδι από την ίδια την ομάδα των παιδιών. Μια γνωριμία με τους μύθους του Αισώπου και του ήρωές τους που δεν είναι άλλοι από τα ζώα.
* Για παιδιά Νηπιαγωγείου και μαθητές έως Γ’ Δημοτικού 

10 Νοεμβρίου 2019 - Φουρτούνες στον Όλυμπο
Συναγερμός σήμανε στον Όλυμπο! Ο Ποσειδώνας και η Αθηνά έστησαν καβγά, πιο πέρα στέκονται η Ήρα με την Αφροδίτη… Να’ σου και ο Απόλλωνας με τον Ερμή που μπαίνουν στη μέση! Μα, πού είναι ο Δίας να επαναφέρει την τάξη; Μια σειρά παιχνιδιών οδηγούν τα παιδιά στο να ανακαλύψουν τις ιστορίες εκείνες που άλλαξαν την πορεία της Μυθολογίας.
* Για παιδιά Νηπιαγωγείου και μαθητές έως Γ’ Δημοτικού

17 Νοεμβρίου 2019 - Φώτα, Κλακέτα, Πάμε!
Στη σιωπή μπορούμε να ακούσουμε τα πιο δυνατά συναισθήματα! Ο βουβός κινηματογράφος ξεδιπλώνει τα μυστικά του. Πώς εκφράζονται οι ηθοποιοί στον βουβό κινηματογράφο; Ποια εκφραστικά μέσα αξιοποιούνται; Τα παιδιά ανακαλύπτουν την ατμόσφαιρά εκείνων των ταινιών και εκφράζονται με το σώμα τους χωρίς να μιλάνε. Μπορούν άραγε να δημιουργήσουν τη δική τους ασπρόμαυρη ταινία χωρίς ομιλία;
* Για παιδιά Νηπιαγωγείου και μαθητές έως Γ’ Δημοτικού

24 Νοεμβρίου 2019 - Ψάχνοντας το μυστήριο της ζωής
Δωμάτιο Μυστηρίου   
Με την ανακάλυψη της χωροχρονομηχανής του, ο Δρ. Λάμπης Ανακαλυπτάκης ταξιδεύει σε πολιτισμούς του παρελθόντος και του παρόντος για να μάθει τα μυστικά τους. Τα παιδιά θα βοηθήσουν στην αποκρυπτογράφηση των στοιχείων, για να λύσουν το Μυστήριο της ζωής. Πέντε πολιτισμοί του παρελθόντος, σημαντικά στοιχεία, γρίφοι, θρύλοι και ένα άτυπο παιχνίδι θησαυρού συνθέτουν μια εκπαιδευτική, αλλά ιδιαίτερα διασκεδαστική δράση που οδηγεί στην λύση του Μυστηρίου.
* Για μαθητές από Γ’ Δημοτικού έως ΣΤ’ Δημοτικού

Πληροφορίες:
Ώρες έναρξης: 12:30 (ώρα προσέλευσης 30' πριν την έναρξη).
Διάρκεια προγραμμάτων: 90'
Κόστος συμμετοχής: €8,5

* Διατίθεται δωρεάν χώρος στάθμευσης
* Είναι απαραίτητη η έγκαιρη τηλεφωνική κράτηση Τ. 212 254 0000

* Πληροφορίες: Τ. 212 254 0000

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.