Εκπαιδευτικά Προγράμματα στον Ελληνικό Κόσμο

Εκπαιδευτικά Προγράμματα στον Ελληνικό Κόσμο

Μετά από μία μακρά περίοδο αποχής λόγω πανδημίας, το Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» προσκαλεί τα παιδιά προσχολικής ηλικίας 4 έως 5 ετών με τους γονείς τους σε ένα πλούσιο πρόγραμμα εκπαιδευτικών προγραμμάτων με πρωτότυπες και ενδιαφέρουσες δραστηριότητες!

Τα εκπαιδευτικά προγράμματα του «Ελληνικού Κόσμου» σχεδιάζονται και υλοποιούνται από τους εξειδικευμένους Μουσειοπαιδαγωγούς του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού και δίνουν τη δυνατότητα στα παιδιά να επιμορφωθούν με διασκεδαστικό τρόπο. Πραγματοποιούνται κάθε Σάββατο και κάθε Κυριακή στους άρτια εξοπλισμένους χώρους του «Ελληνικού Κόσμου», με όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ & ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ

Οκτώβριος

Σάββατο 30/10/21 και Κυριακή 31/10/21
«Ο Γύρος του Κόσμου σε 70 λεπτά...» 
Τα παιδιά θα κάνουν τον... Γύρο του Κόσμου. Θα δουν πώς ζουν τα παιδιά από τη μία άκρη της γης έως την άλλη. Θα γνωρίσουν πώς είναι η ζωή στην έρημο, στη ζούγκλα και στους πάγους. Υπάρχουν τόσα διαφορετικά μέρη. Τα παιδιά θα διαλέξουν πού θα τους άρεσε να ζουν αφού ανακαλύψουν μικρά μυστικά κάθε τόπου μέσα από το παιχνίδι.

Νοέμβριος

«Μια μέρα με τον Χουμ και την Νταν»
​Σάββατο 6/11/21 και Κυριακή 7/11/21
Δύο άνθρωποι από κάποια μακρινή εποχή ανοίγουν τη σπηλιά τους και  υποδέχονται τα παιδιά γύρω από τη φωτιά τους. Ακολουθώντας ίχνη, τα παιδιά θα μάθουν μερικά από τα μυστικά τους. Πώς ζούσαν; Τι έτρωγαν; Υλικά όπως η πέτρα και ο πηλός θα τα βοηθήσουν να ανακαλύψουν την καθημερινότητά τους.

«Φεγγαράκι μου λαμπρό...θα’ ρθω τώρα να σε βρω, να σε δω από κοντά, να μου μάθεις μυστικά!»
Σάββατο 13/11/21 και Κυριακή 14/11/21
Ένα μαγικό ταξίδι στη σελήνη για μικρούς και μεγάλους αστροναύτες. Μια περιπέτεια ανάμεσα σε κρατήρες, φεγγαρόσκονη, κομήτες και πεφταστέρια. Ένα μικρό βήμα για τα παιδιά, ένα μεγάλο για την παιδικότητα!


«Ο Τζίκης ο Τζιτζίκης»
Σάββατο 20/11/21 και Κυριακή 21/11/21
Καλοκαίρι, τραγούδι, χορός και ξεγνοιασιά... ή μήπως δεν είναι έτσι; Στο δάσος της ΙΜΕοχώρας, τα Τζιτζίκια έπαψαν να τραγουδούν και να χορεύουν. Ο Τζίκης ο Τζιτζίκης, ένας φοβερός μαέστρος και τενόρος, έχασε τη χορωδία του και ψάχνει να βρει καινούριους φίλους για να τον βοηθήσουν να ξαναφέρει το χορό και το τραγούδι.

Από μήλο.. σε μήλο, ξεχωριστές ιστορίες αλλά και μυστικά!
Σάββατο 27/11/21 και Κυριακή 28/11/21
Στη μηλιά τη φορτωμένη, μία κάμπια έχει φτιάξει ένα σπίτι και προσκαλεί τα παιδιά. Έχει πολλές ιστορίες να διηγηθεί. Η Εύα παραπλανημένη και η Χιονάτη κοιμισμένη… Πολλά παιχνίδια περιμένουν τα παιδιά, βγαλμένα από της κάμπιας τις ιστορίες και τα μυστικά. Και, αφού τελειώσουν όλα αυτά, τα μήλα θα φάνε, που είναι λιχουδιά! 

Δεκέμβριος

«Αλεύρι, ζάχαρη, κανέλα… τα κουλουράκια είναι τρέλα!»
Σάββατο 4/12/21 και Κυριακή 5/12/21
Πριν από πολλά πολλά χρόνια, το παιχνιδιάρικο σιτάρι ξεκίνησε ένα μαγευτικό ταξίδι  από το χωράφι στην κουζίνα της γιαγιάς. Εκεί, γνώρισε την ακαταμάχητη ζάχαρη, αλλά και την γοητευτική κανέλα και μεταξύ τους γεννήθηκε μια γλυκιά φιλία που κρατάει γερά μέχρι τις μέρες μας. Εκεί, δημιουργήθηκαν, για πρώτη φορά, παραδοσιακά κουλουράκια πλασμένα από μικρά χεράκια, πασπαλισμένα με έμπνευση, αγάπη και νοστιμάδα!

«Xάθηκε ο σάκος του Αϊ- Βασίλη!»
Σάββατο 11/12/21 και Κυριακή 12/10/21
Σάββατο 18/12/21 και Κυριακή 19/12/21 

«Χο, Χο, Χο… Ωχ, Ωχ, Ωχ! Έχασα το σάκο μου και ψάχνω να τον βρω! Βιαστείτε ξωτικά μου, ο σάκος μου να βρεθεί και τούτο το μυστήριο επιτέλους να λυθεί!» 
Μόνο τα παιδιά μπορούν να βοηθήσουν τον Αϊ- Βασίλη. Ενώνουν τις δυνάμεις τους, συντονίζουν τις δεξιότητες τους και μπαίνουν με ορμή σ’ ένα τρελό παιχνίδι ανακάλυψης.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Τα προγράμματα:
* Απευθύνονται σε παιδιά 4 έως 5 ετών με τους γονείς τους (οικογενειακό πρόγραμμα)
* Πραγματοποιούνται κάθε Σάββατο και Κυριακή στις 11:00 π.μ. στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» 
* Έχουν διάρκεια 90’ (11:00-12:30)
* Τηρούνται τα απαιτούμενα μέτρα υγειονομικής προστασίας των επισκεπτών και των εργαζομένων από τον Covid-19
* Διατίθεται δωρεάν χώρος στάθμευσης
* Είναι απαραίτητη η έγκαιρη τηλεφωνική κράτηση Τ. 212 254 0000

ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ
Στο Κέντρο Πολιτισμού «ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣ» τηρούνται όλα τα μέτρα και οι κανόνες που ισχύουν για την πρόληψη και προστασία από τον COVID-19 και το προσωπικό του «ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΟΣΜΟΥ» έχει εμβολιαστεί. Οι γονείς και συνοδοί των παιδιών θα πρέπει να έχουν μαζί τους πιστοποιητικό εμβολιασμού (τουλάχιστον 14 ημερών) ή νόσησης (έως 6 μήνες από τη διάγνωση) ή αρνητικό rapid test έως 48 ώρες πριν. Για την ταυτοποίηση στοιχείων, θα χρειαστεί να έχετε μαζί σας ταυτότητα ή διαβατήριo. Τα παιδιά 4-11 θα πρέπει να προσκομίζουν δήλωση self test του τελευταίου 24ώρου πριν από το πρόγραμμα που θα πάρουν μέρος. Η χρήση μάσκας για τα παιδιά από 4 ετών και για τους ενήλικες, κατά τη διάρκεια του εργαστηρίου, είναι υποχρεωτική.

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.