Εκπαιδευτικά Προγράμματα στο MusixLab του Μεγάρου Μουσικής

Εκπαιδευτικά Προγράμματα στο MusixLab του Μεγάρου Μουσικής

Φέτος η Μουσική Βιβλιοθήκη φιλοξενεί δύο πολύ ενδιαφέροντα εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά στο MuzixLab. Αναλυτικότερα:

DIGITAL VEGAN ORCHESTRA
Μουσική με καλώδια, κυκλώματα, υπολογιστές και… φρούτα! Τώρα τα μήλα, τα πορτοκάλια και οι μπανάνες παίζουν μουσική! Αλήθεια, πώς να ακούγονται; Στο πρόγραμμα, που σχεδιάστηκε σύμφωνα με το δια-επιστημονικό μοντέλο STEAM, τα παιδιά θα κατασκευάσουν τα δικά τους μουσικά όργανα, θα πειραματιστούν με τους μουσικούς ήχους και θα σχηματίσουν μια ψηφιακή φρουτένια ορχήστρα. Μην ξεχάσετε να φέρετε μαζί σας το φρούτο σας!

Σχεδιασμός, επιμέλεια, υλοποίηση: Ελισάβετ Περακάκη, Γιάννης Μυγδάνης

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
* Για παιδιά 6-8 ετών
* Κάθε Κυριακή στις 12.00
* Διάρκεια: 90'
* Τιμή εισιτηρίου: €15
* Προπώληση εισιτηρίων ΕΔΩ.

ΗΧΟΙ & ΜΠΛΙΜΠΛΙΚΙΑ
Πώς κατασκευάζεται ένα ηλεκτρονικό ψηφιακό όργανο; Από ποια στοιχεία αποτελείται ένα συνθεσάιζερ; Πώς συνδέεται ο ηλεκτρισμός με τον ήχο; Μπορούμε να συνοδεύσουμε ηχητικά μια ταινία χωρίς να ξέρουμε μουσική; Με τη βοήθεια των littleBits και ακολουθώντας τις αρχές του δια-επιστημονικού μοντέλου SΤΕΑΜ, θα κατασκευάσουμε τα δικά μας πρωτότυπα ηλεκτρονικά μουσικά όργανα με κυκλώματα, χωρίς καλώδια και θα συνθέσουμε μουσική για ένα κινούμενο σχέδιο.

Σχεδιασμός, επιμέλεια, υλοποίηση: Ελισάβετ Περακάκη, Γιάννης Μυγδάνης

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
* Για παιδιά 7-11 ετών
* Κάθε Κυριακή στις 12.00
* Διάρκεια: 90'
* Τιμή Εισιτηρίου: €15
* Προπώληση εισιτηρίων ΕΔΩ.



 

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.