Εκπαιδευτικά προγράμματα στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης

Εκπαιδευτικά προγράμματα στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης

Τα Σαββατοκύριακα…μικροί μεγάλοι στο Μουσείο! Τα σχολεία άνοιξαν και το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης δίνει και φέτος τις καλύτερες προτάσεις για τα Σαββατοκύριακα των παιδιών. Aπό τον Οκτώβριο έως και το Μάϊο, κάθε Σαββατοκύριακο, παιδιά και γονείς γνωρίζουν το συναρπαστικό κόσμο του Μουσείου μέσα από παραμύθια διαδραστικές ξεναγήσεις, εικαστικά εργαστήρια, θέατρο, φωτογραφία  και μουσική.

Φέτος λόγω των συνθηκών και του περιορισμού των συμμετεχόντων, ο μέγιστος αριθμός παιδιών ανά εργαστήριο θα είναι 7. Για το λόγο αυτό, τα εργαστήρια για 2-3.5 ετών που απαιτούν και την παρουσία γονέα, προς το παρόν δεν θα ξεκινήσουν. 

ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ 4-5 ΕΤΩΝ

«Η μορφή μου»
Σάββατο 24/10, 11.00-13.00,
Σάββατο 31/10, 11.00-13.00 (επανάληψη του ίδιου εργαστηρίου)

Το φετινό ταξίδι ξεκινά από τον χώρο του Μουσείου. Περπατώντας ανάμεσα στις συλλόγες τα παιδιά θα δουν πώς οι άνθρωποι σε όλες τις εποχές εκφράζαν την ανάγκη να φτιάξουν τον εαυτό τους και την ανθρώπινη μορφή. Από τα σανιδόσχημα της κυπραϊκής τέχνης και τα βιολόσχημα του κυκλαδικού πολιτισμού ως τα αφαιρετικά γλυπτά του Henry Moore στη σύγχρονη τέχνη, η ανθρώπινη μορφή άλλαζε σχήματα και καμπύλες για να εκφράσει τις ιδιαιτερότητες και τις ανάγκες της κάθε εποχής. Αμέσως μετά, στο εργαστήριο, ένας μύθος κοσμογονίας εξηγεί στα παιδιά πώς πήρε μορφή και ζωή ο κόσμος και δίνει έμπνευση για τα γλυπτά τους . Τα παιδιά επεξεργάζονται κομμάτια από πηλό, κάνουν τρύπες, δίνουν καμπύλες και σχηματίζουν τη δική τους μορφή.  Γίνονται, έτσι για λίγο οι δημιουργοί του κόσμου τους, νιώθωντας τη δύναμη της γης, του πηλού.

* Για παιδιά 4-5 ετών.
* Με την Αφηγήτρια Αντωνία Βέλλιου και  την Αναπτυξιακή Ψυχολόγο Δέσποινα * Σακελλαρίου.
* Εισιτήριο €12
* Μόνο για ελληνόφωνα παιδιά.
* Mέγιστος αριθμός παιδιών:  7
* Τα παιδιά να φορούν άνετα και πρόχειρα ρούχα που πιθανότατα θα λερωθούν.
* Εισιτήρια εδώ.

ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ 5-7 ΕΤΩΝ & 8-10 ΕΤΩΝ

«Το ταξίδι του Ήρωα»
Για παιδιά 8-10 ετών | Κυριακή 25/10, 11.30-13.30
Στο εργαστήριο αυτό ο Ήρωας είναι ο πρωταγωνιστής και ο κεντρικός χαρακτήρας που καλείται να εκπληρώσει μια αποστολή, να απαντήσει σε προκλήσεις και να φέρει τον κόσμο σε μια ισορροπία. Παρακολουθωντας το ταξίδι του Ήρωα μέσα από τα μάτια του,  τα παιδιά τον γνωρίζουν: Ποια είναι η καθημερινότητά του, ποιες οι συνήθειές του, τι του δίνει χαρά, τι τον φοβίζει; Ποια είναι τα δυνατά του σημεία και ποιες οι αδυναμίες του; Με παιχνίδια ρόλων και αυτοσχεδιασμούς τα παιδιά θα ταυτιστούν με τον ήρωα, θα τον φανταστούν και θα δημιουργήσουν τη μορφή του και τον κόσμο του με μεικτές τεχνικές.

«Κλίση για περιπέτεια!»
Για παιδιά 5-7 ετών | Κυριακή 24/10, 11.30-13.30
Για παιδιά 8-10 ετών | Σάββατο 31/10, 11.00-13.00

Η περιπέτεια ενός Ήρωα ξεκινά όταν δέχεται μια πρόσκληση για δράση, όπως μια άμεση απειλή για  τον τρόπο ζωής του ή την ειρήνη της κοινότητας στην οποία ζει. Τα παιδιά θα μάθουν τι είναι αυτό που μπορεί να προκαλέσει τον καθένα μας να αναλάβει δράση, να πάρει αποφάσεις και να αναζητήσει λύσεις. Σε ποιον κόσμο θα τα μεταφέρει αυτή η αναζήτηση; Ποιες είναι οι διαφορές του με τον “φυσιολογικό” κόσμο; Τι εμπόδια και δυσκολίες θα συναντήσει ένας ήρωας εκεί; Σε αυτό το εργαστήρι τα παιδιά θα κατασκευάσουν μια μακέτα που θα απεικονίζει τον κόσμο της περιπέτειας όπως τον φαντάζονται.

* Τα παιδιά να φορούν άνετα και πρόχειρα ρούχα που πιθανότατα θα λερωθούν.
* Το εργαστήριο πραγματοποιείται στα ελληνικά, αλλά μπορούν να παρακολουθήσουν και αγγλόφωνα παιδιά.
* Για παιδιά 5-7 και 8-10 ετών
* Με την Εικαστικό-Art Therapist  Νιόβη Σταυροπούλου και την Παιδαγωγό Ιφιγένεια Θεοδοσίου
* Εισιτήριο: €12
* Mέγιστος αριθμός παιδιών:  7
* Εισιτήρια εδώ.

Mέτρα Ασφαλείας

Στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης τηρούνται όλα τα μέτρα και οι κανόνες που ισχύουν για την πρόληψη και προστασία από τον COVID-19. Εκτός αυτών, το Μουσείο έλαβε το Σήμα SGS DISINFECTION MONITORED, CLEANING CHECKED MARK, που επικυρώνει τη σωστή εφαρμογή των διαδικασιών απολύμανσης για την πρόληψη της διασποράς του ιού SARS-CoV-2 / Covid-19 σε όλους τους χώρους του. Η υπηρεσία SGS DISINFECTION MONITORED, CLEANING CHECKED MARK  ελέγχει την πληρότητα όλων των διαδικασιών καθαρισμού και απολύμανσης και επαληθεύει τη σωστή εφαρμογή τους με λήψη περιβαλλοντικών δειγμάτων  από τις επιφάνειες που έχουν καθαριστεί. Με την επιτυχή ολοκλήρωση της διαδικασίας, απονέμεται το ειδικό σήμα που επικυρώνει το πρόγραμμα, ενισχύοντας το αίσθημα ασφάλειας τόσο των εργαζομένων όσο και του κοινού.

Όροι συμμετοχής & μέτρα προστασίας

Το Μουσείο ακολουθεί όλους τους κανόνες υγιεινής και όλοι οι χώροι απολυμαίνονται διαρκώς.

Σε όλους τους χώρους τηρούνται οι απαιτούμενες αποστάσεις.

Κατά την είσοδο στο Μουσείο από τη Νεοφύτου Δούκα, τα παιδιά και οι γονείς φορούν μάσκα και θερμομετρούνται.

Η χρήση μάσκας για τα παιδιά, κατά τη διάρκεια του εργαστηρίου, είναι υποχρεωτική.

Στις αίθουσες με τις εκθέσεις και στους χώρους όπου πραγματοποιούνται τα εκπαιδευτικά προγράμματα και τα εργαστήρια, τα συστήματα κλιματισμού και εξαερισμού λειτουργούν τηρώντας τις κρατικές οδηγίες ασφαλούς λειτουργίας και, σε κάποιες περιπτώσεις, οι χώροι αερίζονται με φυσικό εξαερισμό.

* Πληροφορίες:  Τ. 210 7294220, Δευτέρα – Παρασκευή: 10:00-13:00
* Μπορείτε να παρακολουθείτε το αναλυτικό πρόγραμμα των εκπαιδευτικών προγραμμάτων του σαββατοκύριακου, στο www.cycladic.gr


 

  

 

 

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.