Εκπαιδευτικά προγράμματα στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης | Οκτώβριος 2019

Εκπαιδευτικά προγράμματα στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης | Οκτώβριος 2019

Τα σχολεία άνοιξαν και το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης δίνει και φέτος κάποιες εξαιρετικές προτάσεις για τα παιδιά από 2 εώς 12 ετών. Κάθε Σαββατοκύριακο, παιδιά και γονείς γνωρίζουν το συναρπαστικό κόσμο του Μουσείου μέσα από παραμύθια διαδραστικές ξεναγήσεις, εικαστικά εργαστήρια, θέατρο, φωτογραφία  και μουσική. Αναλυτικότερα, τον Οκτώβριο θα πραγματοποιηθούν τα εξής:

Για παιδιά 2-3,5 ετών
Ένα βιβλίο... Χωρίς τίτλο | Hervé Tullet
Κυριακή 6/10, Κυριακή 13/10: 11:30-13:30,
Σάββατο 19/10: 11:00-13:00

Το φετινό εργαστήρι ξεκινάει με ένα βιβλίο…Χωρίς τίτλο. «Το βιβλίο αυτό δεν έχει ακόμη γραφτεί κανονικά. Έχει ήρωες, που είναι ακόμη σκίτσα κι έναν συγγραφέα (Σσσ! Δουλεύει πυρετωδώς).»  Ένα βιβλίο του Hervé Tullet γεμάτο έκπλήξεις θα είναι η αφορμή για το εργαστήρι αυτό. Τα παιδιά θα ξεκινήσουν με τον χορό των χρωμάτων, θα συνεχίσουν με το δικό τους παραμύθι και στο τέλος, θα δημιουργήσουν το δικό τους βιβλίο. Μέσα σε αυτό θα βάλουν τους ήρωές τους, εμπνευσμένους από τις τεχνικές και τα υλικά του Hervé Tullet. Μουτζούρες, κύκλοι, γραμμές, μπογιές, μαρκαδόροι, παστέλ, όλα θα βοηθήσουν στο παιχνίδι αυτό!
* Γονείς και παιδιά, ας φορούν άνετα και πρόχειρα ρούχα που ενδεχομένως να λερωθούν.
* Για παιδιά 2-3,5 ετών/Απαραίτητη η παρουσία γονέα
* Με την Αφηγήτρια Αντωνία Βέλλιου και  την Αναπτυξιακή Ψυχολόγο Δέσποινα Σακελλαρίου
* Εισιτήριο: €12 ( η τιμή ισχύει για έναν γονιό και ένα παιδί μαζί)
* Μόνο για ελληνόφωνα παιδιά

Για παιδιά 4-5 ετών
We all live in a yellow submarine… | Yellow submarine, The Beatles
Σάββατο 12/10: 11:00-13:00
Κυριακή 20/10: 11:30-13:30

Η σεζόν ξεκινάει μέσα σε ένα κίτρινο υποβρύχιο που θα ταξιδέψει τα παιδιά στα βάθη της θάλασσας για να συναντήσουν ήρωες πραγματικούς και φανταστικούς. Μια χελώνα τα οδηγεί στα βάθη της ιστορίας και τα πάει μέχρι το κοραλλένιο παλάτι του βασιλιά των ωκεανών. Όταν έρθουν ξανά στην επιφάνεια, θα χορέψουν με το Κίτρινο Υποβρύχιο των Beatles και θα φτιάξουν τα δικά τους πολύχρωμα υποβρύχια. Μπογιές, χαρτάκια, υφάσματα, παγιέτες, καλαμάκια και άλλα πολλά θα συνθέσουν τις μεγάλες εικόνες του βυθού. Στο τέλος, θα καλέσουν τους γονείς τους να βάλουν την τελευταία πινελιά και θα χορέψουν όλοι μαζί στον ρυθμό των Beatles!
* Τα παιδιά ας φορούν άνετα και πρόχειρα ρούχα που ενδεχομένως να λερωθούν.
* Για παιδιά 4-5 ετών
* Με την Αφηγήτρια Αντωνία Βέλλιου και  την Αναπτυξιακή Ψυχολόγο Δέσποινα Σακελλαρίου
* Εισιτήριο: €12
* Μόνο για ελληνόφωνα παιδιά

Για  παιδιά 5-7 ετών και παιδιά 8-10 ετών
Εμείς οι Αβορίγινες
Σάββατο 5/10: 11:00-13:00
Οι Αβορίγινες της Αυστραλίας είχαν μια πολύ ιδιαίτερη προσέγγιση του κόσμου, αλλά και του εαυτού τους μέσα σε αυτόν. Η τέχνη τους περιγράφεται ως μια μέθοδος απόκτησης γνώσης για την ορατή και αόρατη φύση. Περιλαμβάνει βραχογραφίες, dot painting, body painting, ζωγραφική σε φλοιούς, κεραμικά  και πολλά άλλα. Τα παιδιά θα γνωρίσουν τις συνήθειές τους, τους θρύλους, τις παραδόσεις αλλά και τη θεωρία τους για τον κόσμο και τον εαυτό τους ως αναπόσπαστο κομμάτι αυτού. Στη συνέχεια, θα εξερευνήσουν τη δική τους πραγματικότητα και τις διάφορες κοινωνικές μονάδες στις οποίες ανήκουν, όπως το σχολείο, την οικογένεια και τους φίλους. Μέσα από τη δημιουργική διαδικασία με εικαστικά και θεατρικούς αυτοσχεδιασμούς, θα παίξουν με την έννοια της ομάδας και της ομαδικότητας, του εαυτού, της διαφορετικότητας, του μέσα-έξω, με τα αντίθετα αλλά και τα συμπληρωματικά, δημιουργώντας έργα με τεχνικές που χρησιμοποιούσαν οι Αβορίγινες.

* Τα παιδιά ας φορούν άνετα και πρόχειρα ρούχα που ενδεχομένως να λερωθούν.
* Το εργαστήριο προσφέρεται στα ελληνικά, αλλά μπορούν να παρακολουθήσουν και αγγλόφωνα παιδιά.
* Με την Εικαστικό-Art Therapist  Νιόβη Σταυροπούλου και την Παιδαγωγό Ιφιγένεια Θεοδοσίου
Εισιτήριο: €12

Στο χωριό του κάποτε…
Για παιδιά 5-7 ετών  Κυριακή 13/10: 11:30-13:30
Για παιδιά 8-10 ετών Κυριακή 20/10: 11:30-13:30

Ο Μαρκ Σαγκάλ στο έργο του «Εγώ και το χωριό» (1911), αποτυπώνει ένα αφηγηματικό αυτοβιογραφικό πορτραίτο με όνειρα και αναμνήσεις από την παιδική του ηλικία. Πρόκειται για ένα οπτικό ημερολόγιο της ζωής του στο χωριό Βίτεμπσκ της Ρωσίας, ένα λεξικό εικόνων όπως τις θυμάται αλλά και τις ονειρεύεται. Με αφορμή το έργο αυτό τα παιδιά θα μπουν στον ονειρόκοσμο του σουρεαλισμού και με μέσο το θεατρικό παιχνίδι θα ζωντανέψουν ιστορίες, εικόνες και στιγμές από προσωπικές αναμνήσεις και όνειρα. Στη συνέχεια, ξεκινώντας από το προσωπικό  βίωμα, θα περάσουν στην έννοια της συλλογικότητας και της κοινής εμπειρίας, για να δημιουργήσουν ένα σουρεαλιστικό ομαδικό πορτραίτο συλλογικής μνήμης  και προσωπικής θέασης του κόσμου.
* Τα παιδιά ας φορούν άνετα και πρόχειρα ρούχα που ενδεχομένως να λερωθούν.
* Το εργαστήριο προσφέρεται στα ελληνικά, αλλά μπορούν να παρακολουθήσουν και αγγλόφωνα παιδιά.
* Για παιδιά 5-7 και 8-10 ετών
* Με την Εικαστικό-Art Therapist  Νιόβη Σταυροπούλου και την Παιδαγωγό Ιφιγένεια Θεοδοσίου
* Εισιτήριο: €12

Εισιτήρια για όλα τα εργαστήρια θα βρείτε εδώ.
Πληροφορίες:  Τ. 210 7294220, Δευτέρα - Παρασκευή 10:00-13:00

Μπορείτε να παρακολουθείτε τις ημερομηνίες  και το αναλυτικό πρόγραμμα των εκπαιδευτικών προγραμμάτων του σαββατοκύριακου, στο www.cycladic.gr

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.