Εκπαιδευτικά προγράμματα στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης | Νοέμβριος 2019

Εκπαιδευτικά προγράμματα στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης | Νοέμβριος 2019

Τα Σαββατοκύριακα…μικροί μεγάλοι στο Μουσείο!
Και για τον Νοέμβριο, το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης προτείνει μια σειρά πρωτότυπων εκπαιδευτικών προγραμμάτων για παιδιά 2-12 ετών Αναλυτικότερα:

ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ 2-3,5 ΕΤΩΝ

Τικ και Τέλα | Axel Scheffler
Κυριακή 3/11, Κυριακή 10/11, 11:30-13:30,
Σάββατο 23/11, 11:00-13:00

Ο Τικ και η Τέλα είναι δύο φίλοι αγαπημένοι. Ζουν μαζί περιπέτειες, παίζουν, διασκεδάζουν, κάνουν πλάκες και αγαπούν πολύ ο ένας τον άλλον! Έχουν πουν πολλά... τις περιπέτειες και τα παθήματά τους. Και τι καλύτερο για να ολοκληρωθεί η ιστορία από ένα κουκλάκι που θα κάνει παρέα στα παιδιά και θα ζωντανεύει τα παραμύθια τους;
Γονείς και παιδιά παίρνουν κάλτσες, υφάσματα, μαλλιά, παγιέτες, πομ-πομ, κουμπιά και φτιάχνουν τα δικά τους ζωάκια. Στο τέλος, τα γεμίζουν με ένα μαλακό υλικό και …πουφ αυτά ζωντανεύουν!
* Γονείς και παιδιά ας φορούν άνετα και πρόχειρα ρούχα που πιθανότατα να λερωθούν.
* Για παιδιά 2-3,5 ετών/Απαραίτητη η παρουσία γονέα.
* Με την Αφηγήτρια Αντωνία Βέλλιου και  την Αναπτυξιακή Ψυχολόγο Δέσποινα Σακελλαρίου
* Εισιτήριο: 12€ ( η τιμή ισχύει για έναν γονιό και ένα παιδί μαζί)
* Μόνο για ελληνόφωνα παιδιά.

ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ 4-5 ΕΤΩΝ

Το χαμόγελο της Τζοκόντα | Μάνος Χατζιδάκις
Σάββατο 9/11, 11:00-13:00,
Κυριακή 24/11, 11:30-13:30,
Σάββατο 30/11, 11:00-13:00

Ένα χειμωνιάτικο πρωινό στη Νέα Υόρκη, ο Μάνος Χατζιδάκις είδε στην 5η λεωφόρο μια γυναίκα να περνάει. Το θλιμμένο χαμόγελό της και η εικόνα της Τζοκόντα που έπεσε επάνω σχεδόν ταυτόχρονα, τον ενέμπνευσαν να συνθέσει αυτή τη μουσική. Μια μέρα, σε μια πολιτεία του παραμυθιού, ένα παλικάρι είδε το πορτρέτο της πεντάμορφης του κόσμου και η εικόνα της τον έκανε να χάσει τον ύπνο του. Έφτασε στα πέρατα του κόσμου για να τη βρει. Τα κατάφερε άραγε;
Το εργαστήριο αυτό εμπνέεται από τη μουσική του Χατζιδάκι και τα ονειρικά λόγια του παραμυθιού. Τα παιδιά θα φτιάξουμε τα δικά τους πορτρέτα με μπογιές και σοφτ παστέλ. Χαρούμενα, λυπημένα, θυμωμένα ή όπως αλλιώς θέλουν τα παιδιά να απεικονίσουν τον εαυτό τους. Οδηγός τους θα είναι η Τζοκόντα του Λεονάρντο Ντα Βίτσι και το αινιγματικό της χαμόγελο.  Στο τέλος, οι γονείς θα βοηθήσουν να μπουν τα πορτρέτα σε ένα κάδρο που τους αρμόζει.
* Τα παιδιά ας φορούν άνετα και πρόχειρα ρούχα που πιθανότατα να λερωθούν.
* Για παιδιά 4-5 ετών.
* Με την Αφηγήτρια Αντωνία Βέλλιου και  την Αναπτυξιακή Ψυχολόγο Δέσποινα Σακελλαρίου.
* Εισιτήριο: 12€
* Μόνο για ελληνόφωνα παιδιά.

ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ 5-7 ΕΤΩΝ & 8-10 ΕΤΩΝ

Είμαι μέλος μιας οικογένειας
Για  παιδιά 5-7 ετών | Σάββατο 2/11, 11:00-13:00
Σε αυτό το εργαστήριο η οικογένεια παίρνει μεγάλες διαστάσεις. Εικόνες και καλλιτεχνικά έργα γίνονται ερεθίσματα για πολλές αναζητήσεις σε σχέση με το ρόλο που έχουν για τον κάθε άνθρωπο οι συγγενείς αλλά και ποιους μπορούμε να συμπεριλάβουμε στην αγκαλιά της οικογένειας. Ο πηλός θα γίνει το εργαλείο για να εκφραστούν τα παιδιά καλλιτεχνικά.
* Τα παιδιά ας φορούν άνετα και πρόχειρα ρούχα που πιθανότατα να λερωθούν.
* Το εργαστήριο προσφέρεται στα ελληνικά, αλλά μπορούν να το παρακολουθήσουν και αγγλόφωνα παιδιά.

Ο προσωπικός μου χάρτης
Για παιδιά 5-7 ετών  Κυριακή 10/11, 11:30-13:30
Για παιδιά 8-10 ετών Κυριακή 24/11, 11:30-13:30

Τα παιδιά θα ταξιδέψουν στο χρόνο και θα κάνουν στάσεις σε προσωπικές στιγμές και εμπειρίες που υπήρξαν σημαντικές για εκείνα, που τα επηρέασαν και που αποτελούν μέρος της προσωπικότητάς τους. Θα τις μοιραστούν, θα τις χρωματίσουν και ύστερα, με σχοινιά και με κλωστές, θα σχηματίσουν την πορεία τους πάνω στον προσωπικό τους χάρτη.
* Τα παιδιά ας φορούν άνετα και πρόχειρα ρούχα που πιθανότατα να λερωθούν.
* Το εργαστήριο προσφέρεται στα ελληνικά, αλλά μπορούν να το παρακολουθήσουν και αγγλόφωνα παιδιά.

Καθρέφτη, καθρεφτάκι μου
Για  παιδιά 5-7 ετών | Σάββατο 23/11, 11:00-13:00
Σε αυτό το εργαστήριο τα παιδιά παίζουν με την αντανάκλασή τους σε διάφορες επιφάνειες, θα δούν τη μορφή τους να παραμορφώνεται και να αλλάζει, θα παρατηρήσουν πώς επικοινωνούν με το συναίσθημά τους χωρίς λόγια και στη συνέχεια θα κατασκευάσουν, με χαρτόνια και αυτοκόλλητο ρολό, τον ιδανικό καθρέφτη που θα αντικατοπτρίζει τον καλύτερό τους εαυτό.
* Τα παιδιά ας φορούν άνετα και πρόχειρα ρούχα που πιθανότατα να λερωθούν.
* Το εργαστήριο προσφέρεται στα ελληνικά, αλλά μπορούν να το παρακολουθήσουν και αγγλόφωνα παιδιά.

* Με την Εικαστικό-Art Therapist  Νιόβη Σταυροπούλου και την Παιδαγωγό Ιφιγένεια Θεοδοσίου
* Εισιτήριο: €12

ΓΙΑ ΓΟΝΕΙΣ ΚΑΙ ΠΑΙΔΙΑ 8-12 ΕΤΩΝ

Τα κυκλαδικά ειδώλια | Κυριακή 3/11, 12:00-13:00
Ξενάγηση για οικογένειες
Κάθε μήνα γονείς και παιδιά καλούνται να ανακαλύψουν αρχαιολογικούς θησαυρούς στις μόνιμες συλλογές του Μουσείου. Η ξενάγηση απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 8-12 ετών και στους γονείς τους. Τα κυκλαδικά ειδώλια, η συλλογή των αγγείων του Μουσείου, οι παραστάσεις μυθολογίας στα εκθέματα, η καθημερινή ζωή των αρχαίων είναι ορισμένα από τα θέματα που θα παρουσιαστούν από τον Νοέμβριο έως και τον Μάϊο του 2020.
Εισιτήριο: €5

* Εισιτήρια στο viva.gr
* Πληροφορίες:  Τ: 210 7294220, Δευτέρα – Παρασκευή: 10:00-13:00
* Μπορείτε να παρακολουθείτε τις ημερομηνίες  και το αναλυτικό πρόγραμμα των εκπαιδευτικών προγραμμάτων του σαββατοκύριακου, στο www.cycladic.gr

 

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.