Εκπαιδευτικά προγράμματα στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης | Φεβρουάριος 2020

Εκπαιδευτικά προγράμματα στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης | Φεβρουάριος 2020

Τα Σαββατοκύριακα…μικροί μεγάλοι στο Μουσείο! To Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης δίνει τις καλύτερες προτάσεις για τα σαββατοκύριακα των παιδιών 2-12 ετών. Κάθε Σαββατοκύριακο, έως και τον Μάϊο, παιδιά και γονείς γνωρίζουν το συναρπαστικό κόσμο του Μουσείου μέσα από παραμύθια διαδραστικές ξεναγήσεις, εικαστικά εργαστήρια, θέατρο, φωτογραφία  και μουσική! Για τον Φεβρουάριο έχουν προγραμματιστεί τα εξής:

Αυτό δεν είναι το καπέλο μου | Εργαστήριο εμπνευσμένο από το ομώνυμο βιβλίο του Jon Klassen
Κυριακή 9/2, Κυριακή 16/2, 11:30-13:30 και Σάββατο 22/2, 11:00-13:00
«Ένα ψάρι έκλεψε ένα καπέλο. Και μάλλον δεν το είδε κανείς.Μάλλον.»
Τι μπορεί να συμβεί όταν ένα μικροσκοπικό ψάρι κλέβει ένα καπέλο από ένα πολύ μεγαλύτερό του; Τα παιδιά ακολουθούν το μικρό ψαράκι στις περιπέτειές του για να μάθουν αν το είδε κανείς (ο γείτονας κάβουρας, ο περίεργος γαύρος;) κι αν τελικά θα το ανακαλύψουν. Κράτησε, στο τέλος, το ψαράκι το καπέλο ή έφτιαξε άλλο δικό του;
Σε αυτό το αποκριάτικο εργαστήριο τα παιδιά εμπνέονται από τις ιστορίες και τα καπέλα του Jon Klassen για να φτιάξουν το δικό τους πρωτότυπο καπέλο. Παίρνουν χαρτόνια, κουτιά, παγιέτες, κουμπιά, σερπαντίνες, φτερά, τούλια και πολλά άλλα υλικά και δημιουργούν τα δικά τους τρελλιάρικα έργα. Στο τέλος, θα φορέσουν τα καπέλα μας για να χορέψουν όλοι μαζί στο δικό τους καρναβάλι!
* Γονείς και παιδιά ας φορούν άνετα και πρόχειρα ρούχα που ενδεχομένως θα λερωθούν.
* Για παιδιά 2-3,5 ετών/Απαραίτητη η παρουσία γονέα
* Με την Αφηγήτρια Αντωνία Βέλλιου και  την Αναπτυξιακή Ψυχολόγο Δέσποινα Σακελλαρίου
* Εισιτήριο στο viva.gr : €12 ( η τιμή ισχύει για έναν γονιό και ένα παιδί μαζί)
* Μόνο για ελληνόφωνα παιδιά

You’re the one that I want | Εργαστήριο εμπευσμένο από το μιούζικαλ GREASE
Σάββατο 15/2, 11:00-13:00 και Κυριακή 23/2, 11:30-13:30
Σε αυτό το αποκριάτικο εργαστήριο τα παιδιά μεταφέρονται στην Αμερική του ’50 και του rock n’roll. Με αφορμή το μιούζικαλ Grease, μεταμφιεζονται, χορεύουν και διασκεδάζουν στους χαρούμενους ρυθμούς του.
Με αφορμή μια ιστορία αγάπης, τα παιδιά θα φτιάξουν την αφίσα ενός μιούζικαλ χρησιμοποιώντας την τεχνική της χαρακτικής. Έργα του Toulouse-Lautrec θα δώσουν έμπνευση και τα χρώματα θα ξεσηκώσουν τα παιδιά ώστε, φεύγοντας, να πάρουν αρκετές αφίσες για να γεμίσουν όλο το σπίτι τους. Στο τέλος οι γονείς θα βοηθήσουν να μπουν οι αφίσες σε όλη την αίθουσα και να δημιουργηθεί μια νέα παράσταση!
* Τα παιδιά να φορέσουν άνετα και πρόχειρα ρούχα που ενδεχομένως θα λερωθούν.
* Για παιδιά 4-5 ετών
* Με την Αφηγήτρια Αντωνία Βέλλιου και  την Αναπτυξιακή Ψυχολόγο Δέσποινα Σακελλαρίου
* Εισιτήρια στο viva.gr : €12
* Μόνο για ελληνόφωνα παιδιά

Βρες ποιος είμαι
Για παιδιά 5-7 ετών: Κυριακή 2/2, 11:30-13:30
Για παιδιά 8-10 ετών Κυριακή 16/2, 11:30-13:30

Σε αυτό το εργαστήριο τα παιδιά γίνονται σκηνοθέτες και ηθοποιοί και θα κρυφτούν πίσω από μια άλλη ταυτότητα για να αποκαλύψουν τη δική τους. Μπροστά από την κάμερα τα παιδιά περιγράφουν τον εαυτό τους, μεταμορφώνονται και αυτοσχεδιάζουν. Παράλληλα θα γνωρίσουν βασικές τεχνικές βίντεο και φωτογραφίας και θα δημιουργήσουν φωτογραφικά και εικαστικά έργα,  με μεικτές τεχνικές.

Μικρές ιστορίες του εαυτού
Για παιδιά 5-7 ετών: Κυριακή 9/2, 11:30-13:30
Για παιδιά 8-10 ετών Κυριακή 23/2, 11:30-13:30

Τί θα γίνει αν ο πραγματικός μας Εαυτός συναντήσει τον φανταστικό; Σε αυτό το εργαστήριο τα παιδιά θα μεταμφιεστούν σε ήρωες της φαντασίας τους και θα πλέξουν μια ιστορία που θα τους χωράει όλους. Με μια φωτογραφική μηχανή, πινέλα, χρώματα και την τεχνική του κολάζ, η ιστορία θα αποτυπωθεί στο χαρτί και θα πάρει πνοή.

* Τα παιδιά να φορέσουν άνετα και πρόχειρα ρούχα που ενδεχομένως θα λερωθούν.
* Για παιδιά 5-7 και 8-10 ετών
* Με την Εικαστικό-Art Therapist  Νιόβη Σταυροπούλου και την Παιδαγωγό Ιφιγένεια Θεοδοσίου
* Εισιτήρια στο viva.gr: €12
* Τα εργαστήρια προσφέρονται στα ελληνικά, αλλά μπορούν να τα παρακολουθήσουν και αγγλόφωνα παιδιά.


Πληροφορίες:  Τ: 210 7294220, Δευτέρα – Παρασκευή: 10:00-13:00
Μπορείτε να παρακολουθείτε τις ημερομηνίες  και το αναλυτικό πρόγραμμα των εκπαιδευτικών προγραμμάτων του σαββατοκύριακου, στο www.cycladic.gr

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.